вторник, 16 август 2011 г.
Дип от печени чушки и зелени домати
Изпечете 500гр.червени чушки и 500гр.зелени домати във фурната.Оставете ги в плик да се задушат и да изстинат.Обелете ги и ги смелете в блендер или ги накълцайте ситно.Прибавете 1 глава червен лук настъргана на ситно,5-6 скилидки чесън,също настъргани и ситно нарязан магданоз.Поръсете с бял пипер,посолете и овкусете с олио и оцет.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате, много лесно звучи и много вкусно изглежда - и с тази препечена филийка :) чак запреглъщах!!!!
ОтговорИзтриванеИ аз преглъщам като Мина :)
ОтговорИзтриванеКате, интересен и лесен дип!
У нас не купувам зелени домати,
защото не правя нищо с тях /сещам се за известния филм "Пържени зелени домати" :)/
Но сега ме заинтригува!
Поздрави и хубава вечер!
Мина,наистина е лесно,бързо и вкусно:)
ОтговорИзтриванеДани и аз не купувам,но всяка година си садя по 30-40 корена домати и разни други зеленчуци и понеже сега имам и зелени се сетих да направя този дип.
Поздрави!
Обожавам го...
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен, Кате!
Прегръдки Зори!
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриванемного интересна рецепта!Заинтригува ме!
Зелени домати използвам за туршия и за сладко.
Сигурно е много вкусно и ароматно! Трябва да опитам! Поздрави и хубава вечер!
Русанче,тази рецепта е на майка ми,само че тя миличката я наричаше салата хайвер!Сега е модерно да е дип!
ОтговорИзтриванеПоздрави и за теб!
SIMPLESMENTE DELICIOSO...
ОтговорИзтриванеBJS
Fntastic dip Katerina:)
ОтговорИзтриванеObrigado, abraços!
ОтговорИзтриванеДжоли,целувам те!
Браво! Грабна ме моментално, не само защото обичам подобни нещица за хапване, ами и защото е интересна рецептата с присъствието на тези зелени доматчета :)
ОтговорИзтриванеКазах ли, че е невероятно изкусително :)))
Кате,като вляза тук винаги има по няколко нови неща,и все апетитни!
ОтговорИзтриванеПицата е чудесна,както и дипчето,но тортата-страхооотна!Ама как имате търпение и време да разточвате и печете толкова блатове,девайки,блазе ви,шапка ви свалям!
Поздрави на приятелката ти,да си има едно приказно здраво бебенце и леко бременеене и раждане й пожелавам!
Поздрави най-сърдечни от мен!
Мммм Кате това чвучи много вкусно :) Чудно предложение както винаги :) Хубав и усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеИнче,много е лекичко и търпи много интерпретации!
ОтговорИзтриванеЕликсирче,благодаря за хубавите пожелания!
Прегръщам ви момичета:)))
Wooow ...una verdadera exquisitéz me encanta,se ve linda y sabrosa,abrazos cordiales.
ОтговорИзтриванеЕвичка,прегръдки,чакам публикация и от теб!Толкова хубаво пишеш,а и снимките ти винаги са много красиви!
ОтговорИзтриванеRosita y me abrazo! Un verdadero placer para comunicarse se debe!
ОтговорИзтриванеКати ,отново прекрасно предложение Благодаря ! Утре ще го пробвам Имам въпрос :дали би могло да се консервира и за зимата ?
ОтговорИзтриванеМоже би,ако се залее с вряло олио и се остави да престои 3 часа,през което време да се разбърква периодично,след което бурканите да се сварят за около 10мин.
ОтговорИзтриванеПоздрави Нел!
Примамливо звучи, прегледах рецептите - идеите си ги бива, днес ще си направя домати с ориз, утре - зелена салата с горчица и жълтъци ( пробва ми се:)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Катерина!
Кате, много хубава рецепта!Май никога не съм опитвала зелени доматчета, приготвени по този начин, или дори само печени. И ужасно апетитна филийка! :)
ОтговорИзтриванеПриятен ден и прегръдки!
Марта,нубав ден ти пожелавам и успех с рецептите:)
ОтговорИзтриванеМарийче,едно време в Сливница имахме зеленчукова градинка и се правеха много и най разнообразни подобни лютенички.Варени,пържени,печени.И понеже зеленчуците бяха в изобилие,се слагаше и за зимата.Сега аз вървя по стъпките на мама и много ми харесва да го правя,а и хората около мен с удоволствие пробват стари и нови рецепти.От всичко най-много ми харесва,как се палят младите хора около мен и вървят по моите стъпки(Записват рецепти,готвят,хвалят се и ми носят да опитам)Толкова е хубаво...
Прегръщам те и ти пожелавам страхотен ден:)))