четвъртък, 18 август 2011 г.
Ориз с пиле, зеленчуци и соев сос
След като ви представих нашата вечеря,ше отдам дължимото и на моята дъщеря!Това е любимият и ориз по китайски.Прави се много лесно и можете да го използвате както за гарнитура,така и за основно леко ядене.Количествата са по ваше желание и вкус.
Сварете ориза,премийте го със студена вода и го оставете да се изцеди.В малко олио запържете няколко скилидки чесън,чукнете едно яйце и разбъркайте да стане на парцали.Добавете ориза ,накъсано сварено пилешко месо и зеленчуци по ваш избор.поръсете с черен пипер,полейте с малко тъмен соев сос.Разбъркайте и запържете за кратко.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Обожавам такъв ориз! Поръчвам го в китайски ресторант. Благодаря ти, че сподели рецептата!
ОтговорИзтриванеСупер, утре ще го стъкмя:)
Хубав уикенд , Кате!
Става много вкусно Траянче и не толкова мазно!
ОтговорИзтриванеПрегръшам те!
Lovely and delicious dishes my dear! Compliments!
ОтговорИзтриванеThanks for all your visits and comments!
За мен е удоволствие Нинче!
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриванемного вкусно китайско ястие!
Вкусно и ароматно!
Поздрави и хубава вечер!
Making similar dish .Nothing like a good creamy rice;)
ОтговорИзтриванеADORO ESSE GÉNERO DE ARROZ, COSTUMO FAZER PARA MIM E PARA O MEU FILHOTE.
ОтговорИзтриванеADOREI O TEU FICOU PERFEITO.
BJS
Благодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
И аз харесвам ориз по китайски, но откакто даваха по телевизията как изглежда кухнята на китайските ресторанти, не смея да стъпя в такива. Така, че тази рецепта е много добър заместител на напоследък игнорираната от мен китайска кухня.
ОтговорИзтриванеИзглежда чудесно, Кате! Обаче ще заложа на виличките, че с пръчици ще си останем гладни :)) \такива са ни уменията :))
И на тази рецепта няма да и простя, обожавам такъв ориз, Катерина!
ОтговорИзтриванеАз съм китайка или ...японка, ако съдим по количеството изяден ориз вече трябваше да съм с дръпнати очи, но...уви, само косата ми е черна, което съм убедена няма нищо общо с ориза :)))
Сърдечни поздрави!
Наистина е много вкусен този ориз, Кате! Аз приготвям подобен (и без пилето, че някои от нас не ядат)и също предпочитам домашните китайски ястия. Моя добра приятелка от Китай ми разкри преди време как се приготвят някои от ястията и според мен това по ресторантите е бледо копие на истинската китайска кухня.
ОтговорИзтриванеЖелая ти прекрасен петъчен ден! :)
И аз много обичам ориз, приготвен по този начин. Но, аз самата никога не съм си готвила. Крайно време е да опитам.
ОтговорИзтриванеНо няма да бъде сервиран толкова красиво, като твоя. Имаш много хубав сет :)
Катерина, много обичам ориз по китайски - точно по този начин си представям приготвянето му, макар че още не бях го изпробвала:).Сега не ми се налага да рискувам с предположения, ти ми предоставяш всичко на готово:))).Чудесна рецепта.
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасен уикенд!
Инче,по същата причина започнах да приготвям китайска храна в къщи!
ОтговорИзтриванеДива,можете да си правите компания смоята дъщеря в това отношение!Тя също е с черна коса.Замислих се дали това не еот ориза...хахаха
Марийче,мои приятели бяха в Китай и споделиха,че храната там и тук няма нищо общо.Определено обаче там не им беше харесала,дори обикновения ориз със зеленчуци!
Благодаря Ели!Аз съм пословична сред приятелите си със страстта си към всякакви чибки и чирибки!
Аелис,благодаря!Ще добавя само,че когато ориза ми е по-дребен инемога да го прецедя през гевгир,го правя през сито!
Момичета благодаря ви за визитата в блога ми и за отделеното време за коментари!
Прегръщам ви и ви пожелавам много хубаво изкарване на събота и неделя!
Рецептата ти ми допадна страхотно и с удоволствие ще я пробвам. Благодаря ти!
ОтговорИзтриване