четвъртък, 4 август 2011 г.
Пилешка кавърма
Днес ще ви представя едно от любимите ястия на дъщеря ми,която го нарича пилешка кавърма.
Продукти
месото на две пилешки бутчета
1/2 стрък праз
1глава кромид лук
2 скилидки чесън
1червена чушка
5-6 гъбки
3-4 с.л.пюре
1с.л. царевично нишесте
черен,червен пипер
500мл.бульон
магданоз
олио
Приготвяне
Изпечете,обелете и нарежете на ситно чушката.В малко олио запържете лука,нарязан на лунички ,праза,чесъна,чушката,гъбите и месото .Поръсете с черния пипер.Сипете бульона.Варете до готовност на месото.В малко вода,разбъркайте нишестето и червения пипер и ги добавете към ястието.Сложете пюрето и разбъркайте.Кипнете и веднага махнете от огъня.Поръсете с магданоз.Сервирайте с гарнитура от ориз или пюре.
Насладете се приятели!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате, и аз бих похапнала от тази вкуснотийка :)
ОтговорИзтриванеС чаша червено вино, разбира се!
Поздрави и хубава вечер!
Ех, Кате какво съвпадение - в момента готвя същото:) От пръв поглед се влюбих в начина по който си поднесла кавърмата! Много красиво и не по-малко апетитно изглежда! Хубава вечер и Наздраве (наистина много върви с червено вино)!
ОтговорИзтриванеИдейно представяне :)
ОтговорИзтриванеВкусно, обичам кавърма :)
Кате, прекрасно предложение, изискано поднесено.
ОтговорИзтриванеОбичам кавърма.:-)
Наздраве!
Поднесено така красиво и артистично, кой би могъл да устои на това изкушение! :) Отдалеч личи, че е правена с любов! :)
ОтговорИзтриванеНаздраве и от мен! :)
Наздраве на всички от мен,а кавърмата беше похапната от Анджела(дъщеря ми:)
ОтговорИзтриванеOh this looks very yummy.And cooked with hart.Nice diea for the rice;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря:)
ОтговорИзтриванеЧудна гозбичка!И пак стилно поднесено-покривчица,чаша винце....абе държиш му края определено!
ОтговорИзтриванеПрегръдки,Кате!
Прекрасно ястие, сервирано по много оригинален начин :)
ОтговорИзтриванеМоите поздравления, включително и за хубавия блог :)
Благодаря за хубавите думи!
ОтговорИзтриване