В началото на есента сме, а пазара изобилства от плодове и зеленчуци.
Да се чудиш, кое по напред да направиш?
Изобщо не разбирам жените, които се чудят, какво да сготвят въпреки, че го могат.
При мен, както и при вас, което виждам от постовете, както от публикуваните, така и от всички останали, които не сте сколасали да снимате и пуснете, проблема е обратен:
-Кое, аджиба да напрвя по напред?
И в този ред на мисли, да ви кажа, че си замразих от повечето плодове, от които не съм правила десерти и ще ви изтезавам с тях зимата.
Та да започвам с днешната рецепта за пудинг.
Царевичен пудинг
Продукти
4 царевици
800 мл. прясно мляко
8 с.л. захар
3 с.л. натурално царев. нишесте
2 ванилии
индийско орехче
1 ч.л. канела
Приготвяне
С нож отрежете зърната от кочаните. Смесете млякото, зърната, захарта, ванилията, канелата и нишестето.
Блиндирайте всичко или го пасирайте хубаво.
Претрийте през цедка в тенджерка и сложете на печката.
Доведете до кипене, като бъркате непрекъснато.
Намалете котлона на слаб огън и варете, като разбърквате често до сгъстяване на крема.
Налейте в чашки и сервирайте с настъргано индийско орехче.
Пожелавам ви чудесен неделен ден и лека и успешна нова седмица!
Мммм много вкусно предложение, а и се приготвя лесно. Снимките носят много уют и аромат на канела. :)
ОтговорИзтриванеХубава и много слънчева неделя! :)
Кате, при теб всичко е разкош... Страхотни снимки и невероятно вкусно предложение! :) Очаквам с нетърпение всяка рецепта със съхранените плодове. Прекрасен ден! :)
ОтговорИзтриванеКате, любопитна съм да го опитам!
ОтговорИзтриванеСнимките ти са прекрасни :)
Прегръдка, мила и хубава неделя!
И ще чака зимните "изтезания" :)
Много апетитно изглежда и звучи пудинга, Кате! На фона на тези поизгорели вече поля, идеално пасва една чашка с жълто, ухаещо на канела кремче. Имах същите чашки със сини цветленца, но къде са заминали по разпределение не се сещам, не съм ги виждала с години, а ми довяха сладки спомени :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат, слънчев ден!
Е, много интересно предложение! А и снимките ти са трепач, както и посудата :)
ОтговорИзтриванеНали не си обрала нечия нива?! :)))
Прегръщам те, слънчево момиче :)
TEM UM ASPECTO TÃO BOM E UMA LINDA COR , DÁ LOGO VONTADE DE COMER.
ОтговорИзтриванеEU ADORO MILHO.
BOM DOMINGO
BJS
О, Кейт накара ме да мечтая с тия снимки! Великолепно изглежда! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеКате, много красиви снимки и много интересен пудинг. Наскоро имах късмета да пробвам крем супа от царевица и страшно много ми хареса. Предполагам и пудинга е много вкусен! Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеИнтересен, необичаен пудинг, оригинално поднесен и прекрасни снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна неделя вечер!
Прекрасно и интересно!
ОтговорИзтриванеКате, снимките са вълшебни, пудинга звучи и изглежда много апетитно!
ОтговорИзтриванеХмм много ме заинтригува с тази рецепта, любопитството напира и ми се ще да пробвам този царевичен пудинг! Снимките Катенцеса чудни, прекрасна нова седмица и целувки!
ОтговорИзтриванеХахаха Инче обрах хивата на пазара в Банкя:)))само царевица не съм садила тази година, въпреки, че свекито имаше на село, но я оставихме за царевично брашно.
ОтговорИзтриванеЕви, много е вкусен пудинга. Това е рецепта от домениканската кухня.
Благодаря на васички ви за отделеното време и милите коментари!
Катенце, къде ходи из царевицата:):):) Леле, прекрасен пост - изпълнен с толкова енергия!!! Да ти кажа честно и аз имам същият проблем - кое да сготвя по-напред, толкова неща искам да опитам, а се хапва само сутрин-обед-вечер, дали няма да измислят и друго хранене:):):) Този пудинг изглежда много вкусно, а придружен от тези красиви снимки е неустоим! Прекрасна нова седмица, Кате!!!
ОтговорИзтриванеКате,чудесни снимки -пудинка за мен е нащо ново,но догодина ще се пробва.Жалко че го пускаш сега.Лаптопа ми е на ремонт и ястията ми си чакат реда в блога,затова сам разглеждам и коментирам тук-там.Снимките са уникални-поздравления!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица-целувки,миличка!
Кате,как ти хрумна само се питам-никога не би ми дошла подобна идея за оползотворяване на царевица,уникална си!
ОтговорИзтриванеИначе и при мен дилемата е-кое по-напред да опитам и сготвя...и кога,че и времето не ми е достатъчно.
Страхотни снимки си направила!
Чакам да видя как оползотворяваш замразеното :),че и аз съм скатала почти всякакви плодове.
Прегръдка и хубаво утре!
Кате, рецептата ти е страшно интересна!
ОтговорИзтриванеИ снимките са страхотни!
Аз с моите претенциозни домашни любимци много се тормозя какво да измисля за готвене. На всичко се мръщят. Но, хубаво нещо са кулинарните блогове, винаги намирам някоя идея :)
Прегръдки и пожелания за хубав ден!
Невероятни са снимките ти, Кате! А пудингът бих опитала и със завързани очи. Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеКате, Кате, абсолютно точно си описала основния ми проблем-кое по-напред! Мои проекти, в блоговете на всички, в които влизам и ме изкушават ежедневно или желанаията удома....Много красиви снимки! Много!Да не би да аимаш нов фотоапарат, за който не съм разбрала...?:)
ОтговорИзтриванеЧудно вкусно пудингче си приготвила!
Катенце, заинтригува ме ти с този пудинг, само остава да хукна из царевичака и току-виж съм го спретнала....Сега съм на друга вълна, ама нещо не печеля в битката със снимките- додето се наканя и то....свършило...Здраве да е!
ОтговорИзтриванеКатенце ,невероятно интересно и много вкусно предложение ОТНОВО при теб. Толкова е апетитно на прекрасните ти снимки че се олях направо:)))
ОтговорИзтриванеСилни прегръдки мила моя!
И моето любопитство се качи твърде нависоко, за да пропусна тази идея- няма как, ще се прави царевичен пудинг;)
ОтговорИзтриванеСнимките са чудесни, Кате, много, ама много ми харесват. Егати каква свежест!!!
Прегръдки!
Много интересна рецепта,Кате! изглежда прекрасно!
ОтговорИзтриванеХм... интересно. Викаш Домииканска кухня. Любопитно ми стана, какъв вкус ще има. Май любопитството ще надделее да опитам :)
ОтговорИзтриване