понеделник, 4 ноември 2013 г.

Говежди кюфтенца и салата " Снежанка" с кисели краставички


О, как ми се иска да има хапчета за разбито сърце! Просто да можеше ей така с едно преглъщане, да забравиш болката и страданието, особено, когато те сполетят внезапно, без да е имало какъвто и да е знак, че ще се случи нещо лошо.
Знам, какво изпитват хората в такива моменти, защото съм от тези- пострадалите.
С цялата сила на позитивния си дух и с най- добри чувства, пожелавам, на човека, за когото пиша, да се възстанови до колкото може и да продължи с високо вдигната глава, защото това е силата на артиста! А ти скъпа, обичана от всички нас, си артист, естет и най- вече "Човек".
Искрено съжалявам за сполетялото те!


Говежди кчфтенца и салата  "Снежанка " с кисели краставички

500 гр. говежда кайма- в " Била" е страхотна
2 филийки смлян препечен хляб
80 мл. зехтин
100 мл. вода
1 яйце
3 с.л. ситно нарязан магданоз
2 скилидки ситно настърган чесън
1 малка глава лук ситно настъргана
сол, черен пипер
брашно за овалване
олио за пържене

Омесете каймата с изброените съставки,. Направете кчфтета с големина по ваше желание. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете. Извадете на хартиена салфетка да се отцедят.

За салатата

400 гр. цедено кисело мляко
250 гр. ситно нарязани кисели краставички
4 скилидки чесън
4 с.л. зехтин или олио по ваш вкус
копър

Смесете всичко и поднесете с кюфтенцата.



Успешна седмица!


12 коментара:

  1. Знам, че е трудно да се приеме в началото, но след време, обръщайки се назад, човек разбира, че всичко случило се е било за негово добро. И най-голямата и бездънна болка, причинена от друг, всъщност е благословение и трамплин за нещо по-добро, за важен урок или към човек, който ни очаква, колкото и да е невероятно да си го представим. Така че силна прегръдка и благодарност за възможността да калим сърцата си. Най-хубавото когато загубим всичко е, че всъщност имаме шанс да намерим себе си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, колко красиво и вярно казано! Само дето трябва да мине време, за да го разбере наранения човек, защото в момента, това му се струва безсмислено, както се случва с всички, преживели тежък удар.
      Благодаря ви за коментара, който означава, че сте съпричастен и не сте безразличен към болката на другите, човек!
      Прегръщам ви!

      Изтриване
  2. Кате, подкрепям те за тази инициатива! И дано Тя има сили да превъзмогне болката, да превъзмогне себе си. Защото човек страда, но когато осъзнае себе си, тогава намира сили в най-закътаното местенце от душата си. И да, всяко нещо си има причина.
    Макар да е порив на слабост, все пак не искам да знам за причините на някои беди, нека не ги виждам отблизо... Макар да е грешно така...
    Прегръщам те, Кате!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, на някакъв етап от живота на всички се случва и всички носим белези от едно или друго страдание.
    Уверена съм, че ТЯ ще се изтупа и ще продължи напред. Но времето, което трябва да си преживее разочарованието , си е нейно и ти и ние можем само да подкрепяме.
    Говеждите кюфтенца са любимите на мъжката половина от нас. С тази салатка-още повече. Голяма прегръдка , МОМИЧЕ!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна Кейт, много искрена и истинска! Загубата е винаги е голяма и никога не става по-малка!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Може един ден и такива хапчета да измислят Кате... но едва ли е добра идеята. Ние сме хора с чувства и емоции и без тях няма да бъдем същите!
    Болката и страданието са ни присъщи, колкото и да не ни се иска, и с тях живота ни дава урок за оцеляване и размисъл.
    А от загубата на любим човек болката е най-голяма, и никой не е застрахован че няма да му се случи.
    Уверена съм, че Тя ще има сили да продължи да живее, щом има подкрепата на тези които я ОБИЧАТ!
    Топла прегръдка Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Болката, силите, емоциите, усмивките, сълзите - това са нещата, които ни правят Човеци! За съжаление всички преминават и преживяват тези неща разно или късно и наистина трябват много сили, ама много сили, за да се преживее подобно нещо. Много е трудно и се надявам Тя да е силна, много силна, защото е прекрасна!
    Катенце, ти също си от тези прекрасните хора и се радвам, че те познавам дори и виртуално! Кюфтенцата са страхотни, а ти с това синьо, мое любимо, дори и такава замислена, си много, много красива! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Мъката е голяма, а страданието е за това, да излекува душата. Всички сме я изпитали по един или друг начин, но с времето леко по леко изправяме глава, вдигаме очи и продължаваме отново, усмихнати напред. С твоя помощ, Кате, това ще стане поне ден по-рано! Хубава инициатива, подкрепям с две ръце и скоро ще се включа и аз с нещичко, лекуващо наранени души. Щафетата е поета и доброто се разнася като вирус, ще стигне и до нея и няма как да не я порази, защото тя е дала началото и в реда на нещата е кръгът да се затвори.
    Топли прегръдки за теб и за Нея!

    ОтговорИзтриване
  8. Много ти отива синьо,Кате,на твоите лазурени очи!
    И все така чувствителна и съпреживяваща си!
    Много апетитни рецепти и снимки ни представяш отново!
    Прегръдка изпращам!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря на всички ви! Вие сте удивителни жени и се радвам, че се докосвам до вас, макар и виртуално! Прегръщам ви*)

    ОтговорИзтриване
  10. Кате,голяма сладурана си на снимката...И много вкусно си сготвила.
    Надявам се тя да се оправи и да е добре.Наистина всички сме минали по този път с наши близки и е голямо мъчение.Вяра,спокойстие и бодър дух и желая!
    Целувки за теб!

    ОтговорИзтриване