четвъртък, 28 юли 2011 г.

Тиквички по провансалски


Продукти

2 тиквички
3с.л.доматено пюре
4 скилидки чесън
брашно
масло,олио
сол,черен пипер,магданоз

Приготвяне

Обелените тиквички се нарязват на кубчета,като за мусака.Посоляват се на вкус и се овалват в брашното.Пържат се вмалко масло,смесено с олио.Когато са готови се добавя чесъна и се пържат още 1-2мин.Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят.В мазнината се запържва  леко пюрето поръсено с черния пипер.Към него се добавят тиквичките.Разбъркват се и се поръсват с магданоза.Поднесете със сирене или сос.
Насладете се приятели:)

7 коментара:

  1. Кате, много хубава съдинка си имаш,
    а от нея надничат много вкусни тиквички!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, чудна рецепта, тази вечер ще ме уморите ... глад ме гони :))) Непременно ще го пробвам !!! Хубава вечер и прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета,вкусът си го бива!Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно изглеждат тези тиквички , а съдчето е страхотно !:)
    Поздравления за чудесния блог !

    ОтговорИзтриване
  5. Ей така пък не ми е хрумвало да ги направя!Браво ,Кате,мерсаж за идеята,ще се пробва!
    Това с капачето е направо бонбон,искам и аз такова!:))
    Кате,направо бълваш рецепти,душа,едва смогвам да ги изкоментирам и вече е дошла следващата,страшна бързачка си,комплименти!

    Спокойна нощ!

    ОтговорИзтриване
  6. Мммммм....тиквички, чудно! :) А съдинката с капачето е едно малко бижу. ;)
    Поздрави! :)
    Миро

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, тези провансалски тиквички изглеждат изключително вкусно!:-))) А и съдинката моментално приковава погледа, много е сладка.:-))
    Трудно влиза в ритъм човек с теб, толкова си бърза, таман започнеш да пишеш коментар, ти вече изненадваш с нова рецепта!:-)) Поздравления!

    ОтговорИзтриване