Айде сега, понеже покрай боледуването свалих някое и други килце, да си го навксам, да не би случайно да си разваля красивите женствени извивки:)
Шегувам се разбира се! Всяка жена никога не е достатъчно слаба и красива, но за сметка на това, винаги е много умна и компетентна по всички въпроси ( визуализирам себе си), да не се обиди някой!
И така, днешната рецепта поднесох по два начина,за всекиго според вкуса.
За нас запечатано с бутер тесто, за малкото оризовото чудовище с ориз, с грах.
Ето и рецептата за тази вкусотийка;
Продукти за 4 порции
800 гр. свинска плешка на хапки
брашно
олио
1 глава кромид лук ситно нарязана
2 скилидки чесън ситно нарязан
1 морков ситно нарязан
1 дафинов лист
черен пипер
1/2 к. л. млян кимион
1 с.л. червен пипер
100 мл. червено вино
1 с.л. доматено пюре
бутер тесто
Приготвяне
Загрейте малко олио. Оваляйте хапките в брашно и ги запържете, колкото да ги запечатате. Добавете лука и морковите и запържете за 2-3 мин. Добавете чесъна, подправете с кимиона, черния пипер, дафиновия лист и посолете. Залейте с виното, разбъркайте и оставете виното да се изпари. Долейте половин литър вода, червения пипер и разбъркайте. Похлупете и варете на тих огън, като разбърквате от време на време. Като поизври водата, още веднъж добавете половин литър вода и варете до сгъстяване. Сложете доматеното пюре, разбъркайте и гответе още 5 мин.
Ако решите да поднесете ястието запечатано с бутер тесто, сипете от ястието в гюведжета или някакъв друг огнеупорен съд, намажете по ръба с жълтък и сложете тестото, като капаче, като залепите краищата с жълтъка. Направете два разреза отгоре. Запечете в предварително загрята на 200C фурна до златисто.
Получава се невероятно хрупкава и фина коричка, която е идеално допълнение към ястието.
Ако решите да го поднесете с ориз, Сипете 4к.ч. вода, добавете 5 с.л. олио, подправете с черен пипер и 1/2 к.л. къри, сложете 1ч.л. вегета и кипнете. Добавете 1 к.ч. ориз и толкова замразен грах. Варете до пълното извиране на водата. Завийте първо с домакинска хартия, после с кърпа и отгоре с капак. Така ориза се рони и става, като пилаф.
Сервирайте, като гарнитура към ястието.
Ех, че вкусни снимки. Както винаги си много идейна, Кате! Снимките много ми харесаха.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден :)
Обичам го това ястие!
ОтговорИзтриванеМного красиво поднесено, Кате, истинска наслада!
Катенце, така ме изненадваш тези дни! Много харесвам публикациите ти, снимките ти са наслада за сетивата! Чудесна рецепта, а чините, ах чиниите така ме впечатлиха! Прегръдки, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета! Целувки за всички ви*)
ОтговорИзтриванеАма Кате, никакво разваляне на хубавата жена:)), пък било то и компетентна по всички въпроси...:)
ОтговорИзтриванеМного апепитно и в двата варианта. Малките чудовища са голяма работа, брееей...ама пък като има майки като нас да им угаждат:)
Хубави почивни дни!