неделя, 30 септември 2012 г.

Царевичен пудинг


В началото на есента сме, а пазара изобилства от плодове и зеленчуци.
Да се чудиш, кое по напред да направиш?
Изобщо не разбирам жените, които се чудят, какво да сготвят въпреки, че го могат.
При мен, както и при вас, което виждам от постовете, както от публикуваните, така и от всички останали, които не сте сколасали да снимате и пуснете, проблема е обратен:
-Кое, аджиба да напрвя по напред?
И в този ред на мисли, да ви кажа, че си замразих от повечето плодове, от които не съм правила десерти и ще ви изтезавам с тях зимата.
Та да започвам с днешната рецепта за пудинг.


За целта ще ви е нужна млечна царевица.


Царевичен пудинг

Продукти
4 царевици
800 мл. прясно мляко
8 с.л. захар
3 с.л. натурално царев. нишесте
2 ванилии
индийско орехче
1 ч.л. канела


Приготвяне

С нож отрежете зърната от кочаните. Смесете млякото, зърната, захарта, ванилията, канелата и нишестето.
Блиндирайте всичко или го пасирайте хубаво.
Претрийте през цедка  в тенджерка и сложете на печката.


Доведете до кипене, като бъркате непрекъснато.
Намалете котлона на слаб огън и варете, като разбърквате често до сгъстяване на крема.
Налейте в чашки и сервирайте с настъргано индийско орехче.


Пожелавам ви чудесен неделен ден и лека и успешна нова седмица!



24 коментара:

  1. Мммм много вкусно предложение, а и се приготвя лесно. Снимките носят много уют и аромат на канела. :)
    Хубава и много слънчева неделя! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, при теб всичко е разкош... Страхотни снимки и невероятно вкусно предложение! :) Очаквам с нетърпение всяка рецепта със съхранените плодове. Прекрасен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, любопитна съм да го опитам!
    Снимките ти са прекрасни :)
    Прегръдка, мила и хубава неделя!
    И ще чака зимните "изтезания" :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитно изглежда и звучи пудинга, Кате! На фона на тези поизгорели вече поля, идеално пасва една чашка с жълто, ухаещо на канела кремче. Имах същите чашки със сини цветленца, но къде са заминали по разпределение не се сещам, не съм ги виждала с години, а ми довяха сладки спомени :)
    Усмихнат, слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Е, много интересно предложение! А и снимките ти са трепач, както и посудата :)
    Нали не си обрала нечия нива?! :)))

    Прегръщам те, слънчево момиче :)

    ОтговорИзтриване
  6. TEM UM ASPECTO TÃO BOM E UMA LINDA COR , DÁ LOGO VONTADE DE COMER.
    EU ADORO MILHO.
    BOM DOMINGO
    BJS

    ОтговорИзтриване
  7. О, Кейт накара ме да мечтая с тия снимки! Великолепно изглежда! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. Кате, много красиви снимки и много интересен пудинг. Наскоро имах късмета да пробвам крем супа от царевица и страшно много ми хареса. Предполагам и пудинга е много вкусен! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  9. Интересен, необичаен пудинг, оригинално поднесен и прекрасни снимки!
    Поздрави и приятна неделя вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Кате, снимките са вълшебни, пудинга звучи и изглежда много апетитно!

    ОтговорИзтриване
  11. Хмм много ме заинтригува с тази рецепта, любопитството напира и ми се ще да пробвам този царевичен пудинг! Снимките Катенцеса чудни, прекрасна нова седмица и целувки!

    ОтговорИзтриване
  12. Хахаха Инче обрах хивата на пазара в Банкя:)))само царевица не съм садила тази година, въпреки, че свекито имаше на село, но я оставихме за царевично брашно.

    Еви, много е вкусен пудинга. Това е рецепта от домениканската кухня.

    Благодаря на васички ви за отделеното време и милите коментари!

    ОтговорИзтриване
  13. Катенце, къде ходи из царевицата:):):) Леле, прекрасен пост - изпълнен с толкова енергия!!! Да ти кажа честно и аз имам същият проблем - кое да сготвя по-напред, толкова неща искам да опитам, а се хапва само сутрин-обед-вечер, дали няма да измислят и друго хранене:):):) Този пудинг изглежда много вкусно, а придружен от тези красиви снимки е неустоим! Прекрасна нова седмица, Кате!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Кате,чудесни снимки -пудинка за мен е нащо ново,но догодина ще се пробва.Жалко че го пускаш сега.Лаптопа ми е на ремонт и ястията ми си чакат реда в блога,затова сам разглеждам и коментирам тук-там.Снимките са уникални-поздравления!
    Хубава нова седмица-целувки,миличка!

    ОтговорИзтриване
  15. Кате,как ти хрумна само се питам-никога не би ми дошла подобна идея за оползотворяване на царевица,уникална си!
    Иначе и при мен дилемата е-кое по-напред да опитам и сготвя...и кога,че и времето не ми е достатъчно.
    Страхотни снимки си направила!
    Чакам да видя как оползотворяваш замразеното :),че и аз съм скатала почти всякакви плодове.
    Прегръдка и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  16. Кате, рецептата ти е страшно интересна!
    И снимките са страхотни!
    Аз с моите претенциозни домашни любимци много се тормозя какво да измисля за готвене. На всичко се мръщят. Но, хубаво нещо са кулинарните блогове, винаги намирам някоя идея :)
    Прегръдки и пожелания за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  17. Невероятни са снимките ти, Кате! А пудингът бих опитала и със завързани очи. Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  18. Кате, Кате, абсолютно точно си описала основния ми проблем-кое по-напред! Мои проекти, в блоговете на всички, в които влизам и ме изкушават ежедневно или желанаията удома....Много красиви снимки! Много!Да не би да аимаш нов фотоапарат, за който не съм разбрала...?:)
    Чудно вкусно пудингче си приготвила!

    ОтговорИзтриване
  19. Катенце, заинтригува ме ти с този пудинг, само остава да хукна из царевичака и току-виж съм го спретнала....Сега съм на друга вълна, ама нещо не печеля в битката със снимките- додето се наканя и то....свършило...Здраве да е!

    ОтговорИзтриване
  20. Катенце ,невероятно интересно и много вкусно предложение ОТНОВО при теб. Толкова е апетитно на прекрасните ти снимки че се олях направо:)))
    Силни прегръдки мила моя!

    ОтговорИзтриване
  21. И моето любопитство се качи твърде нависоко, за да пропусна тази идея- няма как, ще се прави царевичен пудинг;)
    Снимките са чудесни, Кате, много, ама много ми харесват. Егати каква свежест!!!


    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  22. Много интересна рецепта,Кате! изглежда прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  23. Хм... интересно. Викаш Домииканска кухня. Любопитно ми стана, какъв вкус ще има. Май любопитството ще надделее да опитам :)

    ОтговорИзтриване