От доста време говоря, че ми се яде домашна пица. Исках нещо по различно, определено със салам и моцарела, ама същевременно да е нещо, което не съм пробвала досега. Мрънках, мрънках, порових се в нета и ето, че изскочи тази рецепта, която ми хареса и не съм пробвала.
След като я направих обаче, мога да кажа, че няма да ми е за първи и последен път, защото това е наистина много вкусна и ефектна пица. Аз я направих с любимите за мен продукти, но вие можете да ги замените с любимите за вас, както и да я направите във вегетариански вариант. Да ви призная честно, така хубаво миришеше, че не успях да я снимам както беше цяла, нито успях да изчакам да стане по сенчесто, че да и направя хубави снимки. Но пък за сметка на това, си изядохме пръстите, в компанията на хубава бира.
Продукти
За тестото
500 гр. брашно
1 пак. суха мая
4 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
300 мл. вода
За плънката
200 мл. доматено пюре
40 тънки филийки салам
300 гр. моцарела
60 гр. черни маслини- без костилка и накъсани
60 гр. каперси или кисели краставички- нарязани
1 с.л. зехтин
риган, босилек
Приготвяне
Омесете тесто и го оставете да втаса. Подгответе си продуктите за плънката. Разточете тестото на правоъгълен лист около 50x45 см. Разбъркайте доматения сос с една с.л. зехтин и стрит риган и намажете тестото. Подредете салама, моцарелата, маслините и краставичките, сложете пресни листа босилек или поръсете със сушен. Завийте на руло и оформете във полукръг, върху пекарска хартия.Отгоре намажете със зехтин. Печете окло 40- 45 мин в предварително загрята на 160C , с вентилатор, средна решетка.
А за начало на седмицата, ето и няколко кадъра от красивото Буново, където се намира и едно уникално съоръжение- железопътен мост, висок около 30 м. Най- високият железопътен мост на Балканите.
Освен, че е много красив, усещането да застанеш под него е невероятно. Да не говорим за това, че всеки един камък е дялан на ръка и моста има безупречно прави ъгли.
Заслужава си, човек пътувайки посока Копривщица да отдели малко време и да го види.
Пожелавам ви успешна нова седмица!
Както винаги много добро предложение и красиви снимки.
ОтговорИзтриванеНовият цвят на косата ти много ти отива, както и предният!
Пицата ще приготвя при първият удобен момент! Много вкусно звучи! А Копривщица смятам да посетя скоро, дано ми се отдаде възможност!
Поздрави!
Uma pizza tão original e com um aspecto delicioso, adorei.
ОтговорИзтриванеE gostei muito das fotos , estão lindas
Boa semana
bjs
Кате,отдавна ми се ходи в Копривщица,ако сте стигнали до там ще се радвам на снимки!
ОтговорИзтриванеСтромболи верно е много вкусно,отчупвам си парченце!Прегръдка!
Катенце, така да ми светна в душата от чудните ти снимки... Страхотно пътуване сте си направили. :) А пицата е жестока, грабвам си парченце! Ама ей така, с целувка от слънцето.
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Привет! :) Преди няколко дни (пре)открих блога ти, прегледах целия архив на един дъх. Толкова обич и усмивки струят от теб, благодаря, че споделяш с нас! :) И тази рецепта е много интересна и ще я пробвам следващия път като приготвям пица. А пък снимките.... уникални!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Стромболи е много вкусно нещо :)
ОтговорИзтриванеА снимките ти са чудесни, Кате и много
зареждащи :)
Прегръдка!
Благодаря ви момичета! много сте мили!Прегръщам ви!
ОтговорИзтриванеРазходка и пица, няма как да не му се услади на човек. Снимките са страхотни и по-важното е, че научих и нещо ново. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Кате,колежка има къща там и минахме на път за хижа Чавдар и наистина е много красиво.Пицата ти е фантастична...
ОтговорИзтриванеС пицата станаха 4 :) Отбелязвам, да не пропусна.
ОтговорИзтриванеМного ми хареса, Кате! Все чудни идеи при теб, а аз както хич не обичам тесто...:) ха ха
И чудни снимки пак си показала, все от красиви местенца :)