Здравейте приятели!
Случвало ли ви се е, когато сте свръх натоварени, сами да си измисляте още и още ангажименти, да се организирате правилно и да успявате с всичко?
Е, при мен определено се получава успешно!
Колкото повече свободно време имам, толкова повече се мотая и всичко ми се получава много бавно и с пропуски.
Искам да ви се похваля, че отново стартирах блога си Уловени мигове от моя живот.
Напоследък много снимам и реших, че би било чудесно да си имам местенце, където да споделям живота през фото обектива.
Пълен лаик съм във фотографията, карам го по усет, а снимките правя с телефона си Samsung Galaxy S2 и апарат Canon Power Shot G7.
Ще се радвам, ако ви е интересно.
Стига толкова за другия блог, да се върна на днешните рецепти.
Пълнозърнест хляб със слънчогледови семки
Продукти
300 гр. обикновено брашно
450 гр. пълнозърнесто брашно
350 мл. хладка вода
2 с.л. зехтин
1 пак. суха мая за 1 кг. брашно
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
1 ч.л. мащерка
1 ситно настъргана скилидка чесън
1/2 ч.л. черен пипер
60 гр. слънчогледови семки
Приготвяне
Омесете тесто от брашната, маята, солта, захарта , мащерката и водата и го оставете да втаса.
В зехтина запържете чесъна, добавете семките и черния пипер и разбъркайте.
Свалете от огъня и оставете да се охлади.
Разстелете втасалото тесто на плота и изсипете слънчогледовата смес върху него.
Сгънете го и месете около 5 минути за да се разпредели хубаво сместа.
Оформете на питка и оставете да втаса втори път.
Печете в предварително загрята на 190C фурна около 45 мин.
Хляба става златисто кафяв и при почукване отдолу кънти на кухо:)))
Чудесно се съчетава с моцарела и пресни зеленчуци.
За варената мусака, няма да давам точна рецепта.
Просто моето детенце,никога не е обичало мусака със заливка и затова я приготвям по този начин.
Запържвам лук, морков, целина, чушка, добавям кайма и стривам като за мусака.
Запържвам и каймата. поръсвам с черен пипер и стрита чубрица, добавям нарязаните картофи, разбърквам хубаво сместа, посолявам, поръсвам с червен пипер и заливам с вода, колкото да покрие картофите.
Варя до готовност на картофите.
Поръсвам с магданоз и сервирам.
За десерт ви предлагам, ако не сте пробвали, да опитате тези смешни смачкани праскови, които излязоха на нашия пазар.
Гръцки, кръстоска между смокиня и праскова!
Кате, чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеНе е необходимо да си професионалист, след като ти доставя удоволствие!
Хлябът ти е чудесен и ще си хапна с удоволствие както съм гладна!
Прегръдка и хубава вечер!
Кате, снимките са впечатляващи! Толкова се зарадвах на фотосите ти в другия блог от лятото, добре че можем да се насладим на още топли и слънчеви дни. Не мога да не отблежа и снимките ти тук - невероятни са, а тези слънчогледи, с това пухкаво хлебче - истинска фантазия! И при мен се оказва, че когато съм с много ангажименти, мотивацията ми е по-силна и резултатите са по-добри, отколкото ако разполагам с повече свобоно време. Прегръдки и прекрасна вечер! :)
ОтговорИзтриванеЕх, че вкусни рецепти. Хлебчето с мусаката е чудесна комбинация. Надникнах и в другия блог - вълшебни снимки, от които се замечтаваш хем по отминаващото лято, хем по прекрасните местенца.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Кате! :)
Благодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеХубава вечер*)
ACHO O GIRASSOL UMA FLOR TÃO LINDA.
ОтговорИзтриванеADOREI AS FOTOS.
BJS
Не знам какъв си лаик по отношение на фотографията, Кате, но снимките ти много ми допадат! Такива едни цветни, слънчеви и весели, много настроение носят, а това е по-важно, мисля!
ОтговорИзтриванеОтносно мусаката: моят благоверен също не обича заливката и винаги я прехвърля на мен, което пък ми идва в повече, наистина. Но не съм се сещала досега да отделя малко за него, без да заливам.
Поздрави и хубава вечер!
Кате, за мен е удоволствие да се разхождам с теб, както и да опитвам ястията, които ни предлагаш.
ОтговорИзтриванеХлебчето е прекрасно, а мусаката е нещо, което ще предложа на диванетата- такава не са и опитвали;)
И снимките ти са прекрасни- незнам като качество, но са с настроение и мисъл.
Ще ида и до другия блог по-късно;)
Прегръдки!
Катенце ,тези твоите хлебчета направо ме разтапят .Толкова хубаво ги правиш че няма как да им устои човек.
ОтговорИзтриванеМа ти си ми майсторица голяма та не се учудвам.
Мусаката и на мен много ми хареса ще я пробвам и аз така като твоята.
Иначе и аз като имам много работа и ангажименти съм фарси:)А за тебе си го знам, то се вижда каква си ми оправна във всичко.
Снимките пак са ти прекрасно и ненагледни!
Силно те прегръщам и целувам моето момиче!:*)
Отивам да поразгледам другите снимки в блога:)
Уникални и слънчеви снимки, като слънчогледите и питката!Много,много красиво и вкусно е тук!
ОтговорИзтриванеВинаги е много приятно при теб,Кате!
ОтговорИзтриванеПърво се насладих на хубавите снимки!
Имаш невероятен усет за съчетаване на цветове.
После с удоволствие прочетох написаното.
Хлебчето е много апетитно!
Мусака и аз като Зече не съм правила по тоя начин.
Ще пробвам!Благодаря за хубавите рецепти !
Поздрави и усмихнат ден!
Хлябът е направо мечта, Кате! Каня се отдавна да направя подобен, даже и слънчогледи бях снимала, май е време да запретна ръкави. Взимам си и от мусаката, и от прасковите. Прегръдки с пожелания за прекрасен ден! :)
ОтговорИзтриване:):):) Десерта:):) пробвах ги, и да ти кажа много ми харесаха! Запазила съм си костилки, ама дали ще стане нещо? Посетих блога ти, и много ми допадна!!! Снимките ти тук и там са много красиви! Катенце, тази публикация е много слънчева, как се съчетава всичко в нея. Много ми харесва! То при теб винаги е така, де!:) Голям хляб,ей! "Никой не е по-голям от хляба" - при теб се доказва! Поздрави и приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеМного слънчево и колоритно е отново при теб,Катенце!
ОтговорИзтриванеОт хлебчето знаеш ще си чупна веднага с тази хрупкава коричка,такава мусака без заливка не съм правила,ще взема да опитам,и праскови такива не са ми попадали,иначе смокини унищожавам всеки ден,даже и в момента,много ги обичам.
Чудна публикация и меню!
Сърдечни прегръдки и весели почивни дни!
Момичета, благодаря ви за отделеното ценно време и милите коментари!
ОтговорИзтриванеОбичам ви и ви прегръщам силно!
Пожелавам ви чудесен ден!
Много ми харесва идеята за варената мусака, Кате. И моето детенце не харесва заливката.
ОтговорИзтриванеХлебчето е страшно апетитно. Точно по мой вкус.
Аз много харесвам твоите снимки. Личи си кога нещата се правят със сърце :)
Ще следя с интерес другия ти блог.
Прегръдки и пожелания за хубав уикенд!
Снимките са прекрасни,Кате! А за хлебче и мусака веднага се нареждам:)
ОтговорИзтриванеLinda receta y ese pan espectacular me encantan las semillas de maravillas,en mi huerto están recién brotando,lindas fotos inolvidables,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеКате, с всяка следваща публикация снимките ти стават все по-хубави! Много ти се радвам, поздравления за търпението да уловиш красивото! С удоволствие ставам последовател на другия ти блог!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса хлебчето и смятам да си го замеся в скоро време! Жалко само, че нямам от тези разкошни жълти доматчета, за да е пълно удоволствието... не мога да им се нарадвам!
Целувки и пожелания от мен за весел уикенд! :)
Кате,страхотна публикация,поредната,с удоволствие се наслаждава човек на страниците на блога ти!
ОтговорИзтриванеМусаката и аз я правя без заливка ,с чушчици ммм...твоята е страшно апетитна и с това хлебче.....
а сега бягам да видя другото ти местенце
прегръдки миличка
Прекрасни снимки! Пораждат желание да си чупна от дъхавата питка и да си взема от мусаката!
ОтговорИзтриванеПоздрави и спокойна нощ!
Кейт абсолютно страхотни снимки, не трябва да се профи за да да правиш нещо от сърце, винаги си много интересна и много обичам да чета щото ми е готино! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за отделеното време и чудесните коментари!
ОтговорИзтриванеПрегръщам ви и ви пожелавам един чудесен уикенд!
Кате,прекрасен хляб и прекрасни снимки, особено тези с натежалите пити слънчоглед!И ос таналите на син фон!Много настроение ми донесе посещението на блога ти!
ОтговорИзтриванеХа, Кате, значи не съм единствената, каква една колежка "откачалка", която вари мусаката. Е, аз я правя всеки път различна, според времето, наличните продукти и мързел :)), но и на мен ми харесва повече така, отколкото печена, макар че аз опичам заливката.
ОтговорИзтриванеСнимките са много красиви и зареждащи!
Прегръщам те, сладур, и отивам на луна парка :))
Леле, Катеееее!!!!! Какви снимки само! Прекрасни са, особено на синия фон, отмора и наслада за очите :)
ОтговорИзтриване1. Случвало ми се е. Явно това жените само си изкарваме работа и препятствия, за да си ги преодоляваме.
и 2 :) Мусаката без заливка се яде и у нас. Вярно, че не в тенджерата, в тава изсипвам да се пече, но това е разади количеството, което правя. Ей как пък еднакво мислят тия деца - и малки и големи! Ще им приседне ли заливката?
А прасковите не съм забеляза тук. Може би защото не обръщам внимание на мъхестите. Но ще се огледам.
Хубава съботна вечер ти пожелавам!
Бети, Прегръдки!
ОтговорИзтриванеИнче, да си целувам те и ти пожелавам хубав неделен ден*)
Пепче,то че няма да им приседне, няма, ама се започва едно ровене, едно разделяне...
А по повод плодовете, аз лично ям само един , два вида.
Взимам ги заради Емо и Анджи!
Прегръщам те и ти пожелавам приятна почивка:)
hımm çekirdekli ekmek çok güzel
ОтговорИзтриванеtüm yemekler çok güzel görünüyor
sevgiler