четвъртък, 4 август 2011 г.

Пилешка кавърма


Днес ще ви представя едно от любимите ястия на дъщеря ми,която го нарича пилешка кавърма.

Продукти

месото на две пилешки бутчета
1/2 стрък праз
1глава кромид лук
2 скилидки чесън
1червена чушка
5-6 гъбки
3-4 с.л.пюре
1с.л. царевично нишесте
черен,червен пипер
500мл.бульон
магданоз
олио

Приготвяне

Изпечете,обелете и нарежете на ситно чушката.В малко олио запържете лука,нарязан на лунички ,праза,чесъна,чушката,гъбите и месото .Поръсете с черния пипер.Сипете бульона.Варете до готовност на месото.В малко вода,разбъркайте нишестето и червения пипер и ги добавете към ястието.Сложете пюрето и разбъркайте.Кипнете и веднага махнете от огъня.Поръсете с магданоз.Сервирайте с гарнитура от ориз или пюре.
Насладете се приятели!

11 коментара:

  1. Кате, и аз бих похапнала от тази вкуснотийка :)
    С чаша червено вино, разбира се!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, Кате какво съвпадение - в момента готвя същото:) От пръв поглед се влюбих в начина по който си поднесла кавърмата! Много красиво и не по-малко апетитно изглежда! Хубава вечер и Наздраве (наистина много върви с червено вино)!

    ОтговорИзтриване
  3. Идейно представяне :)
    Вкусно, обичам кавърма :)

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, прекрасно предложение, изискано поднесено.
    Обичам кавърма.:-)
    Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  5. Поднесено така красиво и артистично, кой би могъл да устои на това изкушение! :) Отдалеч личи, че е правена с любов! :)
    Наздраве и от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Наздраве на всички от мен,а кавърмата беше похапната от Анджела(дъщеря ми:)

    ОтговорИзтриване
  7. Oh this looks very yummy.And cooked with hart.Nice diea for the rice;)

    ОтговорИзтриване
  8. Чудна гозбичка!И пак стилно поднесено-покривчица,чаша винце....абе държиш му края определено!
    Прегръдки,Кате!

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасно ястие, сервирано по много оригинален начин :)
    Моите поздравления, включително и за хубавия блог :)

    ОтговорИзтриване