Това е един от любимите ми видове хляб. Пухкав и мек, с невероятен аромат на мед, този хляб е много подходящ за сандвичи. Не се рони има перфектни филийки и мирише още по силно, като се препече. Това, че има аромат на мед обаче, не означава, че хлябът е сладък. Количеството мед не е толкова, че да е сладък, но е достатъчно, че цялата къща да се изпълни със сладост.
Аз направих 8 малки хлебчета, защото исках да раздам на няколко човека, но иначе можете да не си играете и да изпечете един голям хляб.
Продукти
1 ч.ч. мляко
1/ 4 ч.ч. мед
4 с.л. масло
1 ч.л. сол
1 пак . суха мая- 11гр.
1/ 2 ч.ч. хладка вода
1 ч.л. захар
1 яйце- леко разбито
4 ч.ч. брашно
Приготвяне
Сложете млякото, меда, солта и маслото в тенджера, затоплете малко преди кипене и махнете на страна. Охладете.
Сложете брашното в купа, изсипете маята, яйцето, млечната смес и водата. Омесете тесто.
Прехвърлете го на набрашнена повърхност и месете до гладко тесто. Ако се наложи, добавете малко брашно, колкото да не залепва тестото, но да остане меко и еластично.
Ако решите да направите един хляб, омесете на топка и сложете в правоъгълна форма за кекс.
ако решите да направите малки хлебчета, като моите, разделете на 8 равни парчета и ги сложете в хартиени формички ( купих ги в Джъмбо). Оставете да втасат и изпечете в предварително загрята на 180C фурна, средна решетка . Извадете и охладете върху решетка, като махнете формичките.
Изглежда много апетитен, Кате!
ОтговорИзтриванеИ си представям как ухае...
Прегръдка!
Прости ми Кате ... но аз нямам какво да кажа за твоите хлябове, освен ... голям майстор си :)
ОтговорИзтриванеМного от твоите предложения съм правила и винаги резултатът е бил отличен! А кадрите с които ни ги представяш са вълшебни!
Ухае....обичам този аромат на мед.....Интересна ми стана рецептата,затова ще трябва да направя тези хлябчета.
ОтговорИзтриванеХубав ден,Кате!
Ох, Кате, чудя се по хляба ли да се прехласвам...или по снимките...
ОтговорИзтриванеПрекрасни са! Зарибих се с чабатите, сега отново... Голяма изкусителка си, да знаеш!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Обичам да се отбивам тук,когато се носи аромат на хляб-толкова е уютно и безкрайно вкусно!
ОтговорИзтриванеЦелувки,Кате!
Аромата на хляба ме доведе веднага при теб ...
ОтговорИзтриванеобожавам твоите хлябове ,
обожавам твоите гозби,
ОБОЖАВАМ И ТЕБ !
ОБИЧАМ ТЕ И СИЛНО ТЕ ПРЕГРЪЩАМ!
Много обичам тесто с мляко и масло, приказно е, а тук има и мед, което още повече ме радва! Приказни снимки! Прегръдка, Кейт!
ОтговорИзтриване""Количеството мед не е толкова, че да е сладък, но е достатъчно, че цялата къща да се изпълни със сладост."" Влюбих се в изречението, в снимките, в уюта, който лъха от публикацията ти, Катенце. Хлебчетата съм сигурна, че са много вкусни! Благодаря за насладата! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеАроматен и прекрасен хляб!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Сега като чета рецептата за този чудесен хляб и виждам количеството мед и коментарите ти за сладостта, вече ми стана ясно, че и гевречетата няма да са сладки и ще си ги хапвам със солена плънка.
ОтговорИзтриванеМерси за чудесните рецепти, Кате :)