вторник, 26 юли 2011 г.

Свинско със сос от кайсии





Продукти

500гр.свинско месо
1глава червен лук
2скилидки чесън
1компот от кайсии
200мл.пилешки бульон(2 бульона разтворени във 200мл.вода)
1с.л.горчица
1с.л. царевично нишесте
1червена чушка
черен пипер,джинджифил,канела,олио,магданоз

Приготвяне

В тиган  загрейте олиото.Сложете нарязаното на филийки месо.Поръсете ги с малко канела и черен пипер самоот едната срана.Запържете ги за 3-4мин.Добавете нарязания на лунички лук,чесъна и джинджифила.Продължете със запържването още3-4 мин,като разбърквате.


В купичка сипете бульона,горчицата и нишестето,и разбъркайте.Сипете и сока от компота.
Изсипете сместа при месото и гответе,като отвреме на време обръщате месото до сгъстяване на соса.



.Добавете кайсиите нарязани на лунички(2-3 за всяка пържолка),сложете и нарязаните на лентички чушки и гответе още 4 мин.Поръсете с магданоза.Сервирайте върху канапе от ориз.

  
Насладете се приятели:) 

2 коментара:

  1. Катерина, много интересно и нестандартно! Свинско с кайсиев аромат - ще е вкусно!:)))Много харесвам особени рецепти. Поздрави, чета с любопитство твоя блог:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря!Аз бях традиционалистка в готвенвто до тази рецепта.Пробвах я с недоверие,а сега е една от любимите в къщи:)Поздрави!

    ОтговорИзтриване