неделя, 26 август 2012 г.

Хляб бриош


Продължавам с лятното настроение и снимки от нашата обиколка.



Беше цветно, разпускащо и зареждащо!



Беше романтично, почивка за двама с внимание към детайлите, към самите нас и към красотата, която ни заобикаляше!




И така, нека ви представя рецептата за този невероятен хляб, в който съм влюбена!


Желанието да опитам този хляб се породи от пътуването ни до Пелатиково, от където си набрах малко от невероятно ароматното и сладко грозде на Пламен и си направих сладко от него.


Тогава реших, че това сладко, заслужава невероятен хляб и не сгреших!


Получи се невероятен хляб, а в съчетание със сладкото... е, мисля, че това ще е една от любимите ни закуски.


Продукти за хляба

400 гр. брашно
2 яйца + 1 жълтък за намазване
180 мл. прясно мляко
40 гр. маргарин
1 пак. суха мая
4 с.л. захар
щипка сол
малко брашно за доомесване

Приготвяне

Омесете тесто от изброените продукти. Става малко лепкаво, но не му добавям още брашно.
Оставете да втаса. Омесете го втори път, на набрашнена повърхност до меко тесто, което не лепне. Оформете го като хлебче и го сложете в правоъгълна формичка върху пекарска хартия.
Оставете го да втаса отново  намажете го с жълтъка и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 180C фурна до суха клечка. Ако се запече отгоре по-рано, сложете му фолио.
Охладете на решетка. Поднесете с масло и любимото ви сладко!
Ако случайно ви остане от хляба на следващия ден, препечете го, става още по- вкусно!
Пожелавам ви лека, прохладна и успешна седмица!
Целувам ви*)



22 коментара:

  1. Катеее,ама как си ги наредила,красота!
    Хляба изглежда страхотно,а сладко от грозде не съм опитвала!
    Хубав ден мила и нека предстоящата нова седмица да те зареди с прекрасни емоции
    поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. QUE SITIO LINDO PARA DESCANSAR ,ADOREI O PÃO TEM MESMO UM ASPECTO DELICIOSO E AS UVAS TAMBÉM ME AGRADARAM.
    BOM DOMINGO
    BJS

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, чудесни снимки, създаващи много настроение :)
    Обичам сладко от грозде, а в допълнение с ароматния бриош,
    комбинацията е неустоима!
    Усмихната нова седмица, мила!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Добре сте си починали, а сладкото от грозде ми е любимо! Хлябът е просто разкошен!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, напълних си и очите и сърцето с тази красота! Сърдечни поздрави и хубава последна августовска седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  6. "Заплюх" си няколко снимки :) Не съм правила все още бриош, макар че от Дани знам, че е много голяма вкусотия, ама днес това, утре друго и не остава време. Твоят се е получил отлично!
    Ай, а на сладкото кой му чисти семките :))) Това е една препратка към детската учителка на малкия, но няма значение, да не досаждам :)
    Прегръдки, сладурано :)

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви момичета!
    Федорче, първо сварих за 20 минути гроздето със захарта и след това го претрих през цедка + гелфикса на "доктора":)... мммм няма да ти казвам за какво иде реч:)
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  8. Ех,Катенце,бриоша изглежда толкова вкусен...няма как да му се размине.Сладко от грозде не съм правила,но мисля да пробвам малка доза.Невероятни ,летни снимки-е,хубаво си е в Гърция сега-няма какво да се лъжем....
    Успешна нова седмица ти желая-целувки!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотен бриош и сладко, а снимките ме пренесоха на едно от любимите места- може да не е същото селище, но духът се усеща....

    ОтговорИзтриване
  10. Кате,пак страхотна публикация!
    И морето толкова романтични кадри ти е поднесло,а бриоша е фантастичен!
    Сладкото представям си колко е уханно,фино и вкусно,щам е домашно,пък и с масло....леле,ужас,така ми се иска една филийка!
    Прекрасна седмица,скъпа! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Кате, искаме още снимки от почивката ви- много хубаво настроение носят. И сладко искаме , и хлебче;)
    Сега сериозно- толкова грозде виси у дома по двора, че ако не успеем да го хапнем, ще си направя и аз сладко- за палачинките през зимата.
    Хубава седмица и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  12. Кате.... снимките са истинска романтика, хлебчето-наслада за сетивата, а сладко от грозде не съм пробвала през живота си!Срамота!Трябва да се поправи този пропуск:)

    ОтговорИзтриване
  13. Кате хлебчето изглежда превъзходно, но почивката ви звучи катомечта, аз също бих се насладила на една такава обиколка, като вашата! Но и на снимките ти съм доволна, много зареждащи и красиви !
    Прегръдки сладурче!

    ОтговорИзтриване
  14. Катенце ,и аз се влюбих в хляба и снимките.
    Невероятно хлебче личи си по порите колко е въздушно и меко.
    Почивката си е била асъл асъл както си трябва личи си .
    Пак невероятни снимки с това сладко и комата хлебец ...оххх замечтах се чак.
    Прегръдки ,прегръдки ,прегръдки силни!

    ОтговорИзтриване
  15. Целувам ви момичета и сиииилно ви прегръщам*)

    ОтговорИзтриване
  16. Una delicia de pan y la mermelada me encanta te ha quedado de linda textura,me encanta hacer esta mermelada tengo una parra de uvas parecida a la foto,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  17. Много красиви и романтични снимки ,Кате ! А в хляба ми останаха очите ! Изглежда много вкусен ! Ще чакам рецептата за сладко от грозде ,тъкмо днес си мислех ,че не съм правила никога такова ! Чао ,мила ми и голяма прегръдка !:* !

    ОтговорИзтриване
  18. Кате,благодаря ти за чудесните снимки-наистина е била чудесна почивка!А хляба ти изглежда страхотно-пухкав от вътре и със страхотна коричка.ПРавила съм нещо подобно, но с билки вътре.Ще пробвам и твоя и очаквам да видя сладкото-яла съм и една година си направих, но тези семки много не ми се чистят и не съм повтаряла.Въпреки, че е много вкусно...:)
    до скоро

    ОтговорИзтриване
  19. Невероятна красота, вкус и аромат, Кате! Хлябът наистина е много вкусен, а твоят изглежда божествен, а за сладкото си права - много му подхожда. Прегръдки и целувки, мила! :)

    ОтговорИзтриване
  20. Катенце, отново се включвам :)
    Ползвай грозде без семки :)
    Това да каже и Инчето на учителката!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  21. Хлябът е страхотен, правих го вече и много ни хареса. Не успя да стигне до фотосесия, но следващият път, защото определено ще има следващ път. Благодаря ти за споделената рецепта!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване