събота, 14 януари 2012 г.

Тюрлю гювеч


Обожавам гювеч. Независимо от сезона.
Лесно се готви, много е вкусен и по всяко време на годината има всички продукти за него.
Почти винаги правя различен. В зависимост от продуктите,които имам в наличност, или от това с какво месо, с картофи или с ориз ни се яде.
В днешния случай, дъщеря ми искаше пилешко, Емчо свинско, а на мен ми се ядяха картофки и бамя.
Речено-сторено!
Получи се една вкусотияяяя...
Настанете се удобно, сипете си чаша червено винце и да започваме!

Продукти (количествата са по ваше осмотрение)

свинско месо
пилешки бутчета
стрък праз
глава кромид лук
зелена и червена чушка
бамя
моркови
картофи
1/2 ч.ч. червено вино
олио
черен пипер, чубрица,сол,захар,дафинов лист



Приготвяне

Нарежете свинското на парчета. В тиган загрейте малко олио и в него първо запържете от всички страни пилешкото и свинското с една с.л. захар.Налейте малко вода и задушете до полуготовност.
Нарежете зеленчуците, сложете ги в гювеча, добавете месото и мазнината от него, подправете, посолете, добавете виното и залейте с вода.
Сложете в незагрята фурна и печете на 180C около 2 часа.
Ние похапнахме със салатка от кисело зеле и поляхме с винце!


Да ви е сладко и наздраве!

18 коментара:

  1. Павлина ПетковаJan 13, 2012 11:55 PM
    А аз какво да кажа за този гювеч, обожавам такива комбинации! Много ми хареса, изглежда страхотно. На една тема сме! Прегръдка!
    ОтговорИзтриване

    CandyJan 13, 2012 11:58 PM
    Кате, какви са тези вкусотии!!!!! С тази втора снимка така ме изкушаваш да ти отмъкна гърненцето:), хич не се задоволявам с чинийка:). Кате, съвсем сериозно това изглежда невероятно вкусно! Снимките с тази масичка и столчета... Как си го сервирала... Невероятна си!
    ОтговорИзтриване

    Miss EmeraldJan 14, 2012 12:19 AM
    Кате, Кате, благодаря за подсещането! Защо така тази вкусотия все я забравям? А това е ястие, което наистина се готви лесно, става вкусно и всеки път различно, в зависимост от продуктите, с които разполага човек! Страшна си! Истинска наслада!
    ОтговорИзтриване

    ivanaJan 14, 2012 12:22 AM
    Кате аморе, ама си го издокарала гювеча :)и с тази бамя изглежда страшно вкусно!Метвам се на едното столче и чакам за по-голяма порцийка с много бамя:))!
    Целувки Катюша и хубава събота и неделя:*!
    Аааа забравих :...и като си помисля ,че сега ще качвам рецептата с риба от снощи -хихи направо знам как ще започнеш...''риба не обичам'':)))!!!
    ОтговорИзтриване

    ЕликсирJan 14, 2012 12:36 AM
    Мммм,много любима гозба,Кате!
    И аз като теб съм по картофките и бамята.
    Отново домът ти е ухаел на вкусна,домашна, българска кухня!

    Пожелавам ви една много релаксираща събота,поздрави на всички!
    ОтговорИзтриване

    ЖивкаJan 14, 2012 12:47 AM
    Катенце,ти ме подсещаш за гювеча-изваждам го и започвам.
    Твоята порцийка изглежда доста вкусна.И с чаша вино-чудна комбинация..
    Приятни почивни дни!
    Целувки!
    ОтговорИзтриване

    КАТЕРИНАJan 14, 2012 12:59 AM
    Хубав уикенд момичета*)
    ОтговорИзтриване
    Отговори


    zi4eJan 14, 2012 02:33 AM
    Не знам защо не мога да коментирам нормално при теб махами се полето за коментар.
    Дано сега да го постна ама пак чрез отгоров ще го направя.

    В неделя (утре)ще идвам към София, но едва ли ще имам време да ти дойда на гости в Банкя ,че съм с колата на дъщерята .Тя има работа, а аз ще се видя с приятелки от форума БГ мамма ...Ако имаш път към София в неделя по обяд врътни телефонче ...
    Някъде около стадион В. Левски ще сме.

    Тази манджа ми е любима спомен от свекърва ми тя ме е учила да я приготвям.Тваята изглежда божествено .
    Родопският кът така ми разнежи душата...благодаря за снимката.
    Силни прегръдки и целувки .

