понеделник, 21 ноември 2011 г.
Питка с лук и агнешка манджичка с ориз
Днес,ще ви представя една питка,която засега заема първо място в класацията ми за хляб!
Който обича лук,ще я оцени.Много лесна за приготвяне.
Агнешката манджичка е импровизация,спрямо продуктите,с които разполагах(все още съм в планината:)
Продукти за питката
500 гр. бяло брашно
250 мл.вода
2 с.л. зехтин
1 голяма глава лук
1 връзка пресен лук
1 пак.суха мая-7гр.
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
Приготвяне
Нарежете лука на ситно и го запържете в зентина със захарта,до омекване.
Сложете всички продукти,включително и лука и омесете гладко тесто.
Намажете тестото със зехтин и го сложете в тавичката за печене(аз ползвам тефал,затова не я намазнявам и поръсвам с брашно).
Оставете да втаса до удвояване на обема.Печете в предварително загрята фурна(аз пекох без вентилатор)на средна решетка с купичка вряща вода най-отдолу,около 30-40 мин.
Адаптирано от Home Cooking adventure
Агнешка манджичка за двама
Продукти
300 гр агнешко месо
1 глава лук
1 кафена чашка ориз
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
вегета,черен пипер,червен пипер
олио
магданоз
Приготвяне
Задушете месото в малко олио и 1 ч.л. захар до пълна готовност.Извадете го и го накъсайте на парчета.В мазнината от задушаването задушете лука и черния пипер.Добавете месото,подправете с червения пипер и вегетата и долейте един литър вода.Оставете да кипне и сложете ориза.Варете до готовност на ориза на среден огън.Дръпнете от огъня и застройте с яйцето и млякото.Подправете с магданоз!
Наздраве и да ви е сладко!
Пътувайки към Боровец,снимах много интересено небе.Един голям хикс???
А с тази снимка поздравявам Мъхчето!Един невероятно мек и пружиниращ килим от мъх в гората:)))
Пожелавам ви успешна седмица!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Love onion soup.Exactly like you served it with great piece of crusty bread.Yummy:)
ОтговорИзтриванеКатееее ,аморееее ще я правя тази питка да знаеш :)....толкова добре си я докарала :) че ми иде да заръфам екрана :) ! Абе що всеки път като влезя при теб оставам с пълно сърце :) ! А снимката в гората е направо за изложба - страхотна ! Чао амо, лек и топъл следобед :* bacio !
ОтговорИзтриванеЛеле, Кате, бажествена питка!
ОтговорИзтриванеС лук, звучи много ароматно и апетитно!
И манджичката не и отстъпва!
Есенните снимки са чудесни!
Поздрави и приятелска прегръдка!
Катенце, толкова е вкусно пак при теб!
ОтговорИзтриванеСтрахотна питка, и с агнешкото....мммм....
Прегръдки и хубава вечер!
Кате, пак вкуснотийки , пак красоти! Питката ще се прави, няма начин, а агнешкото ще е на Великден:)
ОтговорИзтриванеТи караш ли още оная пущина 90-дневната, че с тия вкусотии, не зная как устискваш:)
Малееей, ей на това му викам аз похапване здраво :)) и де си оближеш пръстите!!!
ОтговорИзтриванеСтрашни предложения, Кате! И онази паничка с чушленцатаааа, размечтах се яко :))
Красиви пейзажни снимки, особено първата!
Хубава вечер :)
Благодаря,момичета!
ОтговорИзтриванеТраянче,хич не я спазвам,но поне видях,че мога!
Може би преди лятото...:)
Абе,честно казано успокоявам се стова,че все още нямам голяма нужда!
По принцип,тези дни аз ям друго,защото не обичам агнешко!
Просто го приготвям и те си изяждат пръстите,което ми говори,че е вкусно:)
Кате, чудно е при теб :) Опитах от всичко, прекрасно е :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ти пожелавам и прегръдка :)
Ех, Кате, отново е много вкусно и ароматно при теб! Нямам търпение и аз да съм в планината, но има време до нова година!
ОтговорИзтриванеПрекрасна нова седмица и на теб Катенце! Чудно хлебче, браво на теб и в планината не се спираш, красиви снимки :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Питката е уникална! Снимката с килима от мъх е супер:)Катенце, лека вечер :)
ОтговорИзтриванеКате,аз пък обичам агнешка супа и тези дни ще си приготвя.А питката ще е следващата ,която ще направя-вкусна и ароматна,със задушен лук....Красиво е в гората-уникални снимки.
ОтговорИзтриванеЛека нощ-прегръщам те!
Esse pão esta com um aspecto fantástico... A textura ficou muito fofinha e de certeza uma delicia : )
ОтговорИзтриванеCatarina!
Кате, заинтригува ме с рецептата на питката. Вкъщи обичаме лучник и мисля, че поради тази причина ще се хареса от всички. Прегръдки с пожелания за хубава седмица! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеЕви,толкоа ни хареса,че я направих и с царевично брашно и ще я публикувам утре!
Прегръдки за всички ви и отново благодаря за отделеното време!
Отново приятно ме изненадваш, Кате -
ОтговорИзтриванеобожавам ябълки и новата ти визия ме очарова.
Харесах много питката и снимките - всичко е чудесно, предполагам и ти се усещащ така...
Сърдечни поздрави, слънчев и усмихнат ден, Диана
Благодаря Дианче!Чувствам се страхотно!
ОтговорИзтриванеПросто забелязах,че снимките не се открояват на предния фон!
Прегръщам те:)))
Кате, понеже бях поизчезнала малко, новата визия на блога ти ме изненада приятно. Питката и манджичката също:)) За мен тази рецепта с агнешко е непозната и интересна. Ще я опитам с удоволствие! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, много е вкусно и уютно е пак при теб!
ОтговорИзтриванеСтрахотна нова визия на блога, особено това прелестно ябълково дърво, натежало от плод :)
Прегръдка и пожелание за прекрасни дни!
Благодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеГуинет,мъжа ми много я хареса,а той определено разбира от агнешко,каза ми веднага да седна да си запиша рецептата,защото я правих от налични продукти,без рецепта!
Лети,дървото наистина тежи,защото това са заледени ябълки:))),които снимах онзи ден!
Прегръдки и пожелания за хубав ден!
Кате, ей нямаш спиране. Аз харесах царевичното хлебче, и докато му дойде времето, ти ме изкушаваш с нова питка. Незнам кое да правя по напред :)))) Чудни предложения, но само попълвам списъка с чакащи и вкусни рецепти и време все не остава. :))))
ОтговорИзтриванеПоздарви!
Ели,ако решиш да правиш царевичен хляб,изчакай до утре да публикувам лученото царевично хлебче!
ОтговорИзтриванеТолкова ми хареса хляба с лук,че вчера правих царевична питка с лук!Комбинация от двете!
Прегръдки:)
con éstas bellas imágenes y el rico pan de cebolla me voy a las nubes es una tentación de todos los días ,abrazos grandes.
ОтговорИзтриванеКате,новата визия на блога ти много ми харесва!Отново си пълна с изненади.Компютърът ми беше на рамонт цяла вечност, но сега изчетох всичките ти постове и беше невероятно изживяване- всички снимки, които си правила и по този начин ме направи съпричастна !Благодаря ти ! И за страхотните обикновени рецепти на хлабчета, всъщност са много необикновени-обожавам хляб с лук и ме подсети, че не съм правила. а заревичното е фантастично!Обичам такива неща-хем обикновени, хем фантастично вкусни!
ОтговорИзтриванеМного дълго стана...но не мога да не спомена снимките- на ябйлката и на хризантемите, на хлябовете- имаш страхотно чувство за красота!Беше наслада за мен!
Поздрави!
Кате, пак преглъщам пред твоите снимки. Много е апетитно всичко!
ОтговорИзтриванеПоследната снимка е страхотна :)
Приятно прекарване в планината :))
Кейт, много ми харесва новият изглед на блога, а за гозбичките нямам думи макар и да съм от хората, които не обичат агнешко, но питката фен съм и! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриваневидях тази ти публикация през деня, но от офиса не мога да коментирам:-(
Безкрайно благодаря, че си се сетила за мен и си направила тази хубава снимка на мъхестото килимче- иде ми да ида там, да си легна и да не стана поне докато мине зорът в работата;-)
Вземам си и една агнешка манджичка от твоята, че аз агнешко готвя само на Великден ( груба грешка- толкова е вкусно).
Прегръдки, Кате!!!
Много дъхава и пухкава ти е питката,Кате!Харесва ми много!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав от мен!
Ох, Кате, ще ме умориш! Ти не си се спряла, жена! Какви са тия гозби, хлябове - направо ще тропясам пред монитора!:)
ОтговорИзтриванеСега видях и рецептата за лучена питка - та ще я имам предвид.
Манджата изглежда много вкусно и с любими съставки.
Явно съм пропуснала, че си забегнала нанякъде, но там където си, ми се иска да съм и аз и да ти ям ястията:)))))