четвъртък, 18 август 2011 г.

Ориз с пиле, зеленчуци и соев сос



След като ви представих нашата вечеря,ше отдам дължимото и на моята дъщеря!Това е любимият и ориз по китайски.Прави се много лесно и можете да го използвате както за гарнитура,така и за основно леко ядене.Количествата са по ваше желание и вкус.

Сварете ориза,премийте го със студена вода и го оставете да се изцеди.В малко олио запържете няколко скилидки чесън,чукнете едно яйце и разбъркайте да стане на парцали.Добавете ориза ,накъсано сварено пилешко месо и зеленчуци по ваш избор.поръсете с черен пипер,полейте с малко тъмен соев сос.Разбъркайте и запържете за кратко.
Да ви е сладко!

15 коментара:

  1. Обожавам такъв ориз! Поръчвам го в китайски ресторант. Благодаря ти, че сподели рецептата!
    Супер, утре ще го стъкмя:)
    Хубав уикенд , Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Става много вкусно Траянче и не толкова мазно!
    Прегръшам те!

    ОтговорИзтриване
  3. Lovely and delicious dishes my dear! Compliments!
    Thanks for all your visits and comments!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,
    много вкусно китайско ястие!
    Вкусно и ароматно!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Making similar dish .Nothing like a good creamy rice;)

    ОтговорИзтриване
  6. ADORO ESSE GÉNERO DE ARROZ, COSTUMO FAZER PARA MIM E PARA O MEU FILHOTE.
    ADOREI O TEU FICOU PERFEITO.
    BJS

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви момичета!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз харесвам ориз по китайски, но откакто даваха по телевизията как изглежда кухнята на китайските ресторанти, не смея да стъпя в такива. Така, че тази рецепта е много добър заместител на напоследък игнорираната от мен китайска кухня.
    Изглежда чудесно, Кате! Обаче ще заложа на виличките, че с пръчици ще си останем гладни :)) \такива са ни уменията :))

    ОтговорИзтриване
  9. И на тази рецепта няма да и простя, обожавам такъв ориз, Катерина!
    Аз съм китайка или ...японка, ако съдим по количеството изяден ориз вече трябваше да съм с дръпнати очи, но...уви, само косата ми е черна, което съм убедена няма нищо общо с ориза :)))
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Наистина е много вкусен този ориз, Кате! Аз приготвям подобен (и без пилето, че някои от нас не ядат)и също предпочитам домашните китайски ястия. Моя добра приятелка от Китай ми разкри преди време как се приготвят някои от ястията и според мен това по ресторантите е бледо копие на истинската китайска кухня.
    Желая ти прекрасен петъчен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  11. И аз много обичам ориз, приготвен по този начин. Но, аз самата никога не съм си готвила. Крайно време е да опитам.
    Но няма да бъде сервиран толкова красиво, като твоя. Имаш много хубав сет :)

    ОтговорИзтриване
  12. Катерина, много обичам ориз по китайски - точно по този начин си представям приготвянето му, макар че още не бях го изпробвала:).Сега не ми се налага да рискувам с предположения, ти ми предоставяш всичко на готово:))).Чудесна рецепта.
    Поздрави и прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  13. Инче,по същата причина започнах да приготвям китайска храна в къщи!

    Дива,можете да си правите компания смоята дъщеря в това отношение!Тя също е с черна коса.Замислих се дали това не еот ориза...хахаха

    Марийче,мои приятели бяха в Китай и споделиха,че храната там и тук няма нищо общо.Определено обаче там не им беше харесала,дори обикновения ориз със зеленчуци!

    Благодаря Ели!Аз съм пословична сред приятелите си със страстта си към всякакви чибки и чирибки!

    Аелис,благодаря!Ще добавя само,че когато ориза ми е по-дребен инемога да го прецедя през гевгир,го правя през сито!

    Момичета благодаря ви за визитата в блога ми и за отделеното време за коментари!
    Прегръщам ви и ви пожелавам много хубаво изкарване на събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  14. Рецептата ти ми допадна страхотно и с удоволствие ще я пробвам. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване