петък, 29 юли 2011 г.

Вафлени пастички с млечен крем


Днес ще ви представя един сладкиш,заради който определено трябва да сте до печката.Това е един уникален сладкиш,от който си взимаш парченце,казваш че е чудесен ,но едно парче ти е достатъчно,минава една минута и си казваш:
-Оооо! Трябва да опитам пак!
Всичко започна с това,че си намерих вафлени кори


Продукти

1пакет вафлени кори
1,5л. прясно мляко
1ч.ч. захар
настъргана кора от лимон
2с.л.орехови ядки
2пак.ванилия
1 тухла четворка(хахаха но не е шега!)

Приготвяне

Млякото и захарта се варят на умерен огън при постоянно разбъркване,докато се превърнат в бежова кремообразна маса.Добавят се лимоновите корички,ванилията и орехите.В зависимост от това,колко висок искате да е сладкиша или разрязвате корите на две(както направих аз),или ги оставяте цели.Намазвате ги с крема слепвайки ги една сдруга и отгоре затискате с тухлата(това беше идея на мъжа ми) и оставяте да престои цяла нощ.На следващия ден нарязвате сладкиша,сипвате си чаша кафе с мляко и на терасата на чист въздух,да поставим началото на още един прекрасен ден!




 Насладете се приятели!




12 коментара:

  1. Трябва да се пооглеждам по-добре по магазините, защото лично аз не съм мярвала такива вафлени кори.:-)) Идеята ти за тези пастички е прекрасна!
    Нетрадиционната идея на мъжа ти също трябва да се спомене, такива са ни мъжете - комбинативни!
    Браво, Кате! Чудесен усмихнат и хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, много симптични вафлени хапчици! Представям си колко са вкусни :)
    И аз като Мони не съм виждала такива кори по магазините. Ако може да споделиш от къде ги купуваш :))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Yes I know this one and can only say it is fantastic:)Here where I live the base si imported from Australia and I am always happy when I can find it in Serbian shop here:)

    ОтговорИзтриване
  4. :)))) Това с тухла четворка беше много готино :))) Кате, чуднички изглеждат и доста апетитно, поздравявам те за хубавата идея и красивите снимки :) Поздрави и хубав и усмихнат петък!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, забравих да ти кажа, че при мен те чака награда. :)) Много съм разсеяна :(

    ОтговорИзтриване
  6. Момичета,корите са от Сърбия,но на мен ми ги даде една приятелка от Сливница и ми каза,че там ги има.Ще проверя и ще кажа цена,и който иска ще му купя!Поздрави и хубав ден на всички:)

    ОтговорИзтриване
  7. Ех, че хубави пастички!!!Само ще помисля с какво мога да заменя тухлата:)))).

    ОтговорИзтриване
  8. Кате, страхотна идея :)
    Поздравления на съпруга ти!
    А как добре ми се отразиха с кафето!!!!!
    ПОздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Е, това е уникално. И лесно!
    Приятен уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Мистери,единствения недостатък е,че трябва непрекъснато да стоиш до печката,защото се бърка постоянно,а това си отнема около 1-1,30ч.:)

    ОтговорИзтриване
  11. Сладкиша се казва Обланде и повече е характерен за Босна и Херцеговина, изключително е популярен в Сърбия. Интересното е, че оригиналната рецепта принадлежи към руската кухня. Кори за сладкиша се продават и в руските магазини, напр. "Берьозка". На опаковките им има и рецепта.

    ОтговорИзтриване