сряда, 20 юли 2011 г.
Печени картофи с магданоз и чесън
Продукти
картофи(при мен 10бр.)
зехтин,чесън,сол,магданоз и балсамико
сока на един лимон
Приготвяне
Измийте добре картофите.Нарежете ги като ветрило.Сложете ги в купа със студена вода и лимоновия сок.Лекичко ги разтъркайте .Изпечете ги на 200C.Нарежете магданоза,счукайте чесъна,добавете около 3с.л. зехтин,сол и 2с.л.балсамико.Разбъркайте.Намажете готовите картофи със сместа.Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотни са! Видях ги при Диани и вкъщи много се усладиха!
ОтговорИзтриванеМоже много да се интерпретира върху тях!Хубав ден Траянка:)
ОтговорИзтриванеДобра идея, у дома се готвят картофи та пушек се вдига -
ОтговорИзтриванеще опитаме и това картофено ветрило със зехтин и зелении:)
поздрави!
Много обичам такива рецепти:)Бързо, лесно и вкусно!Може да се измислят много варианти!Супер!Поздрави, Катерина, усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеМарта,Скоро ще предложа още една идея за картофки!Ще ти хареса!
ОтговорИзтриванеПоздрави Цвети!
Такива картофки-ветрило съм правила вече (една от по-старите ми рецепти). Но тя е с чесън и морковчета. Както казваш, тя е такава рецепта, че позволява много експериментиране с нея.:-))
ОтговорИзтриванеИ аз правя такива картофи, но вместо магданоз, слагам копър. Стават много вкусни и ароматни!
ОтговорИзтриванеВили,сосяето за намазването го знам от маика ми,която също се казваше Вили:)Радвам се на всичко,което ми напомня за нея!Хубава неделя!
ОтговорИзтриване