четвъртък, 11 септември 2014 г.

Шоколадови мъфини браунис и красивото, китно Карлово


Опитайте тези мъфини, докато са още топло извадени от фурната, гарнирани с голяма лъжица разбита сметана с ванилия или с крем от маскарпоне с масло и фъстъчен крокан.
Идеални за чаша ароматно кафе споделено с приятелки. Имат фина хрупкава коричка и меко сърчице! Просто се топят в устата.


Продукти за мъфините

130 гр. черен шоколад
1/2 ч.ч. масло
2 големи яйца
1 ч.ч. захар
1 ванилия
1 ч.ч. брашно


За крема със сирене

120 гр. маскарпоне
60 гр. масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
фъстъчен крокан

Приготвяне

Загрейте фурната до 160C.  Поставете 12 хартиени чашки във форма за кексчета.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата. Оставете го малко да изстине.
Разбийте яйцата със захарта, маслото и ванилията до бледа смес. Добавете шоколада и брашното, разбъркайте и отново разбийте. С лъжица разпределете в чашките. Печете около 30- 35 мин. Извадете оставете за 5 мин и охладете върху решетка.
Разбийте сиренето и маслото до гладка смес. Добавете пудрата захар и ванилията. Разбийте.
Оставете в хлаилника и поднесете с мъфините при сервиране. За поръсване ползвайте фъстъчен крокан.


А за Карлово- думи нямам да ви опиша, колко хубаво изкарахме в този красив, китен и колоритен град. Сгушен в южното подножие на Стара планина и разпростряната около него Розова долина, все едно е прегърнат от красивите ръце на планините. Няма да пиша и да ви показвам историческите забележителности, а ще ви го покажа така, както го видях през моя обектив, излизайки рано сутринта на кафе и закуска.



































10 коментара:

  1. Явно ще се ходи до Карлово................:))))
    Красиво и вкусно е при теб,отново,Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви момичета! Ирме, следващия пост те включвам и теб! надявам се да те изненадам!Прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване
  3. Извинявай, Кате, ама таз посуда да не си я носиш с тебе по хотелите или си наемаш кухня, да си готвиш, дакато обикаляш населените места:)
    Ха-ха. Скри ми шапката. Чудесно е и Карлово през обектива ти (и не само, разбира се) и кокетните браунис кексчета. Най-лябима ми е снимката с хванатите за ръка баба и дядо!
    И да разбираме ли, че следващата дестинация ще е Пазарджик? Ще чакам с интерес!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахаха... няма да ми стигне джипа за посудата,която имам, че и само това ми остава да разнасям, като пътуваме:)
      Всички снимки на храна, правя в къщи. Едни на терасата, други вътре, както падне, не го мисля много, то си идва от само себе си!
      Благодаря за страхотния коментар. До Пазарджик не стигнах, ама го имам в списъка.
      Прегръдки Веси*)

      Изтриване
    2. Уууспокоих се:) И за теб прегръдка!

      Изтриване
  4. Кате, грехота е, ама в Карлово не съм била от дете- каня се, ама все нещо ни отвява другаде. Благодаря за чудните снимки, а мъфините честно казано и без добавка ще излапам;)
    Прегърни се!

    ОтговорИзтриване
  5. Щом са брауниз, значи са ужасно вкусни :)
    Чудесни снимки, КАте! ТАкова спокойствие лъха от тях :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ако знаете колко приятно ми стана когато се разрових за рецепта за мъфини,пиейки сутришното си кафенце,и попаднах на тази тема за родния ми град и всичките тези прекрасни думи и снимки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Карлово завинаги ще остане в сърцето ми, още повече, че точно тогава, беше и панаира. Такъв панаир, не съм виждала през живота си! Имах чувството, че се върнах в детските си години! Поздрави от мен*)

      Изтриване