четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Свински хапки с вино


Айде сега, понеже покрай боледуването свалих някое и други килце, да си го навксам, да не би случайно да си разваля красивите женствени извивки:)
Шегувам се разбира се! Всяка жена никога не е достатъчно слаба и красива, но за сметка на това, винаги е много умна и компетентна по всички въпроси ( визуализирам себе си), да не се обиди някой!
И така, днешната рецепта поднесох по два начина,за всекиго според вкуса.
За нас запечатано с бутер тесто, за малкото оризовото чудовище с ориз, с грах.
Ето и рецептата за тази вкусотийка;

Продукти за 4 порции                                                        

800 гр. свинска плешка на хапки                                        
брашно
олио
1 глава кромид лук ситно нарязана                                                                  
2 скилидки чесън  ситно нарязан                                                              
1 морков ситно нарязан                                                                            
1 дафинов лист                                                                    
черен пипер                                                                        
1/2 к. л. млян кимион
1 с.л. червен пипер
100 мл. червено вино
1 с.л. доматено пюре
бутер тесто


Приготвяне

Загрейте малко олио. Оваляйте хапките в брашно и ги запържете, колкото да ги запечатате. Добавете лука и морковите и запържете за 2-3 мин. Добавете чесъна, подправете с кимиона, черния пипер, дафиновия лист и посолете. Залейте с виното, разбъркайте и оставете виното да се изпари. Долейте половин литър вода, червения пипер и разбъркайте. Похлупете и варете на тих огън, като разбърквате от време на време. Като поизври водата, още веднъж добавете половин литър вода и варете до сгъстяване. Сложете доматеното пюре, разбъркайте и гответе още 5 мин.
Ако решите да поднесете ястието запечатано с бутер тесто, сипете от ястието в гюведжета или някакъв друг огнеупорен съд, намажете по ръба с жълтък и сложете тестото, като капаче, като залепите краищата с жълтъка. Направете два разреза отгоре. Запечете в предварително загрята на 200C фурна до златисто.


Получава се невероятно хрупкава и фина коричка, която е идеално допълнение към ястието.


Ако решите да го поднесете с ориз, Сипете 4к.ч. вода, добавете 5 с.л. олио, подправете с черен пипер и 1/2 к.л. къри, сложете 1ч.л. вегета и кипнете. Добавете 1 к.ч. ориз и толкова замразен грах. Варете до пълното извиране на водата. Завийте първо с домакинска хартия, после с кърпа и отгоре с капак. Така ориза се рони и става, като пилаф.
Сервирайте, като гарнитура към ястието.



5 коментара:

  1. Ех, че вкусни снимки. Както винаги си много идейна, Кате! Снимките много ми харесаха.
    Поздрави и усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам го това ястие!
    Много красиво поднесено, Кате, истинска наслада!

    ОтговорИзтриване
  3. Катенце, така ме изненадваш тези дни! Много харесвам публикациите ти, снимките ти са наслада за сетивата! Чудесна рецепта, а чините, ах чиниите така ме впечатлиха! Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета! Целувки за всички ви*)

    ОтговорИзтриване
  5. Ама Кате, никакво разваляне на хубавата жена:)), пък било то и компетентна по всички въпроси...:)
    Много апепитно и в двата варианта. Малките чудовища са голяма работа, брееей...ама пък като има майки като нас да им угаждат:)
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване