сряда, 17 октомври 2012 г.
Реване
Днес, ви поднасям един невероятно ароматен, маслен и сиропиран сладкиш.
Никога не бях правила реване, а моят Емчо, много обича сиропирани сладкиши.
Това ме накара, да се пробвам да направя тази рецепта, която се оказа абсолютен успех.
Спокойно може да се интерпретира с подправките и ядките.
Може да се заменят с други, любими за вас.
Продукти за сиропа
300 гр. захар
600 мл. вода
1 пръчка канела
2 топчета карамфил
настърганата кора на един портокал
За тестото
200 гр. пудра захар
220 гр. масло със стайна температура
6 яйца
120 гр. брашно
170 гр. пшеничен грис
1 с.л. бакпулвер
2 ванилии
2 с.л. амарето
орехи за поръсване
Приготвяне
От изброените продукти сварете сироп.
Доведете го до кипене и оставете на слаб огън за 15 мин.
Махнете от огъня и оставете да изстине. Прецедете го.
Разбийте маслото с пудрата до побеляване и започнете да добавяте яйцата едно по едно, като след всяко разбивате хубаво.
Добавете предварително смесените брашно, грис, бакпулвер и ванилия.
Разбъркайте хубаво и накрая сипете амаретото.
Изсипете сместа в намазнена тавичка ( моята е с диаметър около 28-30 см.)
Печете в предварително заграята на 180C фурна около 30 мин. или до суха клечка в центъра на сладкиша.
Извадете и нарежете съвсем леко, повърхностно на ромбоиди и залейте с охладения сироп.
Поръсете с орехи.
Надявам се, че съм доставила малко удоволствие във вашия ден!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесно изглежда! От кога ми мрънкат в къщи за подобен десерт, ще взема да изпробвам рецептата ти. :)
ОтговорИзтриванеOvakve kolace najvise volim uz caj ili kafu...
ОтговорИзтриванеАууу.. Катенцееее идвам ти на гости да си хапна реваненце.:)))))
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда! Невероятно, и неустоимо е!!!
Рецептата ти е малко по различна от моята и ще си я направя.
Силно те прегръщам и си те обичам истински!
É mesmo o género de bolo que eu gosto, o interior esta uma tentação.
ОтговорИзтриванеGostei muito.
bjs
Страхотен е, направо ми се прииска да се самопочерпя с парченцето от последната снимка! Сърдечни поздрави и прегръдки! :))
ОтговорИзтриванеУмирам за реване, много ама много го обичам и никога не съм си правила аз! Ако се захвана скоро, ще се доверя на твоята рецепта Катенце, изглежда превъзходно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и много усмихнат ден:)
Кате ,наистина ми достави удоволствие с твоето реване!
ОтговорИзтриванеПрекрасен ,ароматеи и сочен десерт си приготвила!
Като Зиче открих разлики в рецептата, която си представила и тази ,която ползвам.
Ще се възползвам от твоя вариант.
Желая ти слънчев и усмихнта ден!
Благодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеНаистина се получава превъзходен сладкиш!
Мире, моля те напиши ми името на блога си, защото не ми излиза, а профила ти е недостъпен!
Прегръщам ви, всички!
Хубав ден!
Блога ми е "Хляб и сол",Кате.
ИзтриванеМире, активирай профила си, за да може хората да виждат блога ти!
ИзтриванеПрегръдки!
Чудесно е ,Кате ...много ,много обичам реване,а как хубаво и сочно изглежда твоето ...да го започнеш направо от тавата :) ! И аз ще изпробвам рецептата ти , различна е от моята !
ОтговорИзтриванеХубав ден ,мила и голяма сърдечна прегръдка :* !
Превъзходно,ароматно и сочено реване Кате.Прекрасна рецепта много ми хареса.Така вкусно изгледа,че и аз се присъединявам към Ванчето..Да го започнеш направо от тавата:) :) :)Поздрави и прегръдки Кате!
ОтговорИзтриванеКате,и аз като Емчо обичам реване-може да ни дадеш тавата и ни гледай сеира...Изглежда много вкусно.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер-целувам те!
Хих, Кате, вече си с няколко крачки напред :) Аз все още не съм стигала до реването, сигурно защото, когато бях малка, мама често правеше от него, че беше любим десерт на татко и каката, противно на моя вкус тогавашен.
ОтговорИзтриванеВеликолепно изглеждат снимките! За реването, макар и да не съм му любител, също мога да те поздравя, щом успя да събудиш у мен апетит, признавам. А в хладилника ни е голяма беднотия. Ще нападам Пингуите на чедото, то се е видяло :))
Усмихната вечер, Катюшке :)
Леле, Кате, с тез продукти, твойто реване няма нищо общо с купешкото, с което прегрешавам.. Мнооого вкусно изглежда!
ОтговорИзтриванеПрекрасна вечер!
Ох, не мога да се въздържа, Кате! Срам не срам, ще помоля за едно малко парче от реването, изглежда божествено! Прегръдки, мила! :)
ОтговорИзтриванеРеване не съм яла от дете, имахме една сладкарница до вкъщи и там правеха великолепно реване и саварини, върна ме в детството! Благодаря и прегръдки!
ОтговорИзтриванеКати, пренасяш ме в детските години, оттогава не съм хапвала реване...Нещо имам проблем с пращането на коментара, днес за втори път пиша и дано този път тръгне!
ОтговорИзтриванеМного сочно и сладко реване! Не съм се сещала да поръся с орехи отгоре - изглежда още по-апетитно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеПожелавам ви хубав ден:)
Страхотно изглежда, но и тавата, таватаааа си я бива!:)Баш от такава тава ми се яде реване!:) Поздрави и хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеКатенце,ако знаеш от кога ми се е преяло реване,но все не мога да си избера рецепта!
ОтговорИзтриванеСега ще си отбележа твоята и в най-скоро време ще се насладя на вкусотийката
прегръдки и хубави почивни дни мила