понеделник, 2 март 2015 г.

Карамелен сос


Днес реших да направя  карамелен сос, а за соса, утре- десерт с негово участие. А за десерта, си купих хубави чашки и... то моето стана, като приказката купих си балтон за копчето:)
Соса е много лесен, издържа дълго време в хладилник, няма консерванти и оцветители, което го прави още по- ценен. Можете да го ползвате за най-различни десерти, палачинки сладолед и като допълнение към кафе и горещ шоколад.
Рецептата е много проста и бърза, всеки може да си я приготви. В рамките на няколко минути, ще успеете да получите фантастичен домашен карамелен сос.


Продукти

200 гр. захар
няколко капки лимонов сок
250 мл. вряща вода



Приготвяне

Сложете захарта и няколко капки лимонов сок, в тиган. Загрейте и като се образува карамел, добавете постепенно водата, като разбърквате. Кипнете и варете до гъстотата, която ви харесва.
Имайте предвид, че като сипвате водата, се отделя много пара. Бъдете внимателни!
От това количество продукти, се получава около 200 мл. сос.
Не сгъстявайте прекалено соса, защото, като истине, става по- гъст.
Ако ви се сгъсти , стоейки в хладилника, просто го разтопете на водна баня.




5 коментара:

  1. Очаквам утре копчето, Кате :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. E ... това е талант :) Да направиш от един обикновен карамелен сос - фантастична фотография ...
    прегръщам те Кате :)

    ОтговорИзтриване
  3. От къде го изнамери това "лимонджийско" шише, Кате...за тези страхотни снимки!
    В очакване съм на ... балтона:)

    ОтговорИзтриване
  4. Ще си направя такова сосче да си имам за сладкиши :) Мерси, Кате :)

    ОтговорИзтриване