събота, 4 януари 2014 г.
Хумус със сушени домати
Далеч от рецептата за хумус, но все пак негова разновидност. Вкусно, ароматно. подходящо за вегетарианци, пости и диети. Приготвя се много бързо и е доста засищащо.
Откакто правя сушени на слънце домати, консервирани в зехтин, с чесънче, им намирам всевъзможни приложения. Така се получи и с този хумус.
Пак започнах разделно хранене и това е една страхотна рецепта за разнообразяване на менюто.
Продукти за около 6 порции
400 гр. изцеден нахут
2 с.л. тахан
1 к.ч. сушени домати
4 скилидки чесън
1/4 ч.л. червен пипер
1 щипка лют червен пипер
2 с.л. лимонов сок
1 к.ч. зехтин
сол и черен пипер на вкус
лют пипер и две с.л. зехтин за гарниране
Сложете нахута, тахана, доматите и настъргания чесън в блендер. Смелете хубаво и без да спирате блендера, добавете зехтина, подправките и лимоновия сок. Разбъркайте до еднородна смес. Изсипете в купичка и поднесете поръсен с пипер и полят със зехтин, с препечен хляб или зеленчуци.
Пожелавам ви чудесен неделен ден!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Пак ме предизвикваш,Катеееее....
ОтговорИзтриванеЕ,не си падам по разделното хранене,но продуктите за тази рецепта са на лица и ще бъдат използвани.Ама трябва и питка да омеся,че най си отива с него.
Хубава вечер ти желая!
страшна вкусотия, Кате :) за хумуса според мен всякакви вариации са позволени :)
ОтговорИзтриванеКате, чуден хумус! Правя подобен и просто го обожавам. Всъщност правя в най-различни вариации. Мога с дни само хумус да ям.:D
ОтговорИзтриванеЧестита Нова Година! Много здраве, успехи, късмет и щастие на теб и семейството ти!
Поздрави!
Кате, хем е вкусно, хем е красиво! Хубава неделя и на теб! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеОще не съм правила хумус, а такива суперлативи чета, че е време да опитам! Изглежда апетитно.
ОтговорИзтриванеКате, приятна неделя!
Que rico todo muy bien hecho,saludos y buen año 2014,hugs,hugs.
ОтговорИзтриванеlooks delicious,I like the images..
ОтговорИзтриване*´¨)
ОтговорИзтриване¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨) Хумуса не знам не съм правила ,но хляба с тази изгоряла коричка направо ме плени,обожавам такъв! За снимките няма да казвам колко са топли и истински!
(¸.•´ (¸.•`
Обичам те !!!.♥. *.♥. *.♥. *.♥. *.♥. *.♥. *.♥. *
Кате, за много години!
ОтговорИзтриванеПрекрасен начин да откриеш новата! Да бъде богата и ароматна, здрава и вкусна и много, много усмихната!
Страхотен е станал и с много приятен цвят! Направо плаче да се пробва!
ОтговорИзтриванеКате, пробвах хумуса и съм тук да ти кажа че е чудесен :) с препечена филийка :)
ОтговорИзтриванеА снимките ти са направо пленителни!
Кате, тази рецепта звучи страхотно. Обаче какво правиш преди това с нахута? Оставяш ли го да се накисне от предната вечер и колко време го вариш? Онази вечер точно се опитах да направя хумус (без сушени домати) и стана грандиозен провал, та поради тази причина мисля, че трябва да потърся експертно мнение :).
ОтговорИзтриванеГаби, аз ползавам нахут от консерва. Избирам си чист, в прозрачен буркан, без никакви добавки. Страхотно става и като замениш нахута с бял боб! Прегръщам те и се надявам, че при вас всичко е наред*)
ОтговорИзтриване