събота, 27 октомври 2012 г.

Агнешки шиш кебап



Напоследък, не знам къде се намирам и какво ми се случва:)
Много работа, ангажименти с родители, срещи, препускане по пътищата...
Вечер, като се прибера, имам чувството, че е минала цяла седмица.
Днес ви представям един дяволски вкусен шиш кебап, който можете да приготвите с всякакво месо.
Аз използвах агнешка кайма, но също толкова вкусно става и със свинска  кайма или със свински, или пилешки шишчета.
Пригответе го за приятели, на чашка бира и сладки приказки.

Като начало, направете си пърленки или си купете готови арабски питки.

Продукти за шиша

1 кг. агнешка кайма
черен пипер, мента, кимион, мащерка, червен пипер- всичко на вкус
Омесете каймата с изброените подправки и оставете в хладилника поне за една нощ.
Оформете върху шишове.


За соса ви трябва кисело мляко с висок процент масленост, в който сложете счукан чесън и стрита мента или джоджен по ваш вкус.
Отделно си нарежете една глава червен лук на лунички, стрийте го леко с ръце и го овкусете с
лимон черен пипер и малко мента.


Изпечете шишовете на скара.
Сложете пърленка, намажете със соса, сложете месцето и отстрани добавете овкусения лук.
Завийте и... да ви е сладко!




23 коментара:

  1. Оххх ,Кате обяда е далеч , а аз вече преглъщам :) !
    Много вкусен шиш-кебаб и красиво поднесен ! А снимките ти са винаги пълни с атмосфера ,топли цветни !
    Хубава събота и неделя ,аморе и намирай време за почивка и за себе си ! Целувки и голяма прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, Кате, ако знаеш колко го оичам този агнешки шиш кебап!!! Един арабин веднъж ми приготви такъв и останах очарована. Не знам дали е бил с тези подправки, но твоят изглежда великолепно! Страхотни снимки! Приятни почивни дни, Катенце!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно, Кате! И страхотни снимки!

    ОтговорИзтриване
  4. Опаааа:) ама че вкусно е тук! Както ми е гладно след сутршната разходка направо съжалявам че вече не е обяд и този шиш-кебаб не е на моята маса:)*
    Поздрави Кате и да си починеш добре през почивните дни!

    ОтговорИзтриване
  5. ауууу,направо неустоимо поднесено!!!
    Не съм опитвала ....жалко!
    целувки и хубави почивни дни,Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, уникално вкусно изглежда този кебап! Страхотни снимки и чудесна рецепта! Прегръдки и много усмивки от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Невероятни снимки!! Чак ми се дояде агнешко :)

    ОтговорИзтриване
  8. Пак си ни поднесла красиви шишчета , пърленки и сосче, уникално поднесено с тези сахани родопски!
    Много красиви снимките както винаги и сервирано с много вкус.
    Трябва да взимам уроци от теб за снимане.:)
    Много те прегръщам, мое мило момиче и нали си знаеш колко те ОБИЧАМ?

    ОтговорИзтриване
  9. Катенце,
    искам агнешки шишчета. Не съм яла никога, а от едно детско филмче, останах с впечатлението за нещо неустоимо!!

    Прегръдки и красива есенна неделя ти желая!

    ОтговорИзтриване
  10. Яла съм такъв шиш само на заведение, но тук ми се вижда още по- вкусен:)

    ОтговорИзтриване
  11. И аз не съм яла агнешки шишчета. Имам един пакет агнешко, останал още от Гергьовден, май ще лети към контейнера, че то освен мен, няма кой да го яде у нас. Много апетитно изглеждат твоите шишчета, а и са поднесени много подходящо!
    Снимките знаеш, че са много, много добри!!!

    Усмихната съботна вечер, сладур ангажиран такъв :))

    ОтговорИзтриване
  12. Катенце, каква атмосфера само си ни предложила.Не рецепта, а цялостно решени за едно незабравимо похапване.Дано сте се насладили максимално и си успяла да отдъхнеш.
    Поздрави и пожелания за прекрасен остатък от уикенда.

    ОтговорИзтриване
  13. Ох, Кате, напълни ми и очите и устата! Много апетитно!
    Не знам "онзи" арабин как ти го е приготвил, мен никак не ме съблазняват, даже напротив, НО ти определено можеш да ме научиш и такова месо да хапвам с наслада! Много ми е важна стилистиката, а ти винаги целиш десятката!
    Поздрави и пак такова вкусно да ни покажеш! :))

    ОтговорИзтриване
  14. Гледам и точа лиги... буквално! Милост нямаш, Кате, помисли за хората със слаби сърца! :)
    Много вкусно, много!
    Целувки от мен!

    ОтговорИзтриване
  15. Катенце, страхотни снимки!
    Тези дни гледах такива шишове, изцяло дървени за мароканско кюфте :)
    Идеята за червения лук е чудесна!
    Прегръдки и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  16. Обичам агнешко,но шишчета не съм хапвала.Твоите Кате изглеждат много апетитни-и с това сосче стархотен дюнер си врътнала.
    С толкова много задачи и пътуване,дано чашата за съхраняване на кафе ти свърши работа за из път.Приятна и спокойна неделя-целувки!

    ОтговорИзтриване
  17. Мммм,това е велико,ще натъркалям и аз едни такива за другата неделя,благодаря ти,Кате!
    С пожелание за много релаксираща вечер!

    ОтговорИзтриване
  18. Мммм Кате, ей това е по моя вкус, страхотно изглежда!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  19. Катенце, наистина има моменти, в които дните са като седмици, а седмиците, цял месец, но тогава обикновено се случват и много хубави неща, много се надявам че при теб е точно така!
    Рецептата е чудна и аз определено бих избрала различно месо от агнешкото, поросто лични предпочитания, но изглежда много примамливо и вкусно!
    Снимките ти са прекрасни и има някаква промяна ... може би нова камера !?
    Целувки и много усмихната неделя:)

    ОтговорИзтриване
  20. Брех, тоя кебап аз вчера не го ли описах колко ми е присърце :шок: ми нищо, пак ще напиша :Р Страшен!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Толкова апетитен кебап!В комбинация със сосчето,лука и питки си е истинско вълшебство!
    Ще пробвам с агнешко ,тъй като до сега не съм го приготвяла по този начин.
    Кате ,снимките са чудесни ... човек не може да им устои!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  22. Много апетитно, прекрасно поднесено и чудесни снимки!
    Кате, сърдечни прегръдки и красива есенна седмица!

    ОтговорИзтриване