събота, 30 юли 2011 г.
Нежен кайсиев кейк
Продукти
6 кайсии
5 яйца(отделени жълтъци от белтъци)
200гр.пудра захар
230гр.масло(стайна темп.)
210гр. брашно
6гр.бакпулвер
Приготвяне
Загрейте фурната на 180C.Разбийте яйцата със захарта и маслото.Добавете пресятото брашно с бакпулвера.Разбийте белтъците на сняг добавете ги към тестото и разбийте с миксер.Изсипете сместта в намазана с масло и набрашнена тавичка.Разполовете кайсиите и ги подредете върху тестото без да ги притискате.Тавичката е с размер 30/20.Печете 45мин.
Насладете се приятели!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много масло, кайсии, резултатът може да бъде само уханен, нежен, пухкав кекс.:-))
ОтговорИзтриванеБраво, Кате!
Благодаря,Мони!Наистина е пухкав,а каийсиите идеално се съчетават със сладкото тесто,защото леко киселеят:)
ОтговорИзтриванеКате, наистина много пухкаво, кайсиево предложение :)
ОтговорИзтриванеПрекрасен е наистина!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеКате, прекрасен е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря и хубава неделя!
ОтговорИзтриванеWhen I see cake and peach..I am sold.And that is exactly how I would it it.With great cup of coffee:)
ОтговорИзтриванеДжоли,ела ми на гости!
ОтговорИзтриванеКАТЕРИНА, изглежда страшно пухкав и вкусен. МММ
ОтговорИзтриванеИдеален е за лятото!! Прекрасен е!! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ани!
ОтговорИзтриванеМистери хубава вечер!