неделя, 24 юли 2011 г.
Фокача ала дженовезе-пълнозърнест вариант
Продукти
600гр. пълнозърнесто брашно
400мл. хладка вода
140мл. зехтин
1пак. суха мая
1ч.л. сол,2ч.л.захар,
морска сол и сусам за поръсване
Приготвяне
Изсипете половината от брашното в дълбока купа.Разтворете солта и захарта във водата,сложете олиото.Добавете сместа към брашното и разбъркайте до поемането на течноста.Добавете маята и останалото брашно.Омесете тестото под формата на хлебче.Намазнете тава с олио.Сложете хлебчето по средата и го оставете да втаса 60-90мин.
След като втаса,го разстелете с пръсти върху цялата тава,като го повдигате и размазвате отдолу олиото с което сте намазали тавата.Отгоре леко го намажете със зехтин за да не изсъхне и поръсете с морската сол.Оставете го да втаса пак за 30мин.
След втасването направете вдлъбнатини в тестото с пръстите си.Посипете навсякъде върху него останалия зехтин.Той ще се събере в дупките.Напръскайте с вода и печете 20 мин. в предварително загрята 200C фурна на средна решетка.
Извадете,охладете върху решетка,начупете и...да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И аз, като теб, съм почитателка на италианската кухня.:-)))
ОтговорИзтриванеФокачата ти е чудесна, поздравления!
Мони,ако знаеш само колко е хрупкавааааааааааа...
ОтговорИзтриване