петък, 28 август 2015 г.

Печени круши с мед и бадеми


Ако знаете само какви круши са тезиииии.....
Ароматни, дъхави,сладки и вкусни!Отново био, не пръскани, всяка една с червейче, свило гнездо в сърцевината и:))) В следващия си пост, ще напиша, чия е въпросната круша.


Леле, ама колко е сполучлива тази рецепта! Още докато ги приготвях, в цялата къща се носеше невероятен аромат!


Продукти

5-6 круши
1/2 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. вода
4-5 листенца индрише
една шепа филирани бадеми


Разрежете и почистете сърцевината на крушите. Сложете ги в тавичка. Разбъркайте меда и водата и залейте крушите. Сложете индришето. Загрейте фурната на 200Cбез вентилатор.
Сложете на средна решетка и печете 30 мин. Добавете бадемите и печете още 10 мин.


Преместете ги в чиния и ги залейте със соса. По желание, добавете топка сладолед или сметана.


Поздрави и хубав уикенд!
Кат

5 коментара:

  1. Хубав и ароматен уикенд, Кат! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Πολλι Διμιτροβα28 август 2015 г. в 21:46

    Oооо, вкусотия! Благодаря Кате! Толкова много круши имам тази година, че клоните се чупят. Правила съм печени ябълки, ще пробвам и с круши! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. По снимките си личи колко са вкусни, Кате! И аз при първа възможност ще си направя такива, само да ми изпаднат домашни круши.
    Прегръдки и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусни, Кате! Хубава съботна вечер! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Еее, лоша си ... крушата е любимия ми плод...ама хубава, българска круша, трудно си намирам такива, уви!

    ОтговорИзтриване