    (¯`v´¯)
    `•.¸.•´
    ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸.•´ .•´¸¸.•´¯`•-> SOYPKS
    ______♫_____♥♥_♥_♥* ♥
    __♫_____♫♥_♥__♥_♥* ♥* ♥
    _♫_♫__♥_♥♫♥__♥_♥* ♥* ♥
    ____♥__♥_♥♫_♥_♥* ♥
    __♥__♥_♥__♥_♥* ♥
    ☻/☻/☻/☻/☻/* ♥
    /▌/▌/▌/▌/▌▌▌* ♥* ♥
    // |_/|/|/|/|/|/|* ♥♥* ♥
    Изтриване

    Zvetanka ShahanskaJan 14, 2012 02:40 AM
    Кате, това е любимата ми манджа. Вкусно и пак вкусно! Особено, когато се прави в глинен съд. Божествено е! Аз поставям всичко в този съд, без пържене. Захлупвам и пека във фурната!!!С каквито зеленчуци имам и с един вид месо.
    Поздрави за хубавата рецепта, снимки и дух! Усмивки:))))
    Изтриване
    Отговор

    ellyganovaJan 14, 2012 02:54 AM
    Кате, толкова е колоритен и апетитен! И си му направила страхотна фотосесия ;) Чудни снимки!
    Поздрави и пожелания за прекрасен уикенд!
    Наздраве с червеното винце!
    ОтговорИзтриване

    DaniJan 14, 2012 04:17 AM
    Кате, добре че съм хапнала!
    Страхотно изкушение предлагаш, поднесено много естетски!
    Прегръдки и спокоен уикенд!
    ОтговорИзтриване

    MариянаJan 14, 2012 05:09 AM
    Кате, много вкусно е отново при теб, обичам да готвя в гювеч!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, чуден е станал гювечът! Браво!

    ОтговорИзтриване
  3. Примъъъък на трикракото столче.Порцийка и за мен , моля, че много ми стърже коремчето с този плодов ден.

    Уютна вечер и наздраве!Винцето е от плодове все пак!

    ОтговорИзтриване
  4. Un guiso maravilloso saludable y sabroso me encanta la combinación,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  5. Харесва ми уютния кът с трикраките столчета и старата газена лампа, много съхранена топлина има в тези малки предмети от миналото :-). И като не ядяща месо, мога само да кажа, че на тези снимки ястието изглежда изкушаващо вкусно!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. Обичам гювеч и скоро не съм правила :)
    целувки от мен и хубава неделя :)

    ОтговорИзтриване
  7. Кейт, признавам, че никога до сега не съм правила този така изтънчено звучащ гювеч, но с атмосферата в която го поднесе ми се прииска да опитам и аз. Последната снимка пипа по тънките струни на родолюбското в хората- прекрасен подбор на кадри!

    ОтговорИзтриване
  8. Много го обичам и всеки път става уникално вкусен! Твоят ще опитам, макар и виртуално, Кате!
    Прегръдки с пожелания за хубава неделя! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Кате, много колоритна публикация, а гювеча ти изглежда просто фантастично, ммм как обичам бамя, а не съм хапвала от мнооого време :)
    Хубава неделя и усмихната!

    ОтговорИзтриване
  10. GOSTEI DESSE ENSOPADO , ESTA COM UM BELO ASPECTO.
    E COM OS DIAS FRIOS QUE TEM ESTADO AQUI SÃO UMA REFEIÇÃO PERFEITA.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ОтговорИзтриване
  11. Кате,чудна гозбичка!Аз,много харесвам бамя,поздравления за прекрасната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  12. Лелее, Кате, направо страхотна е първата снимка, а как обичам гювеч само!
    Аз си замразявам зеленчуци за него от лятото още, за да си имам през зимата :)
    Много ми харесва новия облик на блога!
    При мен имаш награди, намини, когато ти е удобно.
    Прегръдка и страхотна неделя!

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ви момичета!
    Трогвате ме с милите си коментари!
    Обичам ви*)

    ОтговорИзтриване
  14. Страхотен е гювеча. Поздравления!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  15. Кате, как ме е яд, че се включвам толкова късно, сигурно нищо не е останало. Много апетитен гювеч си спретнала. Бих седнала на едно от трикраките столчета, и с една дървена лъжица ако знаеш какво мога да му направя на гювеча, ама.....
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  16. Много апетитно си го приготвила Кате!И страхотни снимки!У дома най-го обичат с агнешко,но аз ги "моря" с постен..Всъщност и него много го харесват.
    Поздрави Кате!

    ОтговорИзтриване
  17. Хихих, ама майсторски си задоволила всички прищевки :))
    А столчетата ме върнаха в детството, на онези празненства, на които присъстваха родителите в детската градина. Сетих се за една снимка, на която съм облечена в народна носия и нося някакви менци :)

    Отново много красиви снимки! Задобряла си много :)

    ОтговорИзтриване
  18. Аз не си падам много по гювечите, ама ги хапвам, де, а и ги правя:)
    Виж сега, ако в гювеча има свинско, телешко, пилешко, агнешко и нищо друго, значи е моят любим гювеч. Хахахахах:)
    Матапа на страна - бамя не се научих да ям. Доскоро много неща не понасях, но вече са сравнително по-малко тия неща дето не ям.
    Като почнах да готвя по-редовно, проядох доста от храните, които не ядях.:) Обаче ако ми скълцаш бамя в яденето и не ми кажеш, сигурно без проблем ще я хапна.:)

    ОтговорИзтриване