вторник, 26 юли 2011 г.

Хрупкав чийзкейк с боровинки










Продукти

за основата

160гр. брашно
100гр.захар
50гр. смлени бадеми
110гр. масло със стайна температура

за крема

500гр. обезсолено сирене
130гр. захар
2яйца
1с.л.амарето или бадемова есенция

за заливка ипоръсване
1 бурканче сладко
100гр.кокосови стърготини

Приготвяне

В купа смесете продуктите за основата.Разбъркайте ги с вилица и натискайки ги,направете тестото на трохи.Отделете си 1 ч.ч. от сместа, а останалата част разстелете на дъното на стандартна йенска тава.Притиснете до получаването на гладка основа основа.Изпечете на175C
за 15мин.
Смесете съставките за крема,без яйцата и разбийте с миксер до еднородна консистенция.Добавете яйцата и отново разбийте.Изсипете крема върху блата.
Сложете сладкото за малко в МВ,ако е гъсто или желирано да отпусне.Изсипете го върху крема.
Смесете отделените трохи с кокосовите стърготини и поръсете върху сладкото с вилица.


Печете още 20мин. на175C


Охладете го и изстудете в хладилника 4 часа,преди да го нарежете и сервирате!
Да ви е сладко!



5 коментара:

  1. Излязоха ли вече боровинките, че ги чакам с нетърпение?:-)) Обичам чийзкейк, подходящ е за по-горещите дни заради лекотата си. Отново прекрасна рецепта с красива аранжировка и изкусителни снимки. Браво, Кате!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Монка!Старая се:)

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,трудно успявам да те догоня,толкова си продуктивна с рецептите и публикациите!
    Великолепни са ти и тиквичките,и хлябът Наан,и ястието с праскови,но този десерт е просто фантастиш!

    Имам една наградка за теб,надявам се да те зарадва!

    Приятни летни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда удивително!! И много вкусен, за което не се и съмнявам!!
    Приятен ден и усмивки!! ^

    ОтговорИзтриване
  5. КАТЕРИНА, изглежда много вкусно.

    ОтговорИзтриване