сряда, 14 декември 2011 г.
Пилешки дробчета с топено сирене и бекон
Днес ще ви направя предложение, за лека вечеря, с чаша винце или домашна ракийка.
Малко по различна от обикновените рецепти, които безспорно са много вкусни, за приготвяне на пилешки дробчета, които можете да замените със сърчица, или воденички.
Много вкусно,за студените дни и подходящо в компанията на салата от кисело зеле или туршийка.
Продукти за 4 порции
500 гр. пилешки дробчета
150 гр. бекон
2 големи глави кромид лук
3 бр. топени сиренца
250 гр. гъби
1 ч.л. чеснов прах
1/2 ч.ч. бяло вино
2 кубчета гъбен бульон
чубрица
олио
Приготвяне
Почистете и измийте дробчетата. Нарежете лука на лунички и го задушете в малко мазнина, заедно с гъбите, нарязани на едри парчета.
Нарежете бекона на лентички и заедно с дробчетата прибавете към гъбите. Запържете за 5 мин.
Сложете всичко в тавичка, добавете стрития бульон, подправките, виното и долейте вода,колкото да покриете сместа.
Печете на умерена фурна.
Когато дробчетата станат готови, извадете и сложете нарязаните на парченца сиренца.
Запечете за кратко.Поръсете с пресен магданоз.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за закуска не бих ги отказала, Кате! Заинтригува ме с добавката на бекон и топено сирене, със сигурност са много вкусни! Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеИ мен ме впечатли добавата на бекон и топено сирене...изглеждат апетитно.Изваждам веднага едни дробчета да се размразяват за довечера.:)
ОтговорИзтриванеХубав ден и нови кулинарни предизвикателства!
Ау, подпука ни от сутринта, Кате, с тази вкусотия :))
ОтговорИзтриванеЧудесно изглеждат! Не съм правила никога пилешки дробчета, само ги ям :))
С пожелание за хубав декемврийски ден и много любов :)
Снощи обрах овациите на мъжете с тази рецепта!
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
За вкусните дробчета нямам съмнения.
ОтговорИзтриванеКате,значи и моите мъже ще бъдат доволни от такава рецепта-ще я пробвам-с бекон не съм ги правила.Виждам ,че и зелето ти е станала-с червен пипер и яз го харесвам.
Прятен ден-прегръдки!
Кате,това с бекона не съм го правила още/иначе топените сирена са ми любими/,със сигурност ще го пробвам,благодаря ти!Прегръщам те и чакам следващото Катеизкушение :)
ОтговорИзтриванеМного обичам пилешки дробчета и съм ги приготвяла по-няколко начина, но с топено сирене не бях пробвала. Само мога да гадая какъв е вкуса на такава комбинация. Страшно ме заинтригува.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Уоу!!! Това ще се прави, няма измъкване! Обичам ги с лук, гъби и кашкавал, ама това твоето вече е върха! Благодаря за рецептата! А и тези апетитни снимки...и за тях ти благодаря!
ОтговорИзтриванеКАТЕ,при тебе като влезна и все окапана си тръгвам ,май лигавник ще ми трябва на стари години.:))))
ОтговорИзтриванеМного красиво поднесено и много примамливи дробчета с прекрасни снимки .
Силно те прегръщам миличка!
Благодаря ма всички ви!
ОтговорИзтриванеПожелавам ви уютна вечер!
Кате, толкова вкусно си сготвила, че....чак до тук ми подмириса на твоята вкуснотия!Толкова свежо и апетитно звучи рецептата ти, а.....снимките са прерасни! Благодаря ти много и сърдечни прегръдки!
ОтговорИзтриванеЕй това е истината-гозбичка,кисело зеленце и домашен уют!Моля,зимата да заповяда,ние сме готови,нали,Кате?! :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно вкусотийка,прияде ми се!
Особено като се има предвид,че от сутринта и до утре на обяд ще ръбам плодове ми идва направо да завия!
Прегръдки,слънце!
Кате, винаги е вкусно при теб :) ! А с тези дробчета ми взема сърцето :)) ...много ги обичам !
ОтговорИзтриванеХубав следобед , топла и уютна вечер ,целувки и една голяма прегръдка :*!
Мммм, Кате, идейката е супер! И знаеш ли, тъкмо се чудех какво да си готвим тази вечер! Само да се прибере половинката и веднага го изстрелвам със списъка! Не е много по дробчетата той, но ще сложим повечко бекон, който пък аз не обичам и ще си хапнем сладко, сладко!
ОтговорИзтриванеКатенце, похапнах си преди вечеря :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са!
Прегръдка и хубава вечер!
Una especial cena para navidad una exquisitéz,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеБлагодаря момичета!
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
Прекрасна манджичка, Кате! Ухае на домашен уют край камината!
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки!
Поздрави и хубава вечер!
Честно - не обичам никакви дробчета, но пък ям пастет :) което е малко странно :) Записвам си рецептата, може да ги направя за любимия ;)
ОтговорИзтриванеОпределено ще ни е сладко!:)
ОтговорИзтриванеОбичам дробчета, но май само аз в семейството:)
Нищо, де, трябва да опитам и по този начин, с топено сирене:)