неделя, 19 януари 2014 г.

Домашно, здравословно КФС и салата колсло


Това  наистина е  една фантастична рецепта за КФС , с тази разлика, че не е толкова мазно, не е пържено и определено по нищо не отстъпва от вкуса на оригинала. Аз направих само бутчета, но може да се приготви всяка една част от пилето. Можете да поднесете както със салата, така и под формата на сандвич. Аз лично махнах кожата, но за тези, които я обичат и не се притесняват да я ядат, да я оставят.

Продукти

8 бр. цели бутчета- горна и долна част- разделени и с отстранена кожа

За маринатата

8 ч. ч. вода
1/3 ч.ч. сол
2 с.л. рибен сос или хойсин сос

Панировка

1 ч.ч. брашно
1 и 1/4 ч.ч. галета
4 ч..л. сол
2 ч.л. захар
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. черен пипер

2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко

Приготвяне

Пригответе маринатата и сложете бутчетата в нея за 4 часа.
Смесете всички сухи съставки. Разбийте яйцата и добавете млякото.
Извадете бутчетата от маринатата, измийте ги с вода, потопете в яйчената смес, оваляйте в панировката и сложете в тава, покрита с пекарска хартия. Напръскайте леко с олио.


Печете в предварително загрята на 230C фурна без вентилатор, средна решетка, около 45 мин.


Продукти за салата " Колсло"

1/3 китайско зеле
1 среден морков
1 1/2 ч.ч. майонеза
2 с.л. захар
4 с.л. прясно мляко
4 с.л. к.мляко
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. бял оцет
черен пипер на вкус
1 с.л. настърган лук- аз лично я обичам без него.

Настържете зелето и моркова на ситно, трябва са с големината на ориз.
Смесете всички останали съставки до гладка смес. Добавете зелето и моркова, разбъркайте хубаво и оставете за два часа в хладилника, преди да поднесете.


Насладете се!




7 коментара:

  1. Кати, толкова обичам подобно пиле, че непременно ще пробвам и твоя вариант! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Знаеш ли? Ти си едно невероятно чудо!
    Обичам те ,и силно те прегръщам!

    ОтговорИзтриване
  3. Катенце, много обичам КФС и рецептата ти за пилешкото много ми допадна. Още повече, че не е и пържено пък изглежда хрупкаво и вкусно. Много "вкусни" снимки:). Поздрави и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, наистина здравословно, а и много вкусно! Ще се възползвам от предложението ти.
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Прегръщам ви момичета и ви благодаря! Целувки за всички ви*)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за чудната рецепта, стана много по-вкусно от оригинала, а да не говорим, че по-здравословно!! До виждане, КФС, вие загубихте двама клиенти в лицето на мен и половинката!!!

    ОтговорИзтриване
  7. в панировката се слага натрошено МЮСЛИ и тогава стават като пикантните на KFC...

    ОтговорИзтриване