петък, 4 ноември 2011 г.

Зелник


Рецептата за този зелник взех от чудесния блог на Зиче!
Тя няма нужда от представяне.Една невероятна жена,кулинар и горда баба:)))
Зиче,обичам те!Благодаря за чудната рецепта!

Продукти

1 глава кисело зеле
аз сложих и 1ч.л червен пипер след като го запържих зелето
1 кг брашно
300-400 мл олио
1 ч.л. сол
3-4 с.л. олио
1 с.л. оцет 





ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме зелето и го задушаваме в олио.
След като го свалим от огъня сложете червеният пипер и разбъркайте. 
Замесваме тесто от брашно, 400-450 мл хладка вода, сол, олио и оцет.
Накъсваме на 6-7 топки, покриваме с прегъната на две кърпа, като горната част е мокра, а долната – суха. Оставяме тестените топки да починат 20 мин.
Всяка една от топките разточваме на тънък лист.
Поръсваме обилно с плънката, навиваме на руло. 
Подреждаме всички листи спираловидно в тава за печене.
Печем на 220 градуса около 40 мин. 




Зиче,скъпа,баницата беше невероятно вкусна!


А сега ви поздравявам с малко кадри от последното ни пътуване до Родопите.Посетихме едно място,което се казва Ляска,но някой на майтап  е ,сложил едно "А" отпред,така че посетихме родната Аляска:)))














Пожелавам ви чудесен есенен уикенд!



18 коментара:

  1. Кате благодаря за чудната разходка, много хубави снимки! А зелника е супер, взимам си едно парченце :)
    Катенце, чудесен и на теб :)

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,зелника си го направила убийствен,браво!
    И постъпкови снимки си включила,чудесно!
    Благодаря за виртуалната разходка из любимите Родопи,много ми напълни душата!

    Хубав уикенд и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Зелника ти се е получил много апетитен,опитвала съм такъв но и праз лук добавен към зелето.
    Снимките са прекрасни и интересни!

    ОтговорИзтриване
  4. Лелеее Кате, изглежда страхотно, чак ми се прияде, как ме е яд че напоследък нямам достатъчно време за подобни вкусотии в кухнята. Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате,
    чудесен зелник си направила !
    Поздравления за теб и Зиче!
    В рецептата си писала 400 мл олио.
    Поправи го, миличка!
    Прегръдки и много хубав, есенен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Еййй Катенце много се зарадвах за това ,че си ме удостоила с доверието си и си направила нещо мое .
    Зелника ти е убийствен направо.
    Ще си призная че това е първият ми зелник правен в живота ми :)))
    Разходката ти пак е уникална още повече ,че е в любимата ми планина.
    Силно те прегръщам и хубави почивни дни.

    ОтговорИзтриване
  7. Дани това олио 300-400 мл е за пържене на зелето да стане мазничко ,вярно си е в рецептата.:)))

    ОтговорИзтриване
  8. O Katerina you master chef.I love your zelenka and what a wonderful pics from teh nature.The turtle is gorgeous;)

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотен зелник! Поздравления и за двете ви със Зиче!:-))
    Кадрите от Родопите са страшно хубави!
    Прегръдки и слънчев и усмихнат уикенд!:-)

    ОтговорИзтриване
  10. Кате, зелника ти е уникален. Снимките са много красиви, не се спирате браво на вас!

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесен зелник, Кате! Никога не съм опитвала, но твоят е много изкушаващ:) Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  12. Сега, като се замисля, май не съм яла никога зелник, но предусещам, че е вкусно, пък си месила, точила - бравос, Кате :))
    EДна такава баничка из планините би се отразила на всекиго благотворно. Снимките ми харесват, особено тази с къщурката.

    Хубав уикенд и на теб :)

    ОтговорИзтриване
  13. Момичета,тази баница,ми е по-любима и от баницата със сирене!
    Обичам я в този и вариант,абсолютно чиста,без добавки от лук,праз или нещо друго!
    Приготвям я за всяка Бъдни вечер,но досега все с готови кори!
    Прегръдки:)))

    ОтговорИзтриване
  14. Кате, получил се е този зелник:))суперски! Всякакви баници обичам! Снимките от планината са прекрасни! Поздрави и лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  15. Ще я направя и аз,няма само вие да си хапвате сладко,сладко-и на мен ми харесва с кисело зеле.
    Кате,тези красоти които посещаваш наистина си струва да се видят-благородно ти завиждам,че честичко посещаваш този Родопски край,но пък добре, че е така,за да им се насладим и всички ние.Благодаря ти!
    Хубава вечер и поздрави в къщи!

    ОтговорИзтриване
  16. Толкова лесни и вкусни изглеждат рецептите ти ,че човек си казва ''абе това ще го направя и аз'' ...наистина ще опитам и аз :))).Прегръдки и сладка вечер ,Кате:* !!!

    ОтговорИзтриване
  17. зелници, питки, не се издържа направо :) Кате, ти не беше ли на диета? :)

    ОтговорИзтриване
  18. Зори,зелника ми беше за въглехидратния ден!
    Продължавам успешно с диетата(както казах,това е режим на хранене,към който смятам да се придържам занапред:)))
    Прегръдки:)))

    ОтговорИзтриване