Представям ви рецепта за гъбена тарта,на която,заради хранителния режим съм спестила сирене чедър.Който е на свободен режим на хранене да си добави,преди печенето.
Продукти за тестото
250 гр.брашно
1 яйце
100 гр.студено масло
сол
Омесете тесто и го оставете в хладилника за един час.
За плънката:
Нарежете на лунички две големи глави червен лук,две скилидки чесън и половин килограм гъби,нарязани на едро.Задушете ги в малко зехтин,поляти с половин чаена чаша червено вино,поръсени с черен пипер и сол.
Гответе до пълно извиране на течността.по желание накрая може да добавите 50мл. сметана.
Разточете на тънък лист тестото и го поставете в тавичка,като направите борд отстрани.
Изсипете плънката и по желание сложете сирене.Печете на 200C в предварително загрята фурна,на средна решетка до златиста коричка на борда.Поръсете с пресен копър,преди поднасяне!
Да ви е сладко приятели!
Много красиво и вкусно предложение, Кате!
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея и снимки в богата есенна палитра.
Поздрави и слънчев ден, Диана
Обожавам гъби, но признавам, че винаги с лек страх пристъпвам към тяхното приготовление, че не се знае дали няма да стане с вица за гъбите и свекървата :))
ОтговорИзтриванеНе е тайна, че не ги разпознавам, но тези, които са на снимките ти са много интересни, както и рецептата ти, Кате!
С пожелание за слънчев есенен ден :)
Чудесна тарта ,Кате! Обожавам гъбки, ще я имам предвид за тестения ден:)
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта :)....семпла , вкусна ,лесна...благодаря за насладата да разглеждам всяко едно твое предложение :) Лек и хубав есенен ден :) !!!
ОтговорИзтриванеЧудесно поднесени и ястие и снимки-уникални са...наситен гъбен аромат усетих от тази тарта.
ОтговорИзтриванеУсмихнат слънчев ден,Кате!
И аз съм от тези, които обичат гъби, но и са с леки резерви, поради страх от нежелани последствия, особено що се отнася до малките :) Рецептата е фантастична и толкова красиви снимки и аранжировка, браво Кате :)
ОтговорИзтриванеУсмивки и прекрасен ден!
КАТЕНЦЕ, ОХХ С ТЕЗИ ГЪБИ МЕ ЗАШЕМЕТИ НАПРАВО...
ОтговорИзтриванеГъбарка съм и когато видя ястие с гъби винаги ми се иска да го имам на минутата.Твоето предложение е наистина страхотно и като се има в предвид ,че и аз към режимна ще ми се отрази добре.
Снимките ти са прекрасни както винаги в твоя блог.
Силно те прегръщам и хубав ден миличка!
Благодаря ви момичета!Гъбите на снимката направих в Родопите над Пловдивци!Това е вид манатарка!
ОтговорИзтриванеТартата обаче е направена с печурки и прах от манатарки за по-силен аромат!
Имайте предвид някой път,ако решите да я приготвяте,че е тежка,като храна и става за четирима човека!
Прегръдки за всички ви и прекрасен ден:)))
My favorite mushrooms:) Great dish:)
ОтговорИзтриванеEха, много вкусно изглежда, Кате!
ОтговорИзтриванеМного са симпатични гъбките, които си снимала. И дървото също.
Поздрави и пожлания за хубава вечер!
Кате, много вкусна тарта!
ОтговорИзтриванеКакто обичам гъбки, направо грабвам отрязаното парченце :)
Сърдечен поздрав и усмивка!
Много вкусно изглежда! Хубава вечер с позитивни емоции, Кате!:)
ОтговорИзтриванеМммм... много вкусно е при теб, Кате :) Даже и на диета човек може да си хапва вкусотиики :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубава вечер!
Благодаря ви момичета!Не можете да си представите,колко се радвам,че започнах тази диета(всъщност,това не е диета,а хранителен режим),към който смятаме с мъжа ми да се придържаме оттук нататък!Истинско удоволствие е да се храниш разделно,вкусовете на продуктите се усещат още по-силно!
ОтговорИзтриванеСега се прибирам от работа и колежките ми и клиентите ми много ми се радват!
Прегръщам ви и ви пожелавам прекрасна вечер!
Страхотна тарта, Катя!:)
ОтговорИзтриванеVolim sve sa lukom (najdraza mi je 'pizza Riviera'). Imas krasne fotografije!
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриванепрекрасна е! Аз обожавам гъби и съм безстрашна при консумирането им- е, не се хвърлям в гората на червените гъбки, но всичко ще се продава по магазините или е набрано от баща ми, си го хапвам с голям кеф;)
А манатарките..... мммм... чак си представих твоите пък макар и на прах;-)
Хубава вечер!
Me encanta todas las clases de hongos ,la tarta luce estupenda,sabrosa y saludable,abrazos grandes.
ОтговорИзтриванеМного вкусно и апетитно, Кате! Този режим на хранене започва да ми харесва все повече :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена
Много ми харесва предложението ти,Кате,ще е много ароматно!
ОтговорИзтриванеСнимките от природата дават чудесен облик на публикацията,и масата си аранжирала в есенни мотиви,както винаги си стилна!
Хубав ден,скъпа!
Лека вечер и хубав уикенд, Кате!!!
ОтговорИзтриване