понеделник, 18 юли 2011 г.

Ейнджъл кейк и забайоне

  



Продукти

6 белтъка
125гр. захар
5гр.сметана на прах 
80гр. брашно
щипка сол,2 ванилии

Приготвяне

Затоплете леко белтъците на водна баня.Добавете захарта,сметаната,солта и ванилията.Разбийте всичко на твърда пяна.Добавете пресятото брашно и разбъркайте внимателно.Облечете с хартия за печене правоъгълна форма за кекс.поръсете дъното с малко брашно.Изсипете сместа във формата и печете 40-50мин. на средна решетка 180C.Извадете и охладете на решетка.

Забайоне

Продукти 

6 жълтъка
50мл. сухо бяло вино
80гр. захар
2 ванилии

Приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта и ванилиите до пухкав крем. Разбивайки,добавете на тънка струйка виното.Сложете сместа на  водна баня за 10мин.Разпределете крема в купички иго охладете.Поднесете с бисквити,кекс или ползвайте за тирамису.
Да ви е сладко:) 

4 коментара:

  1. Чудесни са новите ти предложения, Катерина.
    Харесах апетитните солени варианти, идеите за студени напитки, но този елегантен десерт ме очарова.
    Сърдечни поздрави и хубаво лято, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Кейковете и кексовете са ми слабост, а все още не съм пробвал Ейнджъл кейк! :) Твоят изглежда много апетитно ! :) Определено ще се пробва! :)
    Поздрави ! :)
    Миро

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Миро!Заповядай,вземи си парченце:)Хубав ден:)

    ОтговорИзтриване
  4. И аз като Миро, обичам да правя и похапвам домашни кексчета. Харесва ми твоят кейк, както и Забайоне-то!
    Браво, Кате!

    ОтговорИзтриване