понеделник, 18 ноември 2013 г.

Печена паста с мортадела, моцарела и пармиджано


Това е една страхотна рецепта за бърза, лесна и вкусна паста. Можете да интерпретирате с продуктите, в зависимост от това, какво месо, каква паста и какво сирене предпочитате.
Лично аз взех идеята от тук, но я промених спрямо моя вкус и накрая стана съвсем различна рецепта. Важното е, че се получи едно кремообразно, изключително ароматно и вкусно ястие.

Продукти за 4 порции

300 гр. паста- в моя случай пене, защото соса влиза вътре в тръбичките и става много сочно
300 гр. мортадела
300 мл. доматен сос
200 мл. течна сметана
1 ситно нарязана глава лук, 4 скилидки ситно нарязан чесън, сух босилек
1 топка моцарела, пармиджано за поръсване
олио,  черен пипер, сол само за варене на пастата

Запържете лука в олиото до омекване. Добавете ситно нарязания салам и запържете и него съвсем леко.Подправете с черния пипер и босилека и сложете чесъна. Разбъркайте за половин минута и сипете доматения сос.



Варете до извиране на водата от доматите и сгъстяване на соса. Махнете от огъня.
Сварете пастата по указания на опаковката  начин.
Прецедете я и я добавете към соса. Разбъркайте много хубаво. Сложете обратно на котлона и залейте със сметаната, като отново разбъркате много хубаво, но внимателно, за да не смачкате пастата. В момента в който кипне, изсипете сместа в тавичка. Накъсайте моцарелата  и поръсете с пармиджано ( количеството е по ваш вкус)- аз поръсих с много тънък слой.
Запечете до разтапяне на сирената в предварително загрята на 180C . Сервирайте топло.



Изключително ароматно и вкусно ястие!
Наздраве!





6 коментара:

  1. Кате, толкова да е вкусно... Браво! :)
    Голям уют. Представям си сега само запалена камина, вкусно хапване с тази паста и две червени чашки с вино. ;)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами да, и на мен ми изглежда божествено вкусно! Тази вечер и ние сме на паста, ма друг модел ;) Прегръдка, Кате!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, много вкусно изглежда. Страхотни леко опушени снимки. Как го постигна?
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета!
    Ани, снимките правих вчера на терасата на много силно слънце. Последната снимка е резултат от силното слънце и малко изсветляване с Photoshop CS6.
    Резултата на останалите снимки е от обектива и фокусното разстояние.
    Ако искаш нещо по подробно драсни един мейл,аз ще ти напиша телефона и ще се чуем!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно ястие и много апетитни снимки,Кате!Отново носят характерния ти уютен почерк!Пожелавам хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
  6. Много топли снимки, уютни и сгряващи сърцето!
    Прекрасна си Кате, а гозбата и тя! Обичам паста, много сочна и пареща! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване