четвъртък, 11 декември 2014 г.

Бисквити със зимно- коледни аромати


Много обичам такива бисквитки. Интересното е, че ги ям само и единствено през зимата. Като ги пробвам през другите сезони, като чели организма ги не може да ги възприеме и хич не са ми вкусни. Всъщност не организма, а психиката ми не ги възприема.
За сметка на това обаче, през този сезон са ми много любими.
Сама приготвям и ароматната подправка за тях, която в последствие ползвам за торти, сладкиши, сладки и кремове.


15 гр. канела
4 гр.сух корен от джинджифил
5 семенца от кардамон
1/4 индийско орехче
2 гр. черен пипер
2 звездички анасон

Всичко се смила или счуква много ситно и се съхранява в сухо бурканче.


Продукти за 40 бр. бисквити

80 гр. меко масло
70 гр. кафява захар
1/2 ч.л. подправки
25 гр. мед
125 гр. брашно
щипка сол

Приготвяне

Разбийте на крем маслото със захарта и подправките.Добавете меда, брашното и солата. омесете тесто. Сложете тестото в шприц за бисквити или пош. оформете ги върху пекарска хартия. Декорирайте по желание. Печете 10 мин. в предварително загрята на 170C фурна, средна решетка. Охладете и съхранявайте в буркан.




8 коментара:

  1. Благодаря, ще я пробвам! Обожавам аромата на Коледа, който се носи в целия дом! Светли празници и здраве за твоето семейство! Поли.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И за теб топли прегръдки и весели и светли празници!

      Изтриване
  2. Кате, бих ги хапвала по всяко време, толкова да са симпатични и ароматни! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесен аромат се носи, Кате!
    Прегръдка с много усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна експлозия от аромати са тези бисквитки!Наистина мирише на Коледа и домашен уют!Весели празници и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, преди време бях споменала, че не ми се получават бисквитите с шприца, не излизат и това си е, трябва с нож или ножица да ги режа...каквито и рецепти да опитах и с двата шприца, които имам...Сега ме провокираш да провам пак, може пък коледно чудо да стане. Аз бих си ги хапвала всеки сезон, но с тази подправка са си именно за сега. Интересна комбинация, не съм опитвала с черен пипер. Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, наистина са много насититени с аромат! Представям се само какво ухание се носи при печенето! Чудесни са!

    ОтговорИзтриване
  7. Тази тайна съставка и аз ще си я направя, да си обогатявам празниците;) И после и бсквитки;)

    ОтговорИзтриване