петък, 4 ноември 2011 г.

Зелник


Рецептата за този зелник взех от чудесния блог на Зиче!
Тя няма нужда от представяне.Една невероятна жена,кулинар и горда баба:)))
Зиче,обичам те!Благодаря за чудната рецепта!

Продукти

1 глава кисело зеле
аз сложих и 1ч.л червен пипер след като го запържих зелето
1 кг брашно
300-400 мл олио
1 ч.л. сол
3-4 с.л. олио
1 с.л. оцет 





ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме зелето и го задушаваме в олио.
След като го свалим от огъня сложете червеният пипер и разбъркайте. 
Замесваме тесто от брашно, 400-450 мл хладка вода, сол, олио и оцет.
Накъсваме на 6-7 топки, покриваме с прегъната на две кърпа, като горната част е мокра, а долната – суха. Оставяме тестените топки да починат 20 мин.
Всяка една от топките разточваме на тънък лист.
Поръсваме обилно с плънката, навиваме на руло. 
Подреждаме всички листи спираловидно в тава за печене.
Печем на 220 градуса около 40 мин. 




Зиче,скъпа,баницата беше невероятно вкусна!


А сега ви поздравявам с малко кадри от последното ни пътуване до Родопите.Посетихме едно място,което се казва Ляска,но някой на майтап  е ,сложил едно "А" отпред,така че посетихме родната Аляска:)))














Пожелавам ви чудесен есенен уикенд!