четвъртък, 18 август 2011 г.

Свински филета с крутони с горгонзола и сметана

 

Днес реших да изненадам мъжът ми с едно от неговите любими ястия!Нещо лесно,бързо,нестандартно и вкусно!С удоволствие ви представям рецептата!

Продукти

400гр.свински карета
100мл. кафеен ликьор
сол,пипер меланж

за крутоните

4 филийки хляб
20гр.горгонзола
1 малка глава кромид лук
1/2ч.ч. зеленчуков бульон
1/2ч.ч. течна сметана
чубрица,черен пипер
олио

Начукайте съвсем леко каретата.Направете марината от ликьора,пипера и солта.Накиснете месото и го оставете за два часа в хладилника.Изпечете на грил-тиган.
Нарежете хляба на кубчета и запечете във фурната.В малко олио запържете за кратко ситно нарязания лук.Добавете бульона и сметаната,подправете с пипера и чъбрицата,и варете около 3-4 мин.Отстранете от огъня и добавете нарязаното на кубчета сирене.Разбъркайте да се разтопи леко.Залейте крутоните,разбъркайте ги хубаво,сипете ги в огнеупорни чашки и ги сложете обратно във фурната да се запекат отново.
Поднесете със салата по ваш избор и чаша изстудено бяло вино!
Да ви е сладко!



7 коментара:

  1. Ох, Кате, как няма да ми е сладко!!!!!!
    Много интересна марината за месото ;)
    Ше я опитам на всяка цена!
    Както и крутоните!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани,ароматна и много вкусна ни беше вечерята!
    Прегръщам те и аз и ти благодаря за коментарите!

    ОтговорИзтриване
  3. Кафеен ликьор и пържоли,а сега де!

    Никак даже не мога да си представя нито вкуса,нито аромата!
    Но ти имам доверие,че е станало много вкусно!
    Оригинална си и този път,Кате!
    Много задушевна атмосфера на трапезата ви,приветствам!

    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Хм, този кафеен ликьор сигурно придава много приятен дъх на свинското.
    Харесва ми тази нестадратна рецепта, ще я имам предвид, когато реша да приготвя нещо по-така :)

    ОтговорИзтриване
  5. А това може към ориза да си го похапна...за десерт :))))

    ОтговорИзтриване
  6. Инче,ще ти хареса!Не е натрпчив вкус,има съвсем лек оттенък на кафе:)

    Дива(че),много си духовита!Това с десерта много ми хареса:)))

    ОтговорИзтриване