понеделник, 8 август 2011 г.

Телешко със сос от препечено брашно и гъби



Продукти

1кг телешко месо
1/2ч.ч. червено вино
1/2ч.ч. вода
10 малки гъбки
брашно
сол,захар,черен пипер
олио
копър

Приготвяне

Парчето месо(цяло ненарязано)се слага в дълбока тенджера и се полива с 30мл.олио исе поръсва с 2равни с.л. захар.Запържва се от едната и от другата страна до получаване на тъмнокафява коричка.Добавя се 1ч.ч. вода и се затваря с капак.Така се задушава 2 часа,като при всяко изпаряване на водата се долива нова.След това парчето месо се изважда и нарязва под ъгъл на пържолки и се нареждат в плато.


2с.л. брашно и счукан черен пипер,се запичат до бежово-златисто в напълно сух тиган на котлона,при непрекъснато разбъркване.В мазнината останала от месото,се запържват за кратко гъбите,добавят се виното и водата,доваежда се до кипене и се оставя да поври 5мин.Върху соса
пресейте препеченото брашно и разбъркайте.Посолете и оставете соса да се сгъсти.Полейте месото със соса и поръсете с копър.Сервирайте с любима за вас гарнитура.В моят случай-пресни картофки,измити,необелени,сварени цели на пара,след това натиснати ,да се сплескат и разпукат,посолени с пикантина поляти с малко зехтин и запечени.
Насладете се приятели!

8 коментара:

  1. Ох,ох, ох, ето това е телешко! (Аз в последно време попадам на пра-родители.:-(((( Страхотно е станало твоето, Кате!:-))) Облизвам се пред екрана, да знаеш!
    Хубава и вкусна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Мони,истински ме разсмя с прародителите:)))
    Ние всяка зима ,си поръчваме едно теле от Родопите,мъжа ми отива на заколението,разфасова се и...винаги крехко месце:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, обожавам телешко :)
    А твоето, Кате изглежда божествено!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Дани,задушено със захар,винаги става много крехко,защото захарта отпуска месото!
    Хубава вечер Дани!

    ОтговорИзтриване
  5. Unfortunatelly I will have to only drool over the pictures.We can not find here proper veal.It is verbidden here to slaughter them till they are beef:)
    There is some coming from Australia but for me too red.I like milk veal:)Looks so yummy Katerina:)

    ОтговорИзтриване
  6. Ето още една хубава рецепта за телешко! Напоследък са кът, може би защото тук все на свинско се набляга. Мони е права, трудно се намира хубаво месо, но твоето, Кате, е чудесно!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря,Мария!Това е любима рецепта в къщи!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна рецепта, ще се пробва!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване