Ако знаете само какви круши са тезиииии.....
Ароматни, дъхави,сладки и вкусни!Отново био, не пръскани, всяка една с червейче, свило гнездо в сърцевината и:))) В следващия си пост, ще напиша, чия е въпросната круша.
Леле, ама колко е сполучлива тази рецепта! Още докато ги приготвях, в цялата къща се носеше невероятен аромат!
Продукти
5-6 круши
1/2 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. вода
4-5 листенца индрише
една шепа филирани бадеми
Разрежете и почистете сърцевината на крушите. Сложете ги в тавичка. Разбъркайте меда и водата и залейте крушите. Сложете индришето. Загрейте фурната на 200Cбез вентилатор.
Сложете на средна решетка и печете 30 мин. Добавете бадемите и печете още 10 мин.
Преместете ги в чиния и ги залейте със соса. По желание, добавете топка сладолед или сметана.
Поздрави и хубав уикенд!
Кат
Хубав и ароматен уикенд, Кат! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеOооо, вкусотия! Благодаря Кате! Толкова много круши имам тази година, че клоните се чупят. Правила съм печени ябълки, ще пробвам и с круши! Целувки!
ОтговорИзтриванеПо снимките си личи колко са вкусни, Кате! И аз при първа възможност ще си направя такива, само да ми изпаднат домашни круши.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и усмихнат уикенд!
Много вкусни, Кате! Хубава съботна вечер! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЕее, лоша си ... крушата е любимия ми плод...ама хубава, българска круша, трудно си намирам такива, уви!
ОтговорИзтриване