четвъртък, 19 март 2015 г.
Пиле със сметана гъби, горчица и копър
Това е една от любимите ни рецепти за пиле. Лесна, бърза и много вкусна. Има два начина на приготвяне- единият е да сварите пилешките бутчета предварително и да ползвате бульона, другият е да ги запържите. И по двата начина е хубаво, но аз предпочитам този с варенето, защото бульона обогатява вкуса на ястието. Също така, можете да го приготвите със или без кожата. При нас тя отива за Мърфи ( котаранчо) и Марк (френчи)- трябва и те да облажат малко.
Продукти
6 бр. горни пилешки бутчета
1 глава лук нарязана на ситно
10 големи печурки нарязани на кубчета
3/4 ч,ч, бяло вино
1 и 1/2 ч.ч. пилешки бульон
200 мл. течна сметана
2 с.л. класическа дижонска горчица+ 1 с.л. едро зърнеста
олио, сол, лимонов черен пипер
пресен копър за поръсване
Приготвяне
Сварете бутчетата в 1 литър подсолена вода. Извадете ги и махнете кожата- по желание. Прецедете бульона. В малко олио запържете лука до златисто. Добавете гъбите , посолете леко, поръсете с прясно смлян лимонов пипер и запържете още малко, за около 2- 3 мин.
Сипете виното и варете до пълното му извиране. Добавете горчицата и сметаната, разбъркайте и сипете бульона. Разбъркайте отново и варете до извиране на половината от соса. Сложете бутчетата и гответе още пет минути. Поръсете с копър.
Можете да поднесте върху някакъв вид паста, с картофено пюре или ориз.
Ако искате да е по- леко, поднесете с прясна салата от зелено листни зеленчуци и чаша леко бяло вино.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Катенце, неустоимо вкусно е! И пак да ти нахваля снимките и стилът на снимане!!! Истинска наслада носиш винаги! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеОбичам те бонбон!
ИзтриванеТакава "манджа" е много любима и у нас, но май все с пилешки гърди я правя. Ще пробвам с бутчета, щом казваш, Кате, толкова апетитно изглеждат в тигана твоите :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден на теб!
Пепи, адски вкусно е с бутчета! Голяма прегръдка!
ИзтриванеВкусно! Снимките ти са страхотни, Кате! Идеята ми допада и в интерес на истината и аз предпочитам варианта с варенето на месото.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Красавице, много ще ви хареса! Целувки*)
ИзтриванеАдски вкусно, браво Кате, страхотно предложение!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Ех, Жани, защо не си ми наблизо, да хапнем и да пийнем по чашка винце, а? Целувам те*)
ИзтриванеКейт, абсолютен фаворит, обичам твоите манждички, винаги съм си у дома при теб! Целувам те!
ОтговорИзтриване