понеделник, 1 август 2011 г.

Кебап с патладжан , кюфтенца с топено сирене и гъбен сос


Продукти

1патладжан
4 готови сурови кюфтета с топено сирене
вода,зехтин или олио

за соса

останалия сос след печенето на кебапа
20мл.червено вино
1ч.ч. вода
1сух гъбен бульон
1с.л.брашно
пипер меланж,магданоз,1 скил. чесън

Приготвяне

Нарежете патладжана на колелца 2см.Посолете  и оставете да се отцеди.Разрежете кюфтетата на две.На шишче подредете кръгче патладжан,кюфтенце със сиренцето нагоре.Сложете шишчетата в тавичка,залейте с 1 и 1/2 ч.ч вода и малко зехтин.Печете в предварително загрята фурна на 200C час и половина.


В малка тенджерка изсипете соса,добавете пипера ,гъбения бульон разтворен във водата,виното и счукания чесън.Доведете до кипване.След кипването варете 3-4мин.Сгъстете с брашното,разтворено в 20мл.студена вода.Подправете с магданоза.
Насладете се приятели!

4 коментара: