сряда, 20 юли 2011 г.

Печени картофи с магданоз и чесън


Продукти

картофи(при мен 10бр.)
зехтин,чесън,сол,магданоз и балсамико
сока на един лимон

Приготвяне

Измийте добре картофите.Нарежете ги като ветрило.Сложете ги в купа със студена вода и лимоновия сок.Лекичко ги разтъркайте .Изпечете ги на 200C.Нарежете  магданоза,счукайте чесъна,добавете около 3с.л. зехтин,сол и 2с.л.балсамико.Разбъркайте.Намажете готовите картофи със сместа.Да ви е сладко!

8 коментара:

  1. Страхотни са! Видях ги при Диани и вкъщи много се усладиха!

    ОтговорИзтриване
  2. Може много да се интерпретира върху тях!Хубав ден Траянка:)

    ОтговорИзтриване
  3. Добра идея, у дома се готвят картофи та пушек се вдига -
    ще опитаме и това картофено ветрило със зехтин и зелении:)

    поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много обичам такива рецепти:)Бързо, лесно и вкусно!Може да се измислят много варианти!Супер!Поздрави, Катерина, усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Марта,Скоро ще предложа още една идея за картофки!Ще ти хареса!
    Поздрави Цвети!

    ОтговорИзтриване
  6. Такива картофки-ветрило съм правила вече (една от по-старите ми рецепти). Но тя е с чесън и морковчета. Както казваш, тя е такава рецепта, че позволява много експериментиране с нея.:-))

    ОтговорИзтриване
  7. И аз правя такива картофи, но вместо магданоз, слагам копър. Стават много вкусни и ароматни!

    ОтговорИзтриване
  8. Вили,сосяето за намазването го знам от маика ми,която също се казваше Вили:)Радвам се на всичко,което ми напомня за нея!Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване