събота, 3 декември 2011 г.
Крем супа от червена леща и зеленчуков хляб
Dnes реших да си почивам и денят ми започна с чаша ароматно кафе и любимия ми лаптоп. Поровичках се в нета из любимите ми блогове и реших,че днес ще приготвя някаква супичка и етествено хляб.
Хапваше ми се кремсупа-нещо семпло и сгряващо.Порових из кухнята,разгледах продуктите и реших-червена леща:)
Но понеже напоследък ежедневието ми е изключително натоварено,потърсих рецепта за хляб без месене и без втасване.
Така попаднах на рецептата на Кевин от Closet Cooking,за хляб с тиквички,печени червени чушки и сирене.
Но, първо за супата.
Продукти
150гр.червена леща
2 моркова (нарязани на кръгчета)
1 глава лук (ситно нарязан)
2 скилидки чесън (настъргани на ситно)
целина,зелена, червена чушка(ситно смлени)
1 ч.л. червен пипер
бял пипер, чубрица
2 сухи зеленчукови бульона разтворени в 1.5 л топла вода
цедено кисело мляко за гарниране
Приготвяне
Сложете всичко заедно в тенджера и залейте с бульона.Когато всичко се свари, а това става много бързо, пасирайте,гарнирайте с една-две с.л. цедено мляко и сервирайте.
Бързо, лесно и вкусно:)
Продукти за хляба
2 малки тиквички (като ги настъргах и отцедих 1 ч.ч.)
2 печени белени, нарязани червени чушки
2 скилидки ситно настърган чесън
1/2 ч.ч. натрошено сирене
1 ч.л. риган
1/2 ч.ч. зехтин
2 яйца
2 с.л. балсамов оцет
1 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. многозърнесто брашно
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. бакпулвер
Смесете първите осем съставки и ги разбъркайте хубаво.
В друга купа,смесете сухите съставки.
Изсипете зеленчуковата смес при сухата и разбъркайте хубаво.
Изсипете във формичка за кекс застлана с хартия за печене или намазнена и набрашнена.
Печете в предварително загрята на 180C фурна, средна решетка, един час.
Извадете от формата и оставете да изстина на решетка.
Невероятно вкусно хлебче!
Насладете се приятели!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате,
ОтговорИзтриванестрахотен избор на меню си направила -
комбинацията на зеленчуковия хляб и крем супата от леща се допълва чудесно. Много ми допада, а хлебчето е невероятно. Обичам такива печива, твоето изглежда изкушаващо ароматно и вкусно.
Много свежо!
Поздрави, усмивки и хубава вечер, Диана
Кате, супичката ме заинтригува:) Никога не съм опитвала червена леща, но съм чувала, че е по-вкусна, по-полезна и по-щадяща стомаха. Особено последното най-ме интересува, но за да разбера дали е така, трябва да се наканя да опитам. Точно преди ден я загледах в магазина - една по розова ми изглеждаще в пакетчето - реално не знам как трябва да изглежда - може и от светлината да е било, та, зачудих се, но не си взех. Обаче, мисля утре да опитам да направя именно твоята крем супа.
ОтговорИзтриванеЩе споделя резултата.:)
Относно хлебчето,изглежда много апетитно, цветно и 100% е много ароматно:)
Кате, за човек който ще си почива, си се справила повече от добре. Направо отлично! Аз толкова обичм зеленчуков хляб и много често си купувам, сега вече ще трябва да си правя, голяма си подстрекателка :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесни предложения,Кате! Такъв хляб виждам за първи път и изглежда вкусно:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеДаре,лещата е почти оранжева на цвят и става за 15 мин.На мен ми харесва много:)
Лени,като става толкова бързо хляба,как да ям купен:)
Дианче,Траянче,хляба стана уникално вкусен и е много лесен:)
Прегръдки:)
Мммм, обичам червена леша, благодаря ти, че ме подсети Кате. Хлебчето е вълшебно!
ОтговорИзтриванеКате, много бърза за приготвяне супичка и сигурна съм много вкусна. Задължително ще я опитам :)) Тъкмо ми се намира малко червена леща и се чудих какво да я правя.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
this looks wonderful lovely pictures
ОтговорИзтриванеOh, taj hleb me mnogo privlaci. Imas fine fotografije!
ОтговорИзтриванеО, хлябът изглежда много вкусно, Кате! Не че ще откажа супичката, но хлебчето определено ми грабна окото, всъщност, очите - и двете :))
ОтговорИзтриванеХубави снимки!
С пожелание за усмихната неделя :)
Ох ох колко красиво и вкусно! И аз ще направя такава супичка, много обичам червена леща :) Кате ставаш все по- добра в снимките, браво!!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки Катенце и усмихната неделя:)
Не обичам леща, единствено дъщеря ми я хапва с голямо удоволствие. Може би ще я изненадам, като й приготвя твоята, Кате. Прегръдки и хубава неделя! :)
ОтговорИзтриванеКате, далтонист съм аз :))) Оранжева е, да! Днес ще приготвя супата със съставките които си описала, ама мъжа ми предпочете да не е крем, та няма да я пасирам:)
ОтговорИзтриванеХубав неделен ден!:)
Кате, невероятна комбинация! Най ми допадна този път обаче супичката - вкусна, топла, стопляща! Разкош! Звучи ми много приятно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеПрегръщам ви и ви целувам!
Катенце, пак изкушаващи неща си приготвила.
ОтговорИзтриванеКрем супите ми са любими а хлябааа..хляба ти е суперски. Правила съм подобен хляб с печени чушки и знам за какъв аромат става въпрос.
Прегръдки и целувки миличка!
Кате,знаеш ли от кога и се каня на тази червена леща-ядох я при една приятелка гъркиня,но беше по-скоро като пюре и много ми хареса.Хлябчето ти е чудно....
ОтговорИзтриванеИ понеже неделния ден ми е за блогърстване, да не пропусна да спомена , Кате, че супичката стана чудна!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за чудесните идеи!
Хубав и весел неделен ден!:*
чудни предложения. Как попадам на точното място в точното време...
ОтговорИзтриване