събота, 21 февруари 2015 г.

Фантастичен магичен сладкиш


Днес ви представям един фантастичен и лесен сладкиш, който определено ще се приготвя честичко в нашата кухня. Като начало, направих половин доза, а и формата ми беше малко по- голяма от необходимата, за това не ми стана висок, като този.
Това обаче, по никакъв начин не промени вкуса му. Отгоре пухкав кексов слой, по средата кремообразен пудинг и най- отдолу, завършва с малко по- плътен слой пудинг.
Лек и пухкав десерт, подходящ за чаша кафе или мляко, идеален за следобедна закуска или лека почерпка.


Продукти

4 яйца- разделени жълтъци от белтъци
1 с.л. вода
150гр. пудра захар
125 гр. масло- аз ползвах маргарин- разтопен и охладен
115гр. брашно
500 мл. прясно мляко - хладко
2 ванилии


Приготвяне

Загрейте фурната на 160C.
Разбийте жълтъците със захарта на пухкав крем. Добавете водата и маслото. Разбийте отново. Сложете брашното и разбъркайте хубаво. Постепенно добавете млякото, като разбърквате, до пълното му поемане. Сложете ванилията. Разбийте белтъците на сняг. Внимателно добавяйте белтъците, към жълтъчната смес, до получаването на хомогенна смес.
Намажете тавичка с размери 20 x20 с масло и застелете с пекарска хартия. Изсипете сместа и печете 40- 45 мин на средна решетка.
Охладете поне 2 часа, преди да го нарежете, а след още 2 в хладилника става неустоим. Поръсете с пудра захар преди сервиране.


Наистина невероятно вкусен и лесен сладкиш.


Хубав уикенд!


11 коментара:

  1. Катенце, в къщи никой не го хареса и моят отиде в кофата нещо явно не се справих ...а като гледам твоя направо ще се прежаля още веднъж да го направя та белким се справя с този прословут сладкиш :))))))
    Много прегръдки от мен и поздрави на Емчо!
    Прекрасна да е вечерта ви!

    ОтговорИзтриване
  2. Фантастично изглежда! Чудесна идея Кате!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесен е! Много го харесвам, аз правих шоколадов, който е също толкова хубав като жълтия. Изпробвани са.
    Поздравления за изкушаващите снимки! :)
    Хубава неделя

    ОтговорИзтриване
  4. It seems really delicious and your photo shoots are amazing!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесен сладкиш!А снимките са прекрасни.Вземам си парченце.Спокойна неделя и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Не съм го правила до сега,а така примамливо ми намига от снимките.....:))))
    Прекрасна неделя,Кате!

    ОтговорИзтриване
  7. А,сода....от какво се надига?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма сода, нито бакпулвер. Бухва от белтъците, подобно на пандишпановата смес.

      Изтриване
  8. Приготвих го и се получи чудесен на вкус,с тази разлика, че не ми се наду като твоя на снимките! На вкус ми наподобява на крем карамел и свърши почти топъл :)))

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване