сряда, 17 октомври 2012 г.

Реване


Днес, ви поднасям един невероятно ароматен, маслен и сиропиран сладкиш.
Никога не бях правила реване, а моят Емчо, много обича сиропирани сладкиши.
Това ме накара, да се пробвам да направя тази рецепта, която се оказа абсолютен успех.
Спокойно може да се интерпретира с подправките и ядките.
Може да се заменят с други, любими за вас.

Продукти за сиропа

300 гр. захар
600 мл. вода
1 пръчка канела
2 топчета карамфил
настърганата кора на един портокал

За тестото

200 гр. пудра захар
220  гр. масло със стайна температура
6 яйца
120 гр. брашно
170 гр. пшеничен грис
1 с.л. бакпулвер
2 ванилии
2 с.л. амарето
орехи за поръсване


Приготвяне

От  изброените продукти сварете сироп.
Доведете го до кипене и оставете на слаб огън за 15 мин.
Махнете от огъня и оставете да изстине. Прецедете го.
Разбийте маслото с пудрата до побеляване и започнете да добавяте яйцата едно по едно, като след всяко разбивате хубаво.
Добавете предварително смесените брашно, грис, бакпулвер и ванилия.
Разбъркайте хубаво и накрая  сипете амаретото.
Изсипете сместа в намазнена тавичка ( моята е с диаметър около 28-30 см.)
Печете в предварително заграята на 180C фурна около 30 мин. или до суха клечка в центъра на сладкиша.
Извадете и нарежете съвсем леко, повърхностно на ромбоиди и залейте с охладения сироп.
Поръсете с орехи.
Надявам се, че съм доставила малко удоволствие във вашия ден!







23 коментара:

  1. Чудесно изглежда! От кога ми мрънкат в къщи за подобен десерт, ще взема да изпробвам рецептата ти. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аууу.. Катенцееее идвам ти на гости да си хапна реваненце.:)))))
    Страхотно изглежда! Невероятно, и неустоимо е!!!
    Рецептата ти е малко по различна от моята и ще си я направя.
    Силно те прегръщам и си те обичам истински!

    ОтговорИзтриване
  3. É mesmo o género de bolo que eu gosto, o interior esta uma tentação.
    Gostei muito.
    bjs

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотен е, направо ми се прииска да се самопочерпя с парченцето от последната снимка! Сърдечни поздрави и прегръдки! :))

    ОтговорИзтриване
  5. Умирам за реване, много ама много го обичам и никога не съм си правила аз! Ако се захвана скоро, ще се доверя на твоята рецепта Катенце, изглежда превъзходно!
    Прегръдки и много усмихнат ден:)

    ОтговорИзтриване
  6. Кате ,наистина ми достави удоволствие с твоето реване!
    Прекрасен ,ароматеи и сочен десерт си приготвила!
    Като Зиче открих разлики в рецептата, която си представила и тази ,която ползвам.
    Ще се възползвам от твоя вариант.
    Желая ти слънчев и усмихнта ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви момичета!
    Наистина се получава превъзходен сладкиш!
    Мире, моля те напиши ми името на блога си, защото не ми излиза, а профила ти е недостъпен!
    Прегръщам ви, всички!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Блога ми е "Хляб и сол",Кате.

      Изтриване
    2. Мире, активирай профила си, за да може хората да виждат блога ти!
      Прегръдки!

      Изтриване
  8. Чудесно е ,Кате ...много ,много обичам реване,а как хубаво и сочно изглежда твоето ...да го започнеш направо от тавата :) ! И аз ще изпробвам рецептата ти , различна е от моята !
    Хубав ден ,мила и голяма сърдечна прегръдка :* !

    ОтговорИзтриване
  9. Превъзходно,ароматно и сочено реване Кате.Прекрасна рецепта много ми хареса.Така вкусно изгледа,че и аз се присъединявам към Ванчето..Да го започнеш направо от тавата:) :) :)Поздрави и прегръдки Кате!

    ОтговорИзтриване
  10. Кате,и аз като Емчо обичам реване-може да ни дадеш тавата и ни гледай сеира...Изглежда много вкусно.
    Приятна вечер-целувам те!

    ОтговорИзтриване
  11. Хих, Кате, вече си с няколко крачки напред :) Аз все още не съм стигала до реването, сигурно защото, когато бях малка, мама често правеше от него, че беше любим десерт на татко и каката, противно на моя вкус тогавашен.
    Великолепно изглеждат снимките! За реването, макар и да не съм му любител, също мога да те поздравя, щом успя да събудиш у мен апетит, признавам. А в хладилника ни е голяма беднотия. Ще нападам Пингуите на чедото, то се е видяло :))

    Усмихната вечер, Катюшке :)

    ОтговорИзтриване
  12. Леле, Кате, с тез продукти, твойто реване няма нищо общо с купешкото, с което прегрешавам.. Мнооого вкусно изглежда!

    Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  13. Ох, не мога да се въздържа, Кате! Срам не срам, ще помоля за едно малко парче от реването, изглежда божествено! Прегръдки, мила! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Реване не съм яла от дете, имахме една сладкарница до вкъщи и там правеха великолепно реване и саварини, върна ме в детството! Благодаря и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. Кати, пренасяш ме в детските години, оттогава не съм хапвала реване...Нещо имам проблем с пращането на коментара, днес за втори път пиша и дано този път тръгне!

    ОтговорИзтриване
  16. Много сочно и сладко реване! Не съм се сещала да поръся с орехи отгоре - изглежда още по-апетитно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря ви момичета!
    Пожелавам ви хубав ден:)

    ОтговорИзтриване
  18. Страхотно изглежда, но и тавата, таватаааа си я бива!:)Баш от такава тава ми се яде реване!:) Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  19. Катенце,ако знаеш от кога ми се е преяло реване,но все не мога да си избера рецепта!
    Сега ще си отбележа твоята и в най-скоро време ще се насладя на вкусотийката
    прегръдки и хубави почивни дни мила

    ОтговорИзтриване