Едно ароматно и изискано ястие, което не се приготвя никак трудно. Една чудесна идея за телешко, поднесено по малко по- различен начин. Насладете се на този невероятен вкус в компанията на скъпи приятели, или просто една незабравима вечеря с любимия партньор и бутилка хубаво червено вино.
500 гр. телешко месо- почистено, нарязано на кубчета и оввкусено със сол и черен пипер
1 к. ч. брашно за овалване на месото
1/2 ч.ч. белучка или арпаджик
1/2 ч.ч. моркови, нарязани на кубчета
1/2 гъби, нарязани на дребно
1/2 ч/ч. целина нарязана на дребно
4 скилидки чесън, настъргани
1/2 ч.л. мащерка
1/4 ч.л. розмарин
2 с.л. доматено пюре
1/2 ч.ч. сухо, червено вино
1 ч.ч. телешки бульон
сол и черен пипер на вкус
Талятели
2 с.л. масло
пармиджано и магданоз за поръсване
Оваляйте месото в брашно и го запечатайте, като го запържите за кратко в силно сгорещено олио. Добавете виното и го оставете да се изпари. Като остане на мазнина, започнете да доливате по една ч.ч. вода или телешки булщон и задушете почти до пълна готовност на месото. Добавете останалите продукти и подправките и задушете, до готовност на зеленчуците и месото.
Сварете пастата и я разбъркайте с маслото.
Сервирайте соса с месото, върху талятелите, поръсено с магданоз и пармиджано.
Сипете си от любимото вино и...да ви е сладко!
Кате!!! Снимките са уникални!!! Сякаш от друго време, някак, направо вълшебни! Страхотна рецепта, поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,обичам телешко във всякакви варианти.
ОтговорИзтриванеСнимките ти са чудесни!
Поздрави и усмихнат ден!
Аз се нахраних душевно, Кате, чудесно е! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря момичета! Хубав ден! Моят днес е изключително натоварен!
ОтговорИзтриванеМоите комплименти, Кате,
ОтговорИзтриванемного са хубави новите ти предложения - харесах рецептите, страхотното представяне и снимки!
Спорен петък и спокоен уикенд!
Благодаря Дианче! Прегръщам те силно!
ИзтриванеКате, снимките и хапването ти са просто върхът!!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Марта! Целувам те скъпа*)
Изтриване