вторник, 2 август 2011 г.

Пиле с къри и кус кус


Продукти

1бр. пилешки гърди
1 глава лук
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
3с.л. доматено пюре
2с.л. къри
сол
250мл.вода
олио

за кус куса

кус кус
1стрък ресен лук
черен пипер
2-3 малки гъби
сол
олио
копър

Приготвяне

Нрежете месото на хапки.В малко олио,запържете за кратко лука,чушката и чесъна нарязани на ситно.Добавете кърито,доматеното пюре,посолете и разбъркайте.Сложете хапките и запържете за 3-4 мин.,като разбърквате от време на време.Сипете водата и оставете да се вари 20-25мин.
Сварете кус куса.Нарежете гъбите и лука на ситно на ситно.Заапържете ги за 1-2мин в малко олио,поръсете спипера и добавете кус куса.Разбъркайте.Махнете от огъня и подправете с копър.
Насладете се приятели!

6 коментара:

  1. Страхотно звучи ! Бях забравила за кърито и скоро мисля да се пробвам да направя нещо :))))

    ОтговорИзтриване
  2. Бих добавила Tish, ч изглежда безумно вкусно.
    Прекрасни снимки!:-)

    ОтговорИзтриване
  3. Наслаждавам се с удоволствие :)
    Поднесено е много стилно!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета!Хубава вечер:)

    ОтговорИзтриване
  5. Cpuscous is such a good base to add all kind of stuff.It is so nice and fluffy and ready in minutes;)You have a nice combination here;)

    ОтговорИзтриване