вторник, 7 януари 2014 г.

Бавно печено медно- чесново пиле и прясна салата


Фантастично пилешко, на което се чудих доста време, но нали съм решила да пробвам нови вкусове- направих го и останах много приятно изненадана от невероятния вкус.
Нещото, което ме притесняваше, беше използването на сладкото , меда и соса хойсин, който също е сладък. Но съставките идеално се допълват и водят до един невероятен аромат и вкус.
Прясната салата е чудесно допълнение, към това страхотно пилешко.

Продукти за две порции

3 бутчета без кожата
4 с.л. мед
4 с.л. сос хойсин  ( има го в Кауфланд)
4 с.л. сладко от боровинки
1/2 ч.ч. соев сос
4 скилидки чесън
1/2 ч.ч. бяло вино
черен пипер

за поръсване

2 стръка пресен лук
сусам


Приготвяне

Сложете бутчетата в тава с горната част на месото надолу и така, че да не се застъпват. Направете сос от изброените продукти и сипете върху тях. Долейте вода почти до ръба на тавата. Завийте с фолио и печете в предварително загрята на 220C фурна, на долна решетка около 3 часа. Извадете месото, обезкостете го и го накъсайте на парченца. Прецедете 400 мл. от соса в който е печено, кипнете го в тенджерка на котлона и го сгъстете с нишестето размито в две три с.л. студена вода. Пробвайте и ако искате доовкусете със сол и черен пипер. Залейте месото и го поръсете с нарязания на ситно пресен лук и сусама.
Оставете за половин час соса да попие в месото и сервирайте със салата.

За две порции салата

1/4 айсберг, половин краставица, един домат, два стръка пресен лук и два чесън, начукани, обезкостени и накъсани маслини- всичко това, овкусено със зехтин, бял балсамико, сол и черен пипер.Леко разбъркайте, без да мачкате.



Насладете се приятели! Наздраве!

11 коментара:

  1. Ами то и невероятно изглежда! Мен пък тази комбинация никак не ме притеснява и ще го направя;) Хубава вечер, Кате!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е много вкусно! Пожелавам ти чудесен ден!

      Изтриване
  2. Много апетитно е станало. Правила съм го и много ни допада.:)

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,не съм опитвала този сос Хойсин,но щом е сладък,ще тествам непременно.Аз обичам месца в сладка марината,а твоето обещава да е много екзотично!Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Роси! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  5. Ммм вкусотия!
    Честита нова година, Кате! Пожелавам на теб и близките ти много здраве, късмет и прекрасни мигове през новата година!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита и на теб слънчице! С пожелание за много успешна и щастлива нова година в личен и служебен план! Целувки*)

      Изтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, при теб се "храня" и наслаждавам дори само като чета и гледам страхотните ти публикации...
    Страхотни са новите предложения,
    благодаря за удоволствието и чудесните идеи, поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Изглежда прекрасно, Кате! Да огладнее пак човек, дори току след вечеря!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. I love the way you take photos! They are so particular!
    Have a nice day!

    ОтговорИзтриване