понеделник, 15 август 2011 г.

Френска селска торта


Тази торта е специален подарък за моята колежка Мая,която съвсем скоро разбрах,че е бремена!
Майче,пожелавам ти лека и безпроблемна бременост,да родиш живо и здраво бебенце(по мое пожелание момиченце,както личи от снимката:)))!
Направена от мен с много любов за теб Мая!




Рецептата взех от тук Ilina

Продукти за 7-8 бисквитени блата с размер на диаметъра 22-24см:

1ч.ч. захар
4 с.л. мед
100г масло
2 яйца
2 ванилии
по-малко от 1/2ч.л.сода
около 4ч.ч. брашно

Продукти за крема:
1 опаковка сметана заквасена Данон (400г)
1 кофичка кисело мляко 3.6%
250г масло
200г пудра захар
смлени орехи около 1 пълна ч.ч. за да се покрие тортата 


Илинка,благодаря за точната рецепта.Изпълних я едно към едно и се получи вкусът на тортата,която опитвам по заведенията.Единствената разлика при моята торта е,че пекох блатовете във форма с диаметър 26см,и ги направих по 1мм. Получиха се 15 блата.
Да ви е сладко!


Понеже ми остана един блат,реших,че мога да го оползотворя в този десерт!



Сложих от любимият ми италиански ванилов сладолед(негова снимка можете да видите в една от първите ми публикации-горещо го препоръчвам),натроших на ситно блата от тортата,посипах със смлени  орехи,полях с малко мед и се получи невероятна мелба!