събота, 21 февруари 2015 г.
Фантастичен магичен сладкиш
Днес ви представям един фантастичен и лесен сладкиш, който определено ще се приготвя честичко в нашата кухня. Като начало, направих половин доза, а и формата ми беше малко по- голяма от необходимата, за това не ми стана висок, като този.
Това обаче, по никакъв начин не промени вкуса му. Отгоре пухкав кексов слой, по средата кремообразен пудинг и най- отдолу, завършва с малко по- плътен слой пудинг.
Лек и пухкав десерт, подходящ за чаша кафе или мляко, идеален за следобедна закуска или лека почерпка.
Продукти
4 яйца- разделени жълтъци от белтъци
1 с.л. вода
150гр. пудра захар
125 гр. масло- аз ползвах маргарин- разтопен и охладен
115гр. брашно
500 мл. прясно мляко - хладко
2 ванилии
Приготвяне
Загрейте фурната на 160C.
Разбийте жълтъците със захарта на пухкав крем. Добавете водата и маслото. Разбийте отново. Сложете брашното и разбъркайте хубаво. Постепенно добавете млякото, като разбърквате, до пълното му поемане. Сложете ванилията. Разбийте белтъците на сняг. Внимателно добавяйте белтъците, към жълтъчната смес, до получаването на хомогенна смес.
Намажете тавичка с размери 20 x20 с масло и застелете с пекарска хартия. Изсипете сместа и печете 40- 45 мин на средна решетка.
Охладете поне 2 часа, преди да го нарежете, а след още 2 в хладилника става неустоим. Поръсете с пудра захар преди сервиране.
Наистина невероятно вкусен и лесен сладкиш.
Хубав уикенд!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Катенце, в къщи никой не го хареса и моят отиде в кофата нещо явно не се справих ...а като гледам твоя направо ще се прежаля още веднъж да го направя та белким се справя с този прословут сладкиш :))))))
ОтговорИзтриванеМного прегръдки от мен и поздрави на Емчо!
Прекрасна да е вечерта ви!
Фантастично изглежда! Чудесна идея Кате!
ОтговорИзтриванеЧудесен е! Много го харесвам, аз правих шоколадов, който е също толкова хубав като жълтия. Изпробвани са.
ОтговорИзтриванеПоздравления за изкушаващите снимки! :)
Хубава неделя
It seems really delicious and your photo shoots are amazing!
ОтговорИзтриванеЧудесен сладкиш!А снимките са прекрасни.Вземам си парченце.Спокойна неделя и поздрави!
ОтговорИзтриванеНе съм го правила до сега,а така примамливо ми намига от снимките.....:))))
ОтговорИзтриванеПрекрасна неделя,Кате!
А,сода....от какво се надига?
ОтговорИзтриванеНяма сода, нито бакпулвер. Бухва от белтъците, подобно на пандишпановата смес.
ИзтриванеБлагодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеРазкошен е!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Приготвих го и се получи чудесен на вкус,с тази разлика, че не ми се наду като твоя на снимките! На вкус ми наподобява на крем карамел и свърши почти топъл :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави!