четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Пиле с кромид лук и чери домати


Ето и обещаната втора рецепта, от бутчетата на свареното пиле.
Много е вкусна и ароматна, подходяща за този сезон. Става много бързо.
Порциите са две. Към тях може да добавите, като гарнитура чист ориз или някаква леко кисела туршийка. Налейте си чаша винце и се насладете!


Продукти

2 сварени пилешки бутчета
4 средни глави кромид лук
3 тънки моркова
8 бр. чери домати
1/2 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. пилешки бульон
1 с.л. дижонска горчица
2 с.л. брашно
олио
сол, черен пипер, магданоз


Приготвяне

Оваляйте бутчетата в брашното. В малко загрято олио, запържете за кратко бутчетата от двете страни. Извадете ги и в мазнината, добавете почистените и нарязани лук на лунички и моркови на кръгчета. Поръсете с щипка захар и запържете до карамелизиране и омекване на лука и морковите около 10мин., като разбърквате често.
Сипете виното, разбъркайте и гответе до пълното му извиране.
Сложете горчицата и долейте бульона. Подправете с черния пипер и посолете.
Кипнете и гответе до средна гъстота на на соса. Върнете бутчетата, сложете черитата нарязани на половинки и варете до кремообразен сос. Подправете с 2-3 цели клончета магданоз.


4 коментара:

  1. Ауу, както съм гладна и супа и порция пиле с лук приемам, Кате! Много е вкусно при теб. И задушевно.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Обичааам точно така сготвено! Снимките ти ме оставиха без думи ... и гладна!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване