петък, 20 март 2015 г.

Домашен карамелен бейлис


Преди доста време си купих една бутилка Tullamore dew  с идеята да си направя домашен бейлис. Разгледах доста рецепти и се спрях на тази, защото беше пробвана и одобрена от много хора. Единственото, което промених в рецептата е добавката на карамелен сос- всъщност използвах, този, който ви показах по- рано.


В резултат на това  получих нвероятно ароматен и вкусен бейлис.
Пристрастена съм към този ирландски крем, но само за ползване в рецепти или най- много, като добавка към кафето понякога. По принцип не си падам по подсладените питиета и като реша да пийна нещо, предпочитам една малка нашенска ракийка, но за сладкишите- виж това е друго нещо. Плътния ароматен бейлис, винаги допринася за обогатяването на вкуса на десертите.


Продукти

200 мл. сладкарска сметана
1 ч.л. нес кафе
1/2 ч.л. какао
180 мл. ирландско уиски
1 ванилия
100 мл. карамелен сос
400 мл. подсладено кондензирано мляко

Приготвяне

Смесете какаото, кафето и малко от сметаната и бъркайте до получаване на гладка каша., добавете карамеления сос и разбъркайте. Подправете с ванилията и долейте уискито и млякото. Разбъркайте хубаво. Налейте в бутилка и съхранявайте в хладилник.




9 коментара:

  1. Ахх, как ми се допи това чудо! Страхотно меко и креместо изглежда, а снежецът още повече допълва картинката!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само да ти поотрасне малкото съкровище и да се постопли времето, ще му пийнем по едно Зори! Прегръщам ви и целувам малчо що красивото носле и пухкави бузки*)

      Изтриване
  2. И аз не си падам по сладки алкохолни напитки, че даже изобщо по алкохола, но за сладкиши и десерти върши чудесна работа.
    Снимките са чудесни :) Прегръдки.

    ОтговорИзтриване
  3. Направо залепнах за монитора! Кате, чудесни снимки!
    Припи ми се от този карамелен бейлис, нищо че и аз не си падам много, много по сладки напитки, но компромис ще направя :)

    ОтговорИзтриване
  4. Това задължително ще се пробва, колко пъти посяга да си взема една бутилка, ей така за сладкиша, ама все ми се изплъзва, предпочитам това обаче. Прегръдка!
    Велики снимки!

    ОтговорИзтриване
  5. Катенцеее, дай ми една снимка, моля те! Бейлиса ще го прежаля, но снимките ти са удивителни, всеки път все повече и повече... Силно те прегръщам вълшебнице!

    ОтговорИзтриване
  6. Тъкмо щях да кажа, че единственият вариант за консумация на Бейлис у дома, е сладкиши. Този е с по-богат вкус, така че като нищо ще си го приготвя. Наздраве, Кате, с една домашна ракийка;)

    ОтговорИзтриване