Продукти
500гр.свинско месо
1глава червен лук
2скилидки чесън
1компот от кайсии
200мл.пилешки бульон(2 бульона разтворени във 200мл.вода)
1с.л.горчица
1с.л. царевично нишесте
1червена чушка
черен пипер,джинджифил,канела,олио,магданоз
Приготвяне
В тиган загрейте олиото.Сложете нарязаното на филийки месо.Поръсете ги с малко канела и черен пипер самоот едната срана.Запържете ги за 3-4мин.Добавете нарязания на лунички лук,чесъна и джинджифила.Продължете със запържването още3-4 мин,като разбърквате.
В купичка сипете бульона,горчицата и нишестето,и разбъркайте.Сипете и сока от компота.
Изсипете сместа при месото и гответе,като отвреме на време обръщате месото до сгъстяване на соса.
.Добавете кайсиите нарязани на лунички(2-3 за всяка пържолка),сложете и нарязаните на лентички чушки и гответе още 4 мин.Поръсете с магданоза.Сервирайте върху канапе от ориз.
Насладете се приятели:)
Катерина, много интересно и нестандартно! Свинско с кайсиев аромат - ще е вкусно!:)))Много харесвам особени рецепти. Поздрави, чета с любопитство твоя блог:)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря!Аз бях традиционалистка в готвенвто до тази рецепта.Пробвах я с недоверие,а сега е една от любимите в къщи:)Поздрави!
ОтговорИзтриване