вторник, 13 октомври 2015 г.

Пилешки гърди с гъби и сметана


Това е следващото ми предложение от свареното и замразено пилешко с бульон.
Много пъти съм приготвяла пиле с гъбен сос, с вино, с готчица, на фурна, на котлон, но тази рецепта определено ми е фаворит!


Получи се едно фантастично ястие, богато на аромати, много кремо образно и вкусно ястие.
На другите рецепти, които съм пробвала, все им трябваше някаква гарнитура от рода на задушени зеленчуци или картофи на пара, а това не му трябва ни-що!
Само чашка бяло винце, уютна и  атмосфера и.... присъствието на любим човек!


Продукти за две порции

2 бр. сварени пилешки гърди
1 малка глава кромид лук
1 скилидка чесън
6-7 средни гъби
1 ч.ч. бульон
12 с.л. масло
1 ч.ч. брашно
200 мл. сметана
сол, черен пипер


Приготвяне

Разтопете 4 с.л. масло в тиган. В чиния смесете половин чаша брашно с малко сол и черен пипер. Оваляйте месото в сместта и го запържете леко от двете страни. Извадете го в тавичка.
Сложете останалото масло в тигана, разтопете го и сложете гъбите, нарязани на филийки и лука нарязан на ситно. Запържете за кратко, добавете и нарязания на ситно чесън. разбъркайте еди, два пъти и изсипете при пилето.
отново в същия тиган разтопете последните 4 лъжици масло, добавете 2 с.л. брашно.
Като кипне, сипете студения бульон, при непрекъснато бъркане. След това, сипете и сметаната.Посолете и подправете със сол и черен пипер. Щом кипне, махнете от огъня и залейте пилето и гъбите. Печете за 20 мин. в предварително загрята на 220C фурна, на средна решетка.



Наздраве!

3 коментара:

  1. Merhabalar, çok güzel ve lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, съгласна съм за необходимите добавки тук. :) Чудесно ястие!
    Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване