Напоследък, не знам къде се намирам и какво ми се случва:)
Много работа, ангажименти с родители, срещи, препускане по пътищата...
Вечер, като се прибера, имам чувството, че е минала цяла седмица.
Днес ви представям един дяволски вкусен шиш кебап, който можете да приготвите с всякакво месо.
Аз използвах агнешка кайма, но също толкова вкусно става и със свинска кайма или със свински, или пилешки шишчета.
Пригответе го за приятели, на чашка бира и сладки приказки.
Като начало, направете си пърленки или си купете готови арабски питки.
Продукти за шиша
1 кг. агнешка кайма
черен пипер, мента, кимион, мащерка, червен пипер- всичко на вкус
Омесете каймата с изброените подправки и оставете в хладилника поне за една нощ.
За соса ви трябва кисело мляко с висок процент масленост, в който сложете счукан чесън и стрита мента или джоджен по ваш вкус.
Отделно си нарежете една глава червен лук на лунички, стрийте го леко с ръце и го овкусете с
лимон черен пипер и малко мента.
Изпечете шишовете на скара.
Сложете пърленка, намажете със соса, сложете месцето и отстрани добавете овкусения лук.
Завийте и... да ви е сладко!
Оххх ,Кате обяда е далеч , а аз вече преглъщам :) !
ОтговорИзтриванеМного вкусен шиш-кебаб и красиво поднесен ! А снимките ти са винаги пълни с атмосфера ,топли цветни !
Хубава събота и неделя ,аморе и намирай време за почивка и за себе си ! Целувки и голяма прегръдка !
Леле, Кате, ако знаеш колко го оичам този агнешки шиш кебап!!! Един арабин веднъж ми приготви такъв и останах очарована. Не знам дали е бил с тези подправки, но твоят изглежда великолепно! Страхотни снимки! Приятни почивни дни, Катенце!
ОтговорИзтриванеМного вкусно, Кате! И страхотни снимки!
ОтговорИзтриванеОпаааа:) ама че вкусно е тук! Както ми е гладно след сутршната разходка направо съжалявам че вече не е обяд и този шиш-кебаб не е на моята маса:)*
ОтговорИзтриванеПоздрави Кате и да си починеш добре през почивните дни!
ауууу,направо неустоимо поднесено!!!
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала ....жалко!
целувки и хубави почивни дни,Кате!
Кате, уникално вкусно изглежда този кебап! Страхотни снимки и чудесна рецепта! Прегръдки и много усмивки от мен! :)
ОтговорИзтриванеНевероятни снимки!! Чак ми се дояде агнешко :)
ОтговорИзтриванеПак си ни поднесла красиви шишчета , пърленки и сосче, уникално поднесено с тези сахани родопски!
ОтговорИзтриванеМного красиви снимките както винаги и сервирано с много вкус.
Трябва да взимам уроци от теб за снимане.:)
Много те прегръщам, мое мило момиче и нали си знаеш колко те ОБИЧАМ?
Катенце,
ОтговорИзтриванеискам агнешки шишчета. Не съм яла никога, а от едно детско филмче, останах с впечатлението за нещо неустоимо!!
Прегръдки и красива есенна неделя ти желая!
Яла съм такъв шиш само на заведение, но тук ми се вижда още по- вкусен:)
ОтговорИзтриванеИ аз не съм яла агнешки шишчета. Имам един пакет агнешко, останал още от Гергьовден, май ще лети към контейнера, че то освен мен, няма кой да го яде у нас. Много апетитно изглеждат твоите шишчета, а и са поднесени много подходящо!
ОтговорИзтриванеСнимките знаеш, че са много, много добри!!!
Усмихната съботна вечер, сладур ангажиран такъв :))
Катенце, каква атмосфера само си ни предложила.Не рецепта, а цялостно решени за едно незабравимо похапване.Дано сте се насладили максимално и си успяла да отдъхнеш.
ОтговорИзтриванеПоздрави и пожелания за прекрасен остатък от уикенда.
Ох, Кате, напълни ми и очите и устата! Много апетитно!
ОтговорИзтриванеНе знам "онзи" арабин как ти го е приготвил, мен никак не ме съблазняват, даже напротив, НО ти определено можеш да ме научиш и такова месо да хапвам с наслада! Много ми е важна стилистиката, а ти винаги целиш десятката!
Поздрави и пак такова вкусно да ни покажеш! :))
Гледам и точа лиги... буквално! Милост нямаш, Кате, помисли за хората със слаби сърца! :)
ОтговорИзтриванеМного вкусно, много!
Целувки от мен!
Катенце, страхотни снимки!
ОтговорИзтриванеТези дни гледах такива шишове, изцяло дървени за мароканско кюфте :)
Идеята за червения лук е чудесна!
Прегръдки и хубаво настроение!
Обичам агнешко,но шишчета не съм хапвала.Твоите Кате изглеждат много апетитни-и с това сосче стархотен дюнер си врътнала.
ОтговорИзтриванеС толкова много задачи и пътуване,дано чашата за съхраняване на кафе ти свърши работа за из път.Приятна и спокойна неделя-целувки!
Мммм,това е велико,ще натъркалям и аз едни такива за другата неделя,благодаря ти,Кате!
ОтговорИзтриванеС пожелание за много релаксираща вечер!
Мммм Кате, ей това е по моя вкус, страхотно изглежда!
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Love kebabs...Yours are beautifully presented!
ОтговорИзтриванеКатенце, наистина има моменти, в които дните са като седмици, а седмиците, цял месец, но тогава обикновено се случват и много хубави неща, много се надявам че при теб е точно така!
ОтговорИзтриванеРецептата е чудна и аз определено бих избрала различно месо от агнешкото, поросто лични предпочитания, но изглежда много примамливо и вкусно!
Снимките ти са прекрасни и има някаква промяна ... може би нова камера !?
Целувки и много усмихната неделя:)
Брех, тоя кебап аз вчера не го ли описах колко ми е присърце :шок: ми нищо, пак ще напиша :Р Страшен!!!
ОтговорИзтриванеТолкова апетитен кебап!В комбинация със сосчето,лука и питки си е истинско вълшебство!
ОтговорИзтриванеЩе пробвам с агнешко ,тъй като до сега не съм го приготвяла по този начин.
Кате ,снимките са чудесни ... човек не може да им устои!
Прегръдки!
Много апетитно, прекрасно поднесено и чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеКате, сърдечни прегръдки и красива есенна седмица!