петък, 29 юли 2011 г.

Чорба от печурки и сушени манатарки и един чудесен бишкот за супи


Продукти

3с.л. сушени манатарки
10бр.големи гъби
1 глава лук
2-3 с.л. доматено пюре
100гр.ориз
200гр.кисело мляко
1 яйце
черен,червен пипер,брашно,сол
копър

Приготвяне

Сушените гъби се накисват в студена вода да престоят два часа.Задушава се лука исе добавят 2с.л. брашно,1с.л. червен пипер и доматеното пюре.Всичко се залива с топла вода.Соли се повкус.Добавят се сушените гъби и печурките нарязани на едро.варят се до омекване.Чорбата се застройва с киселото мляко,в което е разбито яйцето и 1с.л.брашно.Поръсва се с черния пипер и копъра!

За бишкота

3яйца
70гр.брашно
100гр.кашкавал
щипка сол и червен пипер
масло за намазване на тавичката

Приготвяне

Включете фурната на 170C.Жълтъците се разбиват с щипка сол до побеляване.Белтъците се разбиват на сняг,след което се смесват с жълтъците,пресятото брашно и половината от кашкавала, настърган на ситно.Дъното на тавичка се намазва с масло и се поръсва с брашно.Сместа се изсипва.като се разстила с дебелина 1-2см.Останалия кашкавал се смесва с малко червен пипер и се поръсва върху тестото.Пече се 15 мин ,до хубаво зачервяване.Готовия бишкот се нарязва на кубчета.Сервира се със супи.
Насладете се приятели!


5 коментара:

  1. Поздравления! Чудесна супа и много оригинален бишкот!

    ОтговорИзтриване
  2. Mnogo ukusno.Svaki dan kuvan corbu ili supu pa su nove ideje uvek dobrodosle:)

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, тази супа със сигурност е станала много уханна - гъбк, копър, мммммм. Бишкотът ти също много ми харесва. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,смайваш ме,момиче!Кога успяваш да приготвиш,снимаш и публикуваш всичко това!Направо ще ме комплексираш колкото съм бавна в това отношение.
    Супичката е страхотна,както и бишкотките!Чудесно поднесено,много ми хареса!

    ОтговорИзтриване
  5. Всичко става лесно и бързо,когато го правиш с любов и... миялна!

    ОтговорИзтриване