Тя няма нужда от представяне.Една невероятна жена,кулинар и горда баба:)))
Зиче,обичам те!Благодаря за чудната рецепта!
Продукти
1 глава кисело зеле
аз сложих и 1ч.л червен пипер след като го запържих зелето
1 кг брашно
300-400 мл олио
1 ч.л. сол
3-4 с.л. олио
1 с.л. оцет
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме зелето и го задушаваме в олио.
След като го свалим от огъня сложете червеният пипер и разбъркайте.
Замесваме тесто от брашно, 400-450 мл хладка вода, сол, олио и оцет.
Накъсваме на 6-7 топки, покриваме с прегъната на две кърпа, като горната част е мокра, а долната – суха. Оставяме тестените топки да починат 20 мин.
Всяка една от топките разточваме на тънък лист.
Поръсваме обилно с плънката, навиваме на руло.
Подреждаме всички листи спираловидно в тава за печене.
Печем на 220 градуса около 40 мин.
Зиче,скъпа,баницата беше невероятно вкусна!
А сега ви поздравявам с малко кадри от последното ни пътуване до Родопите.Посетихме едно място,което се казва Ляска,но някой на майтап е ,сложил едно "А" отпред,така че посетихме родната Аляска:)))
Пожелавам ви чудесен есенен уикенд!
Кате благодаря за чудната разходка, много хубави снимки! А зелника е супер, взимам си едно парченце :)
ОтговорИзтриванеКатенце, чудесен и на теб :)
Кате,зелника си го направила убийствен,браво!
ОтговорИзтриванеИ постъпкови снимки си включила,чудесно!
Благодаря за виртуалната разходка из любимите Родопи,много ми напълни душата!
Хубав уикенд и на теб!
Зелника ти се е получил много апетитен,опитвала съм такъв но и праз лук добавен към зелето.
ОтговорИзтриванеСнимките са прекрасни и интересни!
Лелеее Кате, изглежда страхотно, чак ми се прияде, как ме е яд че напоследък нямам достатъчно време за подобни вкусотии в кухнята. Поздрави и хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриванечудесен зелник си направила !
Поздравления за теб и Зиче!
В рецептата си писала 400 мл олио.
Поправи го, миличка!
Прегръдки и много хубав, есенен ден!
Еййй Катенце много се зарадвах за това ,че си ме удостоила с доверието си и си направила нещо мое .
ОтговорИзтриванеЗелника ти е убийствен направо.
Ще си призная че това е първият ми зелник правен в живота ми :)))
Разходката ти пак е уникална още повече ,че е в любимата ми планина.
Силно те прегръщам и хубави почивни дни.
Дани това олио 300-400 мл е за пържене на зелето да стане мазничко ,вярно си е в рецептата.:)))
ОтговорИзтриванеO Katerina you master chef.I love your zelenka and what a wonderful pics from teh nature.The turtle is gorgeous;)
ОтговорИзтриванеСтрахотен зелник! Поздравления и за двете ви със Зиче!:-))
ОтговорИзтриванеКадрите от Родопите са страшно хубави!
Прегръдки и слънчев и усмихнат уикенд!:-)
Кате, зелника ти е уникален. Снимките са много красиви, не се спирате браво на вас!
ОтговорИзтриванеЧудесен зелник, Кате! Никога не съм опитвала, но твоят е много изкушаващ:) Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеСега, като се замисля, май не съм яла никога зелник, но предусещам, че е вкусно, пък си месила, точила - бравос, Кате :))
ОтговорИзтриванеEДна такава баничка из планините би се отразила на всекиго благотворно. Снимките ми харесват, особено тази с къщурката.
Хубав уикенд и на теб :)
Момичета,тази баница,ми е по-любима и от баницата със сирене!
ОтговорИзтриванеОбичам я в този и вариант,абсолютно чиста,без добавки от лук,праз или нещо друго!
Приготвям я за всяка Бъдни вечер,но досега все с готови кори!
Прегръдки:)))
Кате, получил се е този зелник:))суперски! Всякакви баници обичам! Снимките от планината са прекрасни! Поздрави и лека вечер!
ОтговорИзтриванеЩе я направя и аз,няма само вие да си хапвате сладко,сладко-и на мен ми харесва с кисело зеле.
ОтговорИзтриванеКате,тези красоти които посещаваш наистина си струва да се видят-благородно ти завиждам,че честичко посещаваш този Родопски край,но пък добре, че е така,за да им се насладим и всички ние.Благодаря ти!
Хубава вечер и поздрави в къщи!
Толкова лесни и вкусни изглеждат рецептите ти ,че човек си казва ''абе това ще го направя и аз'' ...наистина ще опитам и аз :))).Прегръдки и сладка вечер ,Кате:* !!!
ОтговорИзтриванезелници, питки, не се издържа направо :) Кате, ти не беше ли на диета? :)
ОтговорИзтриванеЗори,зелника ми беше за въглехидратния ден!
ОтговорИзтриванеПродължавам успешно с диетата(както казах,това е режим на хранене,към който смятам да се придържам занапред:)))
Прегръдки:)))