четвъртък, 7 юли 2011 г.

Свински късчета с бира


Продукти

1кг свинско месо нарязано на хапки
100гр пушени гърди
1 глава лук
3 скилидки чесън
6 бр.големи гъби
1 морков
1 картоф
1 голям домат
330мл бира
250мл телешки бульон
15гр масло
15мл балсамико
сока на половин лимон
черен пипер,магданоз,дафинов лист
една филия хляб намазана с горчица

Приготвяне

Нарежете гърдите и ги запържете в 1-2с.л. олио.Добавете свинското месо,поръсете го с черен пипер и го задушете за 3-4мин.Добавете нарязаният на ситно лук и гъбите нарязани на едро.Задушете още 3-4мин.Прехвърлете сместа в тенджера.В тигана слиожете маслото,след него чесъна и го запържете леко,след което добавете бирата.Разбъркайте и изсипете сместа в тенджерата при месото.Прибавете бульона,домата,настъргани на ситно моркова и картофа,сока от лимон и балсамико,2 малки дафинови листа,магданоз инакрая нарязаната на хапки филия с горчица.Гответе на слаб огън 3 часа.Поднесете със салата по ваш избор.Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар