събота, 30 юли 2011 г.

Нежен кайсиев кейк


Продукти

6 кайсии
5 яйца(отделени жълтъци от белтъци)
200гр.пудра захар
230гр.масло(стайна темп.)
210гр. брашно
6гр.бакпулвер

Приготвяне

Загрейте фурната на 180C.Разбийте яйцата със захарта и маслото.Добавете пресятото брашно с бакпулвера.Разбийте белтъците на сняг  добавете ги към тестото и разбийте с миксер.Изсипете сместта в намазана с масло и набрашнена тавичка.Разполовете кайсиите и ги подредете върху тестото без да ги притискате.Тавичката е с размер 30/20.Печете 45мин.


 Насладете се приятели!

12 коментара:

  1. Много масло, кайсии, резултатът може да бъде само уханен, нежен, пухкав кекс.:-))
    Браво, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Мони!Наистина е пухкав,а каийсиите идеално се съчетават със сладкото тесто,защото леко киселеят:)

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, наистина много пухкаво, кайсиево предложение :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. When I see cake and peach..I am sold.And that is exactly how I would it it.With great cup of coffee:)

    ОтговорИзтриване
  6. КАТЕРИНА, изглежда страшно пухкав и вкусен. МММ

    ОтговорИзтриване
  7. Идеален е за лятото!! Прекрасен е!! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря Ани!
    Мистери хубава вечер!

    ОтговорИзтриване