неделя, 31 юли 2011 г.
Melon bread (пъпеш хляб)
Продукти
За бисквитеното тесто
30гр. масло стайна температура
40гр.захар
2 жълтъка
100гр брашно
1/2ч.л.бакпулвер
за тестото
200гр. брашно
30гр.захар
5гр.суха сметана
3гр.суха мая
70мл.вода
1 яйце
15гр.масло
щипка сол
Приготвяне
Разбийте маслото със захарта.Сложете жълтъците,разбийте.Добавете пресятото с бакпулвера брашно и омесете тесто със шпатула или дървена лъжица.Изсипете тестото върху свежо фолио,набрашнете си леко ръцете,оформете го като цилиндър сдължина около20см.Завийте го и го оставете в хладилника.
В купа сложете брашното за тестото,добавете сметаната,захарта,и сухата мая.Разбъркайте.В тази смес изсипете разбитото яйце с добавената вода.Замесете тесто.Изсипете го на плота и доомесете.Ако се налага добавяйте си по малко брашно.Месете и удряйте тестото,до омесване на меко тесто.Разстелете го с ръце и с пръсти го намажете с маслото.Завивайте го от края към средата,след което го омесете до поемане на маслото.Трябва да се получи пластично меко тесто.Оставете го да втаса.Когато стане готово,го разпределете на 7 еднакви по големина топчета топчета.извадете бисквитеното тесто от хладилника,разпределете го на 7 еднакви топчета.Сложете свежо фолио на плота вземете бисквитеното топче,сложете го върху фолиото,завийте го с друго парче фолио и натиснете с плосък предмет(аз използвах буркан)до получаването на тънък кръг,малко по-голям от буркана.Направете всички топчета от бисквитеното тесто по този начин.
Вземете бисвитеното кръгче в ръка,сложете го на дланта си,в него сложете топчето от другото тесто,завийте го,събирайки отдолу като вързопче и го оваляйте отгоре в захар.Отгоре направете робоидни разрези.Печете в тава с пекарска хартия,в предварително загрята на170C фурна за 15-20мин.
Насладете се приятели!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотно предложение Катеринче,много пухкаво изглежда.Коричката му е една такава нежна.БРАВО!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Интересно и вкусно :) Кате, мила много благодаря за наградата, макар и да не успях да я открия, прегледах от последните три дни твоите публикации ...изпуснати докато ме нямаше ... нещо май не съм добре със зрението :)))
ОтговорИзтриванеМного поздрави и усмивки от мен!
Very tasty looking bread.I bake bread almostevery morning.One little loaf for me and one for my parents that live down the road.Wit another words can't imagine the day starting without smell of fresh baked bread and coffee
ОтговорИзтриванеЗиче,ако не си ги правила,това са хлебчета,които по вкус много приличат на курабийките,но отвън са с твърда хрупкава коричка,а отвътре са много мекички!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ева,моля те изпрати ми на мейла твоя адрес!
Джоли,хубав ден!
Успешна седмица на всички!
Кате, страшно сладурски хлебчета! Взимам си половинка от това разчупеното :)) Хубав ден!
ОтговорИзтриванеУспешна седмица Танче!
ОтговорИзтриванеМного хубава рецепта - интересна и вкусна:).То на мен всичко от тесто ми е вкусно:))).
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна нова седмица!
Поздрави Аелис!Хубава седмица и на теб:)
ОтговорИзтриванеКате,накара ме да се върна и да препрочета рецептата,много интересна комбинация на тесто с мая и маслено такова!Комплименти!
ОтговорИзтриванеИ като гледам разнообразието от посуда у вас,почвам пак да си мисля да не си обрала някой специализиран магазин :))./шегичка де/.
Еликсирче,не някой,а няколко хахаха
ОтговорИзтриванеТака си и знаех :( !
ОтговорИзтриванеШегата на страна,такова разнообразие до сега май другаде не съм виждала!Комплименти за избора на посуда и всякакви атрибути за аранжиране на маса,всичко ти е ефектно и подбрано с вкус!