Днес реших да изненадам мъжът ми с едно от неговите любими ястия!Нещо лесно,бързо,нестандартно и вкусно!С удоволствие ви представям рецептата!
Продукти
400гр.свински карета
100мл. кафеен ликьор
сол,пипер меланж
за крутоните
4 филийки хляб
20гр.горгонзола
1 малка глава кромид лук
1/2ч.ч. зеленчуков бульон
1/2ч.ч. течна сметана
чубрица,черен пипер
олио
Начукайте съвсем леко каретата.Направете марината от ликьора,пипера и солта.Накиснете месото и го оставете за два часа в хладилника.Изпечете на грил-тиган.
Нарежете хляба на кубчета и запечете във фурната.В малко олио запържете за кратко ситно нарязания лук.Добавете бульона и сметаната,подправете с пипера и чъбрицата,и варете около 3-4 мин.Отстранете от огъня и добавете нарязаното на кубчета сирене.Разбъркайте да се разтопи леко.Залейте крутоните,разбъркайте ги хубаво,сипете ги в огнеупорни чашки и ги сложете обратно във фурната да се запекат отново.
Поднесете със салата по ваш избор и чаша изстудено бяло вино!
Да ви е сладко!
Ох, Кате, как няма да ми е сладко!!!!!!
ОтговорИзтриванеМного интересна марината за месото ;)
Ше я опитам на всяка цена!
Както и крутоните!
Прегръдки и хубава вечер!
Дани,ароматна и много вкусна ни беше вечерята!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те и аз и ти благодаря за коментарите!
Nami nami Katerina ..krutoni sa gorgonzola:))
ОтговорИзтриванеКафеен ликьор и пържоли,а сега де!
ОтговорИзтриванеНикак даже не мога да си представя нито вкуса,нито аромата!
Но ти имам доверие,че е станало много вкусно!
Оригинална си и този път,Кате!
Много задушевна атмосфера на трапезата ви,приветствам!
Поздрави от мен!
Хм, този кафеен ликьор сигурно придава много приятен дъх на свинското.
ОтговорИзтриванеХаресва ми тази нестадратна рецепта, ще я имам предвид, когато реша да приготвя нещо по-така :)
А това може към ориза да си го похапна...за десерт :))))
ОтговорИзтриванеИнче,ще ти хареса!Не е натрпчив вкус,има съвсем лек оттенък на кафе:)
ОтговорИзтриванеДива(че),много си духовита!Това с десерта много ми хареса:)